2013. január 11., péntek

Jeffrey Wright a Futótűz forgatásáról

A Futótűzben Beeteet alakító színész a hamarosan (Magyarországon február 7-én) bemutatásra kerülő Megtört város című filmben szerepel Mark Wahlberg és Russel Crowe társaságában. Ennek kapcsán készített vele interjút az Entertainment Weekly, amelyben végre tőle is olvashatunk a Futótűzről!

Milyen volt az Éhezők Viadala folytatásának a Futótűznek a forgatása? A Beetee nevű Kiválasztottat alakítod. Izgalmas!
Még mindig a forgatás sűrűjében járunk. Még van mit csinálni. Nekem most van egy kis szabadidőm, aztán utazok én is Hawaiira, és még ott forgatunk. Ez egy igazi élmény, mind a történetmesélés, mind pedig a film készítése szempontjából. Ennek a történetnek nagyon széles közönsége van, és ez a közönség csak úgy szomjazik minden információra ezekről a karakterekről és a történetükről. Ez nagyon izgalmas. És véleményem szerint az is nagyon érdekes, ahogyan az Éhezők Viadala írónője, Suzanne Collins ablakot nyit bizonyos kortárs kérdésekre, és mindezt gyerekeknek tálalja. Ez nem a kegyetlenség dicsőítéséről szóló öncélú öldöklésről szól. Azért kemény, mert olyan témákról szól, mint a háború és a harcosok.


Mindhárom Éhezők Viadala kötetet olvastad? Felkészültél a rajongók tömegének támadására?
Mindegyik könyvet elolvastam. Már a forgatás előtt megnőtt a népszerűségi indexem a gyerekek között a gyerekeim iskolájában, haha! A 11 éves fiam, aki szintén olvasta a könyveket, már régóta nrágja a fülemet, hogy szerepeljek valami gyerekeknek szóló filmben. Nyilván a gyerekek is érdeklődnek a történet iránt, és hatalmas a közönsége felnőttek között is. Azt hiszem, ez a hatalmas siker a könyvnek köszönhető, és persze Jennifer Lawrence és Josh Hutcherson tehetségének. Josh és Jennifer között valami nagyon különleges összhang van. Bizonyos tekintetben, úgy érzem, minden támogatást megkapok a munkámhoz magától a történettől, Jennifer Lawrence-től és a többi színésztől. A film díszletei zseniálisak. Azokat a fantasztikus díszleteket úgy alkották meg, hogy a felismerhető valóságon alapuljanak. Ez igazán fantasztikus.




Akkor nektek mit kellett még csinálni egyáltalán a forgatás során?
Azért az oroszlánrészét mi csináltuk. És még mindig több hétnyi munka van hátra. Hatalmas vállalkozás mindez Francis [Lawrence, rendező] számára. Hatamas filmes panoráma és többféle világ.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése