2013. október 5., szombat

Entertainment Weekly Futótűz cikk, 2. rész

Augusztusban Jennifer Lawrence-szel, Josh Hutchersonnal, Sam Claflinnel, Francis Lawrence-szel és Nina Jacobson producerrel ültünk le egy kötetlen beszélgetés erejéig, több környi szusi és szaké társaságában.

Jennifer, Josh, nem készültetek ki nagyon, miután berobbant a köztudatba az első film?
Jennifer: Mi már a film megjelenése előtt túlestünk a magunk kis szétcsúszásain. Emlékszel az Avataros kiborulásomra?
Josh: Milyen Avataros kiborulás?
Jennifer: Nem emlékszel? A te hotelszobádban ültünk, és annyira felhúztuk magunkat, amiért az Avatar nem is létezik - és így soha nem fogunk eljutni Pandorára - hogy elkezdtünk ordítani, és a végére teljesen bevörösödtem, és vörös kiütéseim lettek.

Mags (Lynn Cohen) és 4. körzetbeli szövetségese, Finnick (Sam Claflin)
nagyon közel állnak egymáshoz


Oké ez valóban kiborulásnak számít. És Francis, neked voltak elképzeléseid arról, mibe keveredsz itt ezzel a kettővel együtt? A többiek mikor ismertek meg?
Francis: Jenniferrel a Shutters Hotel előtti sarkon találkoztunk. És már igencsak késésben volt. Írt egy halom bocsánatkérő SMS-t: "Ó, elnézést, rossz helyre mentem, bocsánat, bocsánat!"
Jennifer: Tudod milyen, amikor ideges vagy valami miatt, és minden balul sül el?
Francis: Miért, ideges voltál?
Jennifer: Igen!
Francis: De miért?
Jennifer: Miattad! (nevet)
Francis: Aztán szusiztunk Jenniferrel az első találkozásunk alkalmával és nagyrészt arról beszéltünk, hogy szeretnénk eszközölni némi változást Peetával kapcsolatban.

A Liam Hemsworth által alakított Gale és Katniss a még elnyomás alatt
álló 12. körzetben

Meséljetek erről egy kicsit.
Josh: Valaki megkérdezte tőlem a minap, hogy "Milyen érzés bajba jutott leánykát alakítani?" Mire én azt válaszoltam, "Nagyszerű."
Francis: Nos, még nem látták az új filmet. Annak az ebédnek az alkalmával arról beszélgettünk, hogy szeretnénk Peeta karakterét kicsit tökösebbé tenni. Nem hiszem, hogy Josh-tól származott az alapgondolat. Te soha nem kérted, de szerintem elégedett vagy az eredménnyel.
Josh: Gyűlölök ezzel előhozakodni, mert akkor azt gondolják, csak hiúság ez az egész, pedig egyáltalán nem erről van szó. Engem baromira nem érdekel, hogy bajba jutott leányka vagyok-e vagy sem, egyszerűen a legjobbat akarom kihozni a karakterből és a történetből is. És a könyvben igenis vannak jelenetek, ahol Peeta olyan gyámoltalan. De valahogy neki is hozzá kell járulnia az eseményekhez.
Francis: Ezért aztán kisebb változtatásokat eszközöltünk - amitől a történet lényege nem változik, a Katniss-szel való kapcsolata szintén nem változik - mégis egy kicsit más lesz a karakter.
Nina Jacobson: Például tud majd úszni.
Francis: Így van, ezért aztán a Mészárlás kezdetekor nem azt kell néznünk, hogy ott áll a fémlemezen tehetetlenül.
Hutcherson: Mert így két lehetőségem volt: hogy beugrok a vízbe és elkezdek fuldokolni, vagy ott ülök a fémlemezen, mint egy macska, aki a mancsát mártogatja a vízbe. Bármelyiket is választjuk, borzasztó látvány lett volna.

Visszatekintve az Éhezők Viadalára, Jen és Josh, van olyan fontos pillanat, amit másképp valósítanátok meg?
Jennifer: Igen, a mutánsokat. [Számítógép által generált szörnyetegek, amelyeket a film csúcspontján eresztenek rájuk.]
Josh: Ó, igen, az rágós falat volt.

Elizabeth Banks Katniss divatőrült kísérőjeként

Josh, és mi a helyzet azzal a jelenettel, amikor az arcodat mohával és sárral festették be, hogy el tudjál rejtőzni?
Josh: (Nevet) Na, ez az egyik, amiről szól a filmadaptálás. Peeta álcázása a könyvben egyáltalán nem vicces, de amikor csupa agyag az arcom, ott fekszek félholtan és a kamera felé fordulok, na, az nevetséges. Nem lehet nem nevetni.

