2017. október 3., kedd

Willow Shields In Love Magazine interjú

Willow Shileds-szel az In Love Magazine őszi különszámában készítettek interjút. Mivel már rég nem hallottunk a sorozatban négy filmen keresztül Primet alakító ifjú színésznőről, érdemesnek gondoltam megnézni ezt az interjút. Bízom benne, hogy a még néha-néha erre járók is örömmel olvassák :)



A fiatal színésznő, aki gyakorlatilag Jennifer Lawrence családtagjává vált Az Éhezők Viadalában, címlapunkon Garrett Clayton oldalán ragyog. Noha Willow Shields mindössze 17 éves, máris rengeteg TV-s és filmes megjelenést tudhat maga mögött, többek között a Dancing With The Stars 20. évadában is láthattuk. 
Shields Az Éhezők Viadalában Primrose Everdeen szerepét alakította, majd a sorozat további részeiben, a Futótűzben, és a Kiválasztott 1. és 2. részében is láthattuk. Willownak már eddig is komoly út áll a háta mögött, ám bármely más kamaszlányhoz hasonlóan ő is szeret olvasni, jógázni és gitározni. Willow-val egy forgatása idején találkoztunk Los Angelesben, és a fiatalkori sztárságról beszélgettünk vele, hogy hogyan tudta megőrizni szerénységét és hogy mivel folytatja a továbbiakban.

A színészet már egészen fiatal korodtól fontos része volt életednek, és már 7 évesen szerepeltél a Célkeresztben című sorozat egy epizódjában. Milyen volt így felnőni?
Izgalmas... talán egy kicsit furcsa. Számomra a színészet mindig csak játék volt, nem más, mintha a testvéreimmel, a barátaimmal játszottam volna. Egyik nap tündér vagy, másnap egy állat, amely keresztülvágtat az erdőn. Aztán egy nap egyszer csak egy forgatáson találod magad sok-sok felnőttel és valódi problémákkal. Ne érts félre; szerintem a színészek szeretnek játszani, bármilyen életkorúak legyenek is, csak időkorlátaik vannak és technikai nehézségek szólnak közbe, amit 7 évesen én még nem értettem meg. Szóval ez számomra mindig izgalmas volt, talán csak egy kicsit furcsa, amikor olyan fiatal voltam.

Édesapád művészeti oktató, anyukád magántanár. Hogyan kerültél a színészet közelébe?
Nos, szerintem a kérdésben már benne is van a válasz. Nagyon alkotói környezetben nőttem fel. A művészet, amely mindig is jelen volt az otthonunkban, a fotózás és a magántanulás (amely gyakran azt jelentette, hogy folyamatosan olvastunk és hogy választhattunk bármit, amiben jobban el szerettünk volna mélyedni) rengeteg lehetőséget biztosított a felfedezésre. Új-Mexikóban éltünk, ahol sok forgatás zajlott akkoriban. Úgyhogy egyszerűen elhatároztam, hogy kipróbálom. Ez is a művészet egyik ága, a történetmesélés egyik módszere.

Már egészen fiatalon sikeres is lettél. Hogyan birkózik meg a családod és a barátaid a sztárságoddal?
Először mindannyian csak izgatottak voltak, és az egész tényleg izgalmas is volt. Két testvérem van, mindannyian olvastuk Az Éhezők Viadala könyveket, úgyhogy fantasztikus érzés volt szerepelni ezekben a filmekben és ennek a karakternek a bőrébe bújni, akiről mindannyian olvastunk. Mostanra úgy úgy gondolom, a családom ezt is úgy kezeli, mint az élet többi velejáróját. Néha izgalmas, máskor unalmas, megint máskor pedig csak arról szeretnének beszélgetni, ami a nagyvilágban zajlik, túl a filmezés világán. Szóval úgy kezelik, mint életünk minden más vonatkozását: nincs sem nagyobb, sem pedig kisebb jelentősége.


Van egy ikertestvéred, Autumn és egy bátyád River, ők is színészkednek mindketten. Bár a testvérek közötti rivalizálás természetes, szerinted hasznos, hogy ők is ugyanazt a karrierutat követik?
Szerintem amikor még még kicsik voltunk, ez mindannyiunk számára szórakozás volt, amelybe belefolytunk, és szerintem mindannyian őszintén örülünk egymás sikereinek. Elvégre is, ha valemelyikünk megkap egy szerepet és a többiek is részesülnek belőle 25 dollárral, az 7 évesen elég izgalmas. Aztán ahogyan egyre idősebbek lettünk, mindannyiunknak kialakult a saját érdeklődése. Nem tudom, végül merre vezet majd az utunk.

