2016. március 31., csütörtök

Willow Shields IMDB Kérdezz-Felelek

Ahogyan korábban ígértem, hozom a március 25-i Willow Shields IMDB Kérdezz-Feleleket. Amúgy ezen kívül hirtelen megint lett még két Willow Shields interjúm. Csak mondom.
Viszont ez jó interjú. Bármilyen sok Willow-ot is olvastunk már, ez egy élvezetes darab, érdekes, nem unalomig ismételt kérdésekkel.


Ha egy másik karaktert alakíthatnál Az Éhezők Viadala sorozatban, ki lenne az?
Imádom Johanna Masont! Szerintem ő egy igen belevaló karakter.

Egy 0-10-es skálán mennyire hiányzik a forgatás hangulata?
1000000000000000000, szóval nagyon-nagyon-nagyon. Hiányzik Az Éhezők Viadala családom!

A négy film közül melyiket volt a legjobb leforgatni?
Imádtam a Kiválasztott 1. és 2. részének forgatását, mert számomra az jelentette a legnagyobb kihívást. Nem beszélve arról, hogy azt majdnem egy éven át forgattuk.

Ha egy napot Primmel tölthetnél, miről beszélgetnétek?
Valószínűleg az állatokról. Szeretem az állatokat és velük nőttem fel, akárcsak Prim. Vagy könyvekről! Sokat tudnánk róluk beszélgetni!

Ki a legnagyobb példaképed?
Meryl Streepen kívül?!??? Valószínűleg Emma Stone, mert ő drámákban és vígjátékokban is megállja a helyét!

2016. március 30., szerda

Egyszer a jövőben - Gale visszatér, 2.

Múlt héten a DVD várakozás jegyében maradt ki a sorozat aktuális darabja, amiből lassan nem túl sok van már, szóval spórolni is akartam vele, de most talán azért megmutatok még egyet. A múltkori Gale visszatérős verzióban Gale Peetával találkozik, ezúttal pedig Katniss-szel. Klassz kis képsorozat ez is. Tetszik. :)

- Hogy sikerült meggyőznie?

- Peeta soha nem erőltette a gyerek témát, pedig én tudtam, hogy ő nagyon szeretne gyerekeket.
De minden egyes nappal egyre boldogabbnak éreztem magam és biztonságban 
éreztem magam mellette, míg egyszer csak elérkezett az idő.

- Akkor már semmi más nem járt az eszemben, csak az, hogy gyerekünk szülessen.
Végül rájöttem, hogy azt a babát már nem egyedül nekem kell megvédenem.
Peeta mellettem lesz, bármi is történjék.

- Tényleg segített visszatérned az életbe.
- Igen, tényleg segített.

Forrás: Unicorn Feelings Tumblr

2016. március 29., kedd

Számítógépes effektek A Kiválasztott 1. és 2. részéből

A The Embassy Kiválasztott 1. és 2. részben látható számítógépes effektekkel kapcsolatos munkáit mutatja be az alábbi két videó. Ezek a DVD-n nem láthatóak és elég izgalmasak. :)

A Kiválasztott 2. részével kezdek, ott Katniss szökésekor láthatjuk a 13. körzet hangárjának eredeti és filmes képeit, illetve a metróaluljáróban látható menekülős jelenetet, Messalla elégésének kulisszatitkait is megnézhetjük:


Ugrás után pedig a Kiválasztott 1. részéből szintén a 13. körzet fegyverraktárát és a 8. körzetbe indulás előtti képeket láthatjuk.

Innen-onnan, röviden

Mivel ez a rovat is régen volt már, most megosztom veletek az elmúlt hetek egyéb, sorozattól független híreit.



2016. március 28., hétfő

Szubjektív vélemény A Kiválasztott - Befejező rész duplalemezes extra DVD-jéről

No, másodjára futok neki a bejegyzésnek, mert kb a harmadánál egy laza billentyűkombinációval sikerült mindent törölni. Így se jártam még.

Mindenesetre a DVD jól sikerült, ezt pedig másodszorra is szívesen fogalmazom meg. :) Ha valamibe bele tudnék kötni, az a borítója, mert nekem személy szerint jobban tetszett volna a piros egyenruhás tüzes-logós Katniss-es borító, a duplalemezes extra változat viszont csak a szimpla teaser posztert érdemelte. De ettől nagyobb gondom tényleg ne legyen.


1. lemez

A korábbi években az első lemezen is voltak extrák, most ez elmaradt és az egy lemezes DVD-hez írt pluszos anyagok is ebben a változatban a 2. lemezen jelentek meg. 
De a menü csodálatos, ez mindenért kárpótol, különösen, hogy végre magyar nyelven kapjuk a feliratokat, beállítási lehetőségeket! Rég vártam már erre. Ha mindez még nem lenne elég, gyakorlatilag mozgó menünk van, amelyen peregnek a film egyes jelenetei. Szép, igényes, izgalmas!