A Futótűz sokkal hangsúlyosabban bemutatja ezeket az embereket, akik valamilyen alapvető lelki sérüléseket szereztek egy háborúban. Nehéz volt megtalálni a megfelelő komor hangulatot, amelyre szintén szükség van egy tömegek által kedvelt akciófilmben?
Nina Jacobson: Minden egyes jelenet alkalmával feltettük a kérdést, hogy "Hogyan éreznének ezek az emberek, ha visszatértek volna egy Éhezők Viadaláról?" A valóságban. Mi történik, amikor az ember ezekkel a háborús élményekkel tér vissza,  nem pedig miután mindenkit legyőzött. Úgy éreznék magukat, mint a háborút megjárt katonák. Teljesen hasonló károsodásokat szenvedhettek.
Jennifer: Az, hogy egy ilyen jó vizuális típusú rendezőnk van, hihetetlen dolog, még akkor is, ha vannak olyan rendezők is, akik megértik a dolgok emberi oldalát, az igazi, kőkemény valóságot. Nem tudom, hogy a kettő létezhet-e egy személyben, de Francis a kettőnek egy igazán tökéletes keveréke és ... [Jennifer kezd elérzékenyülni...] Nem tudok ránézni [Francisre], nem fogok ránézni.
Francis: Nehezen viseljük ezeket a dolgokat, na. Kényelmetlenül érezzük magunkat az érzelgős megnyilvánulásoktól.

Katniss és Peeta, akiket felkavar a kapitóliumi pompa

Sam, úgy tudom, rengeteg időt töltöttél azzal, hogy a hátadon cipelted Lynn Cohent, aki a 4. körzet Kiválasztottját, Mags-et alakítja. Milyen volt?
Sam: Ő egy nagyon aranyos, csintalan hölgy. Akárhányszor felmászott a hátamra, mindig azt mondta, "Olyan jóóó illatod van!" Folyamatosan udvarolt nekem. Ha úgy éreztem, rossz napom van, csak meg kellett keresnem Lynn Cohent.
Francis: A legelső jelenetében Sam véletlenül belelógatta őt a jéghideg vízbe.
Sam: [Úgy történt, hogy Lynn] felmászott a hátamra, és megkértek, hogy rohanjak bele a vízbe, ahol ilyen sziklás részek voltak, a lábam pedig megcsúszott a köveken. A térdemmel meg tudtam fogni az esést, de a szó szoros értelmében azt kiabáltam, "Lynn, szálljon le rólam, szálljon le rólam!", ő pedig kapaszkodott erősen a nyakamba.
Jennifer: Azt azért hadd áruljuk el, hogy Sam a legügyetlenebb, leg-balesetveszélyesebb ember a világon. A legelső héten például a karját törte el. Belesétált egy faágba, vérzett a szeme. Elesett minden egyes jelenetében.
Sam: Egyik alkalommal akkor estem el, amikor egyszerűen csak álltunk. Amúgy Jennifer épp ilyen béna, ami azt illeti.
Jennifer: Emlékszel, amikor megütöttem magam az íjjal és hátratántorodtam?
Sam: Egy teljes DVD-t lehetne forgatni csak kettőnk eséseiről.
Jennifer: A legviccesebb az volt, amikor Josh fél térdre ereszkedett, hogy megkérje a kezemet, és elrepedt a nadrágja.
Josh: Pont az ülepénél.
Jacobson: Meg amikor te, Jennifer elestél Katniss esküvői ruhájában.
Jennifer: Épp felfelé mentem a színpadra vezető lépcsőn, és a következő lépésben - mivel a ruha begyűrődött a lábam alá - szóval megbotlottam a következő lépésnél.
Francis: Csúsztál lefelé és az a vinnyogó hangú lassú fajta csúszás volt ez lefelé a korlátnál egészen az aljáig.
Jacobson: Ez pedig határozottan nem az a fajta forgatás, ahol az ember úgy tesz, mintha mi sem történt volna. Újra-és-újra lejátszottuk a képernyőkön.

Folytatása holnap... 

6 megjegyzés:

  1. Istenem! Imádom ezeket a cikkeket, szóval nagyon örülök, hogy lesz még folytatása! Dejó lenne, ha ezeket a jeleneteket beleraknák a DVD-re extraként! Tuti, hogy egy jópárszor megnézném őket. Jajj! Imádom őket!! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úristen, egy külön DVD Sam és Jen eséseinek :))) Nagyon köszi Ancsi ezen a cikken annyit nevettem, hát nagyon nagy :D (Josh nadrágja, Lynn kalandjai Sam hátán :D) PONT MOST KEZDŐDIK A FILM :D

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Olyan jóóó illatod van!
    Hát ezen szakadtam... xDD Meg hogy Peeta nadrágja elrepedt az ülepénél, és hogy Sam milyen "béna". Ó, anyám, milyen muri lehet a filmek forgatása!!

    VálaszTörlés
  4. Tényleg jó cikk, köszönjük Ancsi! Én is megnéznék ilyen bakikat a dvd-n. :D

    VálaszTörlés
  5. Ezeket dvd extrának rárakhatnák majd :D

    VálaszTörlés