2012. március 12., hétfő

Josh Hutcherson, Liam Hemsworth nyilatkozatok a sajtótéjékoztatóról

Ha még emlékeztek rá, múlt hétvégén kerültek elő a film sajtótájékoztatójának képei és én azóta hiányoltam az interjúkat. Nos, ma a Collider több dózisban ontotta ezeket nehogy esélyem legyen mindet lefordítani, amelyek közül a srácok nyilatkozataiból fordítok most (iszonyú hosszú az anyag, de igyekszem azokat a kérdéseket kihagyni, amelyekről már korábban olvashattunk.)

Mindketten várjátok a valószínűleg hamarosan következő folytatást a Futótűzt, ugye?
Josh: Ó, igen!
Liam: Igen, mindenképpen! Nagyszerű lenne, ha leforgathatnánk a többi könyvet is!

Liam, milyen érzés olyan szerepet játszani, amelyről tudod, hogy majd csak a folytatásban lesz komolyabb szerepe?
Liam: Igen, jelenleg örülök, hogy része lehetek valami különlegesnek. Színészként azokat a forgatókönyveket választom, amelyek lelkesedést váltanak ki belőlem, és úgy gondolom, ez érdekes.

Elolvastad a többi könyvet is, úgyhogy jobban rálátsz a karakterre? 
Liam: Igen, elolvastam. Azelőtt elolvastam a könyveket, mielőtt bárkivel is találkoztam volna a filmmel kapcsolatban, és rajongója lettem a könyveknek.

Josh, milyen volt eljátszani egy olyan karaktert, amelyről nem tudtad biztosan, mennyire őszinte, vagy mennyire a közönség kedvéért játszik?
Josh: Ez érdekes, mert a könyvekben Katniss belső monológjai segítenek megérteni, hogy mennyire össze van zavarodva Peeta miatt, a filmben azonban ez az elem hiányzik. [Ehelyett a filmben] A jelenetek felépítésére, a párbeszédekre és a színészi alakításokra támaszkodhatunk. Amikor a filmet néztem, nézőként egész idő alatt végig Katnisst láttam. Véleményem szerint ez azon múlik, hogy van a film összerakva. Az pedig nem mutat túl sokat Peetából. Csak a beszélgetéseket láthatjuk Peeta és Katniss között, ebből következtethetünk. Úgyhogy, amikor látjuk Peetát a Kiválasztottak között futni az erdőben, amikor összeáll a Hivatásosokkal, akkor azt kérdezed magadtól, 'Mi az ördög folyik itt?' Nem hittem volna, hogy ez meg fog történni. Számomra tényleg megtörtént, sok minden más is, úgy van felépítve a film.


FOLYTATÁS AZ UGRÁS UTÁN



Mi a vonzó abban, hogy romantikus főszereplőt játszottok, akik akciójelenetekben is részt vesznek?
Liam: Színészként én azokat a forgatókönyveket keresem, amelyek közel állnak hozzám, és az olyan dolgokat, amelyek érdekesek, és nem megszokottak. Ha ez a szerelem és az akció keveréke, akkor semmiből nem maradok ki. Mindenben benne vagyok. Olyan sok különböző érzelmet szeretnék eljátszani, amennyit csak lehet. Örülök, hogy megtehetem mindkettőt ugyanabban a filmben.
Josh: Az akció jó buli, és jó nézni. Srácként ez az a fajta a film, amit szívesen megnéznék, sokféle sportot űzök, sportos vagyok, és ez klassz. Ami pedig a romantikát illeti, az mindenkihez közel áll. Klassz dolog egy szerelmes karakter bőrébe bújni. Amikor a szerelem a történet mozgatórugója, karaktered bármit megtehet. Megteheti a legnagyobb őrültségeket, amit olyasvalaki nem tesz meg, aki nem szerelmes. 
[...]


Milyen volt együtt dolgozni Garyvel, mint rendezővel?
Josh: Imádom Garyt.
Liam: Gary fantasztikus. A Pleasantville óta rajongója vagyok. Szerettem azt a filmet. Nagyszerű rendező, akivel jó együtt dolgozni, mivel nagyon nyitott, és nagyon megszállott a forgatáson. Megpróbál mindent, ami lehetséges, és mindent felvesz minden elképzelhető szögből. Ő egy rendes, energikus fickó, aki mindenkiből kihozza a maximumot, és életben tartja a forgatást. És nyitott mások ötleteire.


Volt lehetőségetek improvizálni vagy szigorúan ragaszkodtatok a forgatókönyvhöz?
Josh: Nagyon jól meg volt írva [a forgatókönyv]. Volt rá lehetőség, hogy improvizáljunk, de nem éltünk vele.
Liam: Egy kicsit improvizáltunk. De annyira jól meg voltak írva a szövegek, hogy nem sokszor éltünk ezzel. [...]


Milyen volt Woody Harrelsonnal együtt dolgozni?
Josh: Woody csodálatos. Annyira nagyszerű [fickó]. Azon kevesek egyike, akivel, ha beszél az ember, nem biztos benne, hogy a Földön él-e. Aztán, amikor ténylegesen odafigyelsz arra, amit mond, rájössz, hogy "Jézusom, mennyire okos és intelligens, milyen jó megfigyelő és milyen sok dologhoz hozzá tud szólni". Szóval ő egy fantasztikus fickó. Ugyanakkor nagyon jó ember is. Amiben hisz, és amit képvisel, az nagyon lenyűgöző.


Húsz évvel ezelőtt Katniss valószínűleg férfi karakter lett volna, a két férfi főszereplő pedig nő. Mit gondoltok ezzel a váltással kapcsolatban?
Liam: Szerintem ez nagyszerű! Szerintem nagyrészt ennek köszönhető a könyv vonzereje is. Itt egy bátor, erős, fiatal lány, aki hihetetlen dolgokat tesz. Nekem bejön. Szerintem klassz.
Josh: Ráadásul Jennifer tökéletes a szerepre. Csodéatos színésznő, ugynakkor nagyon erős személyisége van. Karaktere is erős nő, ami fantasztikus.


Személy szerint milyen élményekkel gazdagodtatok a film készítése során?
Liam: Minden munka során tanulok valamit. Azáltal, hogy olyan színésznővel dolgozhattam, mint Jennifer, és olyan rendezővel, mint Gary, ismét sokat tanultam. Nagyon hálás vagyok, hogy itt lehetek, dolgozhatok, és hogy van mit csinálnom.
Josh: Számomra minden élmény nagyon nagy buli volt. Nagyszerű volt látni, hogy egy ilyen komoly témájú és mély drámai hatású filmet ilyen klasszul el lehet készíteni. Nagyon jól éreztük magunkat a forgatáson. Csodálatos emberekkel dolgoztunk, folyamatosan tanultunk és fejlődtünk színészként és emberileg is. Ha lehet, emberileg még többet fejlődtem, mint színészként, mivel olyan nagyszerű emberekkel dolgozhattam, mint Jennifer Lawrence, Woody Harrelson, Lenny Kravitz és mindenki más is. Ők igazán jó emberek. Úgyhogy nagyon nagy élmény volt ez az egész.

3 megjegyzés:

  1. Hát igen, a belső monológokat ha kihagyják, akkor elég nehéz megértetni a nézőkkel egy-két dolgot. Reméljük ezt megoldják.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezügyben bennem is vannak félelmek, hogy mennyire fogjuk Katniss érzéseit is ugyanúgy érezni, mint a könyvben. Nos, az első kritikák jók, és nekünk is már csak alig több, mint egy hét a filmig! :)

      Törlés
    2. Ezt már valahogy kibírjuk :)

      Törlés