Beszéljünk a munka-élet egyensúlyról vagy kell egyáltalán szót ejteni a színészet és az iskola közötti egyensúlyról? Tervezed, hogy továbbtanulsz és hogy valamire szakosodsz? Mivel szeretnél foglalkozni felnőttként?
Szerintem már hét éves korom óta színésznő szeretnék lenni. Még verset is írtam erről akkoriban, szóval erre összpontosítok leginkább. Persze érdekelnek más dolgok is. Fotózom, imádom a dokumentumfilmeket, és szeretek olvasni és írni is. De még nem tudom, ezek dolgok hova vezetnek. Remélem, hogy egyszer majd tovább tudok tanulni is. Annak a világát is nagyszerű dolog lehet felfedezni.

Mindössze 14 évesen te voltál a Dancing With The Stars legfiatalabb versenyzője, amivel Zendayától vetted el a rekordot. Az egész évad során folyamatosan magas pontszámokat kaptál a zsűritől. Voltak valamilyen előzetes táncos ismereteid?
Az egyedüli tapasztalatom annyi volt mindössze, amit minden gyerekcsoportban táncolni szoktak. Alkalmi balett vagy gimnasztika órák, de semmi olyasmi, ami tényleg számíthatna. A Dancing With The Stars volt az egyik legnagyobb kihívás eddigi életem során, ugyanakkor nagyon élveztem.

11 évesen megkaptad Primrose Everdeen szerepét, aki Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) húga Az Éhezők Viadalában. Hogyan tudtál eljátszani egy érzelmileg ennyire megterhelő szerepet?
Igazából akkor még csak tíz éves voltam. Nehéz is elhinni, hogy már olyan régen volt! De akkoriban úgy csináltam, hogy megpróbáltam valami szomorúra gondolni. Vagy elképzeltem, hogy az ikertestvéremet el akarják szakítani tőlem. Így aztán könnyedén voltam zaklatott egy-egy jelenetben. De az is sokat segített, hogy nagyszerű színészek vettek körül. 


Ezáltal a szerep által azonnal ismert lettél. Volt valaki, aki segített abban, hogy magabiztosabbá válj és fejlődjél színészként?
Volt, mindig minden munkám során! Olyan sok ember van, akire felnézhettem. Csak néztem, ahogyan dolgoznak és magamba szívtam azt az energiát, amelyet ők a munka során átadtak. Nagyon odafigyeltünk a részletekre és ezt hatalmas örömmel tettük. A legtöbb ember, akikkel együtt dolgoztam, láthatóan imádja a munkáját, és szerintem ez ragadott magával a legjobban.

Van példaképed?
Nagyon sok emberre felnézek. Őszintén csodálom Mary Ellen Mark fotóművészetét. Rengeteg filmet néztem Paul Thomas Andersontól. Imádom a filmjeit és minden alakítása megérint Philip Seymour Hofmannak. Mindannyiuknak hatalmas csodálója vagyok.

Már eddig is micsoda út áll a hátad mögött! Hogyan tovább? Megtennéd, hogy megosztod olvasóinkkal jövőre vonatkozó terveidet?
Nos, valószínűleg hamarosan forgatok egy filmet. Meglátjuk. Emellett egy fotósorozaton is dolgozom jelenleg. Belekezdtem tavaly egy "Női harcosok" sorozatba, amely önportrékból áll, amellyel Donald Trump nőkre vonatkozó állításaival szállok szembe. Most gyakorlatilag folytatom ezt a "Női harcosok" sorozatot, amelyben a nők közösségi médiával kapcsolatos érzéseit fedem fel, hogy az hogyan hat az életükre, hogy érzik, az hogyan ábrázolja őket szemben azzal, amilyenek ők valójában. Egy fajta remek együttműködés az én róluk készült képeim és az ő gondolataik között. Őszintén nagyon izgatott vagyok, hogy ezek a nők beengednek személyes gondolataik, érzéseik és küzdelmeik világába. Ez életem egyik legfontosabb élménye.
Forrás: InLoveMag via IntroWillow Twitter & WillowShields.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése