2013. február 7., csütörtök

Philip Seymour Hoffman az Éhezők Viadaláról

A tegnapi izgi cikksorozat része még ez a Philip Seymour Hoffmanról szóló írás a Wall Street Journal blogjából:

Photo: Agence France-Presse/Getty Images

Amikor az Éhezők Viadala filmek második darabja, a Futótűz a mozikba kerül november 22-én, a Kapitólium új szereplőt mutat be Plutarch Havensbee szerepében, akit Philip Seymour Hoffman alakít.

Hoffman azt mondja, nagy rajongója Suzanne Collins könyvtrilógiájának, amelyen a filmek alapulnak (a harmadik könyvet két részben mutatják be). 
- Hihetetlen, amit ez a nő csinált. - mondta a színész egy interjúban. - A szó szoros értelmében leírja a mai modern háborúk lényegét, és azokon a borzasztó dolgokon keresztül, amelyek történnek ebben a fantasztikus könyvben. Mai modern világunkban képesek vagyunk arra, hogy gyerekeket küldjünk ki [egy Arénába], hogy saját életünket mentsük. És mindezt [Collins] nagyon erőteljesen fogalmazza meg.

Collins könyveinek csodálata okán így folytatja:
- Nagyon odáig vagyok értük. A részese akarok lenni ennek. - mondta. Annak ellenére, hogy a filmnek véres részletei is vannak, azt mondta, a teljes történetnek sokkal összetettebb az üzenete, mintsem, hogy gyerekek öldöklik egymást. Hozzátette, hogy ha a filmet jól megcsinálják, akkor gyerekek is nyugodtan megnézhetik.

Hoffman elárulta, hogy a Futótűzben még nem olyan nagy szerepe - Plutarch Havensbee lesz az új Főjátékmester Seneca Crane [halála] után. A film írói azonban kicsit még hozzátettek a karakterhez. Amikor pedig majd a Kiválasztottat forgatják, minden megváltozik:
- Alig várom már a következő két filmet, mert akkor [Plutarch] feladata teljesen megváltozik. - mondta Hoffman Plutarch szerepéről. - A történet más irányba indul el, de majd mindenki meglátja, mi történik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése