2017. augusztus 12., szombat

PlayerUnknown’s Battlegrounds - egy Éhezők Viadalára hajazó videójáték

Emlékszem, amikor Az Éhezők Viadala felhajtás vége felé jártunk, megkérdeztem, kinek maradt hiányérzete. Akkor valaki azt mondta, szívesen látott volna egy Éhezők Viadala videójátékot. Nemrégiben két olyan cikket is találtam, amely témájában nagyon hasonló jellegű játékot mutat be. Azt már nem ellenőriztem, ezek a játékok mennyire hozzáférhetőek, de akit érdekel minden bizonnyal utána jár majd. :) Hajrá!!

Suzanne Collins Éhezők Viadala trilógiájában gyerekeket kényszerítenek, hogy gyilkolják meg egymást egy államilag szervezett sci-fi vetélkedőben. A nagy népszerűségnek örvendő PlayerUnknown’s Battlegrounds videójátékban egy hasonló harcos bőrébe bújhatunk, amely ezáltal sokkal jobb szórakozást kínál, mint amiben Katniss Everdeennek valaha része volt. [Hmmm, ez így elég érdekes megvilágítás.]

Persze a 12. körzetből származó íjászlány története szenvedéssel és kemény erkölcsi kérdésekkel van tele, ehelyett azonban itt a játékosnak ki kell alakítania a karakterét, ejtőernyővel megérkezni a harc helyszínéül szolgáló szigetre, felszerelést szerezni, miközben 99 ellenséggel kell megküzdenie. A pusztuló sziget romjain különböző fegyverek és járművek találhatóak és egy-egy csata csak egyetlen életben maradóval végződhet.
Az Éhezők Viadalában is talán a viadalt megelőző percek a legfeszültebbek, amikor a résztvevők egy körben állva várják a startjelet. A közelben lévő fegyverek és egyéb ellátmányok csalogatják a résztvevőket, ám aki idő előtt nekivág, halállal lakozik. Gyakran jobb, ha a hűvös fej vezérel, jobb visszavonulni az Aréna egy nyugodtabb részére, szövetségeket kötni és igyekezni életben maradni.
Ez a PlayerUnknown’s Battlegroundsban sincs másképp.





Elmondások alapján a Battlegrounds eddigi játékaiban a résztvevők 40%-a vesztettte életét a játék első 5 percének vad küzdelmeiben. Van, aki elvéti az ejtőernyős landolást vagy túlságosan felhívja magára a figyelmet. Van, aki túl korán néz ki magának egy ellenséget és már az első ökölharcban meghal. Vagy csak nagy lelkesedéssel vetik be magukat az első épületbe, ahol valaki épp rájuk vár.

Minden egyes játék azzal kezdődik, hogy a játékosok felsorakoznak egy repülőgép fedélzetén, ami a játék előcsarnoka is egyben. Elsőként a játékosoknak azt kell eldönteniük, mikor akarnak kiugrani a gépből az Erangel-re, amely egy elhagyatott orosz katonai sziget. fás területekkel, hegyekkel, városokkal és alagutakkal. A térkép maga 8km × 8km vagyis 64 négyzetkilométer. Ez rengeteg hely, ahol el lehet rejtőzni és fegyvert lehet találni, ám épp ezért a játéktér idővel egyre zsugorodik. 

A PlayerUnknown Battlegrounds játékának színteréül szolgáló sziget


Emlékeztek még, amikor Az Éhezők Viadala unalmassá kezdett válni, ezért a Játékmesterek erőszakos elemeket vetettek be, hogy összecsapásokat erőszakoljanak ki? Nos, ez itt is hasonlóképpen zajlik.

Így aztán a játékosok nem cövekelhetnek le egyetlen helyre, hogy ott bevárjanak és megöljenek minden ellenfelet. Szükségképpen mozgásban kell maradni, fegyvereket kell szerezni, amivel a játékos megvédheti magát a támadóktól. PlayerUnknown’s Battlegrounds olyan játékélményt biztosít, amely során a játékos folyamatos félelemben élhet. Egyetlen lépést sem tehetsz anélkül, hogy attól rettegnél, egy mesterövész mikor lő le, és nem tudsz beleülni egyetlen járműbe se anélkül, hogy azonnal több irányból magadra ne vonnád az ellenfelek figyelmét. Olyan játékstílusra van szükség, amely sokkal inkább a stratégiára semmint a nyers erőre támaszkodik.

Egy játék 20-50 percig tart, amely során a túlélés és az őrült játékszenvedély remek egyensúlyban vannak. A játékosok bármikor szövetkezhetnek, ezek a szövetségek azonban mindig átmenetiek, hiszen a játékosoknak végül meg kell ölniük egymást. Nincs lehetőség közös öngyilkosságra (amivel Az Éhezők Viadala végén próbálkozott Katniss és Peeta), sem pedig bármi mód, hogy a játékos kitörjön az Arénából (mint amit a Futótűz végén láttunk). Ez a harc a halálig tart.

PlayerUnknown’s Battlegrounds korai kiadása nagy sikert arat személyi számítógépeken, már több, mint 4 millió példányt eladtak belőle. A játék XBox-os kiadása év végére, a Play Station-ös verzió pedig egy későbbi időpontban jelenik majd meg.
Forrás: Inverse

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése