2013. július 21., vasárnap

Comic Con: Részletes beszámoló a Futótűz paneljáról

Na, az éjszaka volt erről egy élő blog-szerűség, ami szerintem a kíváncsiságunkat kielégítette, de szeretném a tegnap este eseményeit egy kicsit rendezettebb - és remélhetőleg - élvezetesebb formában is elétek tárni.

Íme a Collider részletes beszámolója:

Dave Karger moderátor bemutatja Francis Lawrence rendezőt és a szereplőgárda tagjait: Willow Shields-et, Lenny Kravitz-et, Jena Malone-t, Jeffrey Wright-t, Liam Hemsworth-t, Josh Hutchersont és Jennifer Lawrence-t.

  • Francis Lawrence arról beszél, milyen volt, amikor átvette az irányítást Gary Ross-tól. Azt mondja, egy álomcsapattal dolgozhatott egy álomtörténeten, és nagyon jó buli volt a filmen dolgozni.
  • Jennifer Lawrence arról, mit is kell Katnissnek átélnie a Futótűzben: poszt-traumatikus stressz miatt szenved, és most Peeta az, aki megérti ezt a részét, amire Gale sose lesz képes.
  • Josh elmondja, hogy nagyon bonyolult volt, hogy Peeta még mindig nagyon erős érzéseket táplál Katniss iránt, mostanra viszont rájött, hogy [az Éhezők Viadalában] Katniss csak megjátszotta a kettejük közt zajló szerelmet. Jennifer kijavítja, hogy ez azért "Összetett dolog!", erre mondta Josh, hogy inkább "Ne menjünk ebbe bele!"
  • Liam Hemsworth elmondta, hogy három napig tartott a korbácsolós jelenet felvétele.
  • A Suzanne Collins-szal való közös munkáról: Rögtön azután, hogy Francis Lawrence megkapta a munkát, elrepült Suzanne Collinshoz, akivel együtt rágták át magukat a könyvön. Ezután pedig elkészítették a forgatókönyv első vázlatát. [Durva, hogy ez kb tavaly májusban történhetett, most pedig itt van előttünk a kész film, effektekkel meg minden. Vagy legalábbis majdnem...]
Ekkor játszották be az új előzetest, amelyet ITT magyar felirattal is megnézhettek már. Úgy tűnik, Lawrence egy jobban kontrollált operatőri munkastílust választott [amit Nektek is sokatoknak feltűnt, remélem, ez azt is jelenti, hogy kevesebb lesz a filmben is a Ross-ra jellemző kamerarángatás], bár az Arénában készült felvételeket még mindig nem láthattuk.


  • Mennyire lett olyan a kész film, mint amit Francis Lawrence elképzelt: F. L. azt mondja, nagyon elégedett a film érzelmi hangulatával, a film világábrázolásával [amúgy csak nekem tűnt fel, hogy azért a folytonosság megvan Ross Kapitólium-ábrázolásával korrektül??], és ahogy az egész kinéz. Több körzetet látunk majd és a Kaptóliumot is - természetesen.
  • Cinna életre keltéséről: Kravitz - végtelen lazasággal - közölte, hogy Cinna "igazán klassz fickó".
  • Újoncok 1: Jeffrey Wright azt mondta, az ember - nyilván - azért készít filmeket, hogy mások megnézzék, a könyv alapján azonban az embereknek "olthatatlan étvágyuk" van ezekre a filmekre, és nagyok az elvárásaik. Hozzátette, hogy ez az újonnan csatlakozás ijesztő is lehetett volna, de nem volt az, mert a filmnek már nagyszerű alapjai voltak.
  • Újoncok 2.: Malone elmondta, hogy jó buli volt ez az újoncság, mert az újak gyakorlatilag túlerőben voltak a már meglévő stábtagokhoz képest, szóval sok volt a friss vér. Az volt a célja, hogy "minden belső tréfában, viccben, buliban benne legyen."
  • Jennifer számára olyan volt-e az Oscar díjátadó szezon, mint a Győzelmi Körút: "A tétek nem voltak olyan nagyok!" - mondja Jennifer. Emlékszik, amikor az első könyvet olvasta, benne azt, hogy Katniss milyen kényelmetlenül érzi magát, amikor sminkelik, új ruhákat adnak rá, és hatalmas odafigyelés irányul rá, ez jól tükrözte az ő első Oscar-tapasztalatait. A Győzelmi körúton mindez már ismerős Katniss számára, ahogy számára is ismerős volt már az Oscar-díjátadó világa, amikor idén a Napos oldal kapcsán jelölték.
  • Katniss és Peeta közötti nyálas csókjelenetről: Jennifer és Josh egy elég kínos csókjelenetről meséltek, amikor Jennifer orrából kijött a takony, ami hozzáért Josh szájához. Amikor pedig elhúzódtak egymástól ez a takony kötötte össze őket. Josh és Jen szerint baromi vicces volt a történet. (Nekünk meg jó étvágyat az ebédhez!)
  • Jeffrey Wright azt mondja, Jennifer és Josh volt a legviccesebb páros, a köztük lévő kapcsolat az újak számára is kellemessé tette a forgatást.
  • A kaszkadőrmunkáról: Jen számára az volt a legnehezebb, hogy úgy fusson, hogy közben ne üsse meg magát az íjjal.
  • Jennifer hisz abban, hogy jó, ha az embernek sok pénze van. Azt mondja, ha az mbernek nincs sok pénze, akkor keményen végig kell dolgoznia a napot, és minden jelenetet jól kell felvenni. A nagy stúdió filmek esetén nagyobb a lazaság, "de sokkal jobb a kaja". Azt is észrevette, mondja, hogy ha több pénz van egy filmben, a film készítői mernek nagyobbat álmodni.
  • Josh azt mondja, a nagy stúdiófilmek teszik számukra lehetővé, hogy kis, független filmeket is készíthessenek. Hozzátette, hogy később ő maga is rendezni szeretne, ezért aztán az Éhezők Viadalán való munka, igazán nagy élmény számára.
Záró gondolatok: A rajongók számára a Panel azért nagy lehetőség, mert itt kapcsolatba kerülhetnek a színészekkel. Jennifer Lawrence meglepően karizmatikus volt, és tényleg nagyon klassz közte és Josh Hutcherson között a kapcsolat. Francis Lawrence nem beszélt túl sokat arról, hogy fogott hozzá az egész munkához, ez ad némi hiányérzetet. Az előzetes lenyűgöző volt, az ember legszívesebben már most megnézné az egész filmet.
Forrás: Collider

1 megjegyzés:

  1. Durva lehetett ez a csókos rész... ez is olyan vicces mint Jen. Azért szívesen megnéztem volna hogy röhögik agyonra magukat. Meg nekem még az tetszik Jen és Josh kapcsolatában hogy semmit sem vesznek olyan komolyan ha valami baki történik. :)

    VálaszTörlés