2013. október 21., hétfő

Visszaszámlálás: Már csak egyetlen (!!) hónap a Futótűz bemutatójáig

Most már pörögnek a napok és hamarosan tényleg láthatjuk a filmet!! Alig hiszem :) Az utolsó havi Futótűz visszaszámlálást olvashatjátok, ezután már csak az utolsó héten lesz napi szintű visszaszámlálás. Nagyon-nagyon hosszú várakozáson (több, mint másfél év!!) vagyunk ám túl...
  • Az elmúlt hónap egyik legfontosabb híre a Futótűz filmzenei albuma számlistájának felfedése volt, amelyet a továbbra is visszaszámláló általam csak Tiktak-nak nevezett akció keretein belül ismerhettük meg. A Coldpaly Atlas című számát már korábban hallhattuk innen, aztán kaptunk egy részletet Christina Aguilera We Remain-jéből illetve meghallgathattuk a a The Lumineers Gale Song című számát is. 50 nappal a film bemutatója előtt megkaptuk Siától az Electric Heart illetve Christina Aguilera We Remain című számának teljes verzióját is (mindkettő ITT). Később megtudhattuk, hogy egyes területeken a filmzenei album helyi zenészek 1-1 számával egészül még ki. 
  • Végre előkerültek komolyabb cikkek is: ilyen volt az Empire magaziné, amelyet végül két részben hoztam (1. rész, 2. rész), majd a TotalFilmben is jelent meg egy rövidebb írás. Az Entertainment Weekly 4 féle Futótűz ihlette címlappal jelentette meg október eleji számát, én pedig 3 részben fordítottam le az újságban szereplő teljes cikket (1 - 2 - 3) Ezután a Teen Vogue jelentkezett be egy komolyabb melléklettel, amelyben olvashattunk Jennifer Lawrence-ről, volt egy rövid Jennifer-Sam Claflin kérdezz felelek, egy Kiválasztott-ismertető és Willow Shields-ről egy komolyabb írás. Bruno Gunn is mesélt karakteréről, és a forgatást megelőző edzésekről, végül pedig a SciFiNow teljes cikkét és a Josh Hutchersonnal és Sam Claflinnel tartott kérdezz-felelekjét is olvashattátok.
  • Szintén végre, komolyabb magyar nyelvű cikk is jelent meg a Mozimániában, amelynek Futótüzes lett a címlapja is.
  • Ebben a hónapban már minden anyag a vöröses színvilágú poszterrel jelent meg, amiből több verzió is készült. Ezek közül láthatjátok lenn a brit IMAX posztert és a filmzenei album borítóját. Majd ezek után előálltak egy végső poszterrel, amely visszahozta az ideillő színvilágot egy egészen jó Katniss képpel. Vöröses színvilágú poszter aztán Katniss képén kívül, illetve óriásplakátot aztán a kintiek Peeta és Finnick képével is fotóztak.
  • Az elmúlt hónap során megkaptuk az első jelenetsort is a filmből, amelyen a kiválasztottakat láthatjuk  edzeni a kiképzőközpontban, illetve láthattunk egy kulisszák mögötti videót, amelyben az IMAX-es részekről van szó.
  • Néhány napja pedig az első hivatalos TV spot is debütált, az utolsó hónapban pedig még több, rövidebb várható :)
  • A várakozás egyébiránt is egyre jobban kézzel fogható, már itthon is megejelent itt-ott egy Futótüzes padlóragasz, Futótüzes popcorn-os doboz, Szingapúrban pedig egy hatalmas fecsegőposzáta jelkép várja a rajongókat/vásárlókat egyik hatalmas bevásárlóközpont előtt.

1 megjegyzés:

  1. Nekem is pont reggel jutott eszembe, hogy egy hónap és itt a film sőt jobb esetben ilyenkor már láttuk is. Nagyon örülnék neki, ha lenne még egy jópár ilyen TV spot! Istenem, annyi várakozás után.. és már csak egy hónap. El sem hiszem!! :))

    VálaszTörlés