2013. december 15., vasárnap

Indul a díjszezon!

Ha emlékeztek még az idei év elejére, tudjátok, hogy a január és a február arról szól, hogy a különböző filmes fórumok értékelik az idei év filmjeit és mindenféle díjakat osztanak ki. Ezek legrangosabbja az Oscar díjátadó gálája. Személy szerint nagy szívfájdalmam, hogy ezen díjak jelöltjei és győztesei között elég komoly átfedések vannak, emiatt aztán én egy idő után ráunok a dologra, de mivel a héten több jelölés került elő, amely Éhezők Viadala szereplőt vagy magát a filmet érinti, megkísérlem ezeket összeszedni.


Jennifer Lawrence-t például a SAG Awards-on és a Golden Globe-on is díjra jelölték a Legjobb női mellékszereplő kategóriában az Amerikai Botrányban látható előadása miatt. Jen ezekre így reagált:

  • SAG jelölésére: "Hű. Nagyszerű hír. Gratulálok a többi jelöltnek és a többi szereplőtársamnak a film jelöléséhez is." Forrás: E!Online
  • Golden Globe jelölésére: "Köszönöm a HFPA-nak. Nagyon izgalmas. Nagyon boldog vagyok, hogy a film ilyen sok jelölést kapok, és ebben az örömben szereplőtársaimmal együtt osztozhatom." Forrás: PopSugar

Megdöbbentő módon Oscar híreink is vannak, amelyek már magára a Futótűzre vonatkoznak. Ez azért is hatalmas dolog, mert ezek a nagy népszerűségre szert tevő világjelenségek nemigen szoktak Oscar-közelbe kerülni. Ezúttal azonban két esélye is van már a filmnek, de szerintem fogunk még hasonló híreket hallani:

  • Az Éhezők Viadala: Futótűz háttérzenéje (a score, aminek számai a film alatt is hallhatóak) is bekerült aközé az egyébként 114 filmzene közé, amelyből majd kiválogatják azt az ötöt, amely valóban esélyes is lehet az Oscar díjra. 
  • Az Éhezők Viadala: Futótűz egy másik kategóriában a Sminkek és frizurák kategóriájában is bekerült az Oscar-díjra esélyesek körébe, ráadásul itt egy sokkal rövidebb, mindösszesen hét filmből álló listán szerepel immár. 

A jelölteket (a kategóriánkénti 5-öt) egyébiránt 2014. január 16-án, csütörtökön jelentik be, majd igyekszünk résen lenni. Az Oscar-gála pedig jövőre március 2-án kerül megrendezésre.

1 megjegyzés:

  1. Jó hírek :)
    Azért jó lett volna ha már most játszák itthon az Amerikai Botrányt és nem egy hónap múlva :/

    VálaszTörlés