2016. március 27., vasárnap

Elválaszthatatlanok - 19. fejezet: A Peeta kenyere, az én tüzem

A Kiválasztott epilógusának előtörténete. Hogyan szedi össze magát Katniss és Peeta darabjaikból és hogyan kezdik újra az életet. Az Éhezők Viadala sorozat 4. kötetének rajongói változata. Titkos kenyérpirítás, sok-sok történés, részeg Haymitch és egyebek. Katniss és Peeta történetének lezárása 23 fejezetben.

"Peeta meg én elválaszthatatlanok leszünk. Azért néha előfordul, hogy meg kell kapaszkodnia egy szék támlájában, hogy megvárja, amíg elmúlik a roham. Engem pedig rémálmok gyötörnek – mutánsok és elveszett gyerekek kísértenek álmomban –, és üvöltve ébredek az éjszaka közepén. De ilyenkor Peeta a karjába zár, és megnyugtat. Végül megcsókol.
Egyik éjszakán megint elfog az az érzés – az éhség, ami rám tört a tengerparton –, és megértem, hogy ennek mindenképpen így kellett történnie. Hogy a túléléshez nem a Gale-ben lobogó tűzre, a lelkében izzó haragra és gyűlöletre van szükségem. Abból ugyanis bennem is van elég. Nekem tavasszal a pitypangra van szükségem. Az élénksárga virágra, amelyik az újjászületést jelenti – a pusztítás helyett. Nekem az ígéret kell, hogy bármilyen szörnyű veszteségeket szenvedtünk is el, lehet folytatni az életet. És minden jóra fordulhat. Ezt pedig csak Peeta tudja megadni nekem."*

Csönd. Ez jellemzi a körzetet a következő napokban, hetekben. Az újjáépítések lassan eljutnak az ország összes háború sújtotta részére. És néhány napig, amíg a távolsági vasúti síneket felújítják, a körzet csak légpárnással lesz elérhető - amit viszont csak magasabb rangú célokra használnak. Szerencsére Plutarch-ot és az énekes műsorát nem olyan sürgős meglátogatnom. Viszont ezalatt a néhány kellemes nap alatt csak telefonon vagyunk elérhetőek.
- Egyszerűen örülünk a nyugalomnak - válaszolja Peeta a riporterek kérdésére. - Most, hogy vége a vérontásnak egy röpke pillanatra még boldog is lehet az ember.
Ebben a boldog nyugalomban én is jobban érzem magam. Peeta jelenléte állandó és így, hogy folyamatosan karjaiban tart, a perzselő nyári éjszakákon úgy érzem, elolvadok. És talán épp ez a forróság okozza, hogy a dolgok lassan magasabb sebességfokozatba kapcsolnak...

##

Wes Catham és társai a kulisszák mögött

Most, hogy megjelentek a DVD-k és nyilván lejártak a szuper-titok-tartási nyilatkozatok, időről-időre előkerülnek olyan képek, amelyeket a színészek osztanak meg saját közösségi oldalaikon. Ezúttal a Kiválasztott filmekben Castort alakító Wes Catham Instagramjára kitett fotókat láthatjátok, amelyeket szereplőtársaival, a Pollux-ot alakító Elden Hensonnal és a Messallát alakító Evan Ross-szal fotózták:



Képek: OfficialWesCatham Instagram

2016. március 26., szombat

Francis Lawrence ma 45 éves!

Ritkán emlékezek meg ilyenről, de a Mester megérdemli, és jövőre még kisebb az esélye, hogy még együtt "köszönthessük". Mindenesetre én hálás vagyok neki, jó filmeket csinált nekünk.

Forrás: @TheHungerGames

5 kérdés Liam Hemsworth-szel

A People magazin következő videójában Liam Hemsworth-nek 60 másodperc alatt kell 5 kérdésre felelnie. Akik imádják Liam ausztrál kiejtését, azok feltétlenül nézzék is meg a videót, az ugrás után pedig a kérdések, válaszok fordítását is olvashatjátok:


1. Milyen állat áll hozzád közel?
Én legjobban a medvékhez vonzódom. Jennifer Lawrence is leggyakrabban úgy emlegetett engem, hogy én vagyok a maci. 

2. Milyen formában izzadsz meg legszívesebben?
Legszívesebben a futás által izzadok meg. Nagyon szeretek futni. Az egy jó sport. Sokat futok.

3. Hova bújsz el legszívesebben a világ elől?
Ausztráliába. Philip Island-ről származom, amely egy kicsi sziget Ausztrália partjainál. Csodálatos hely.

4. Mit nassolsz legszívesebben az éjszaka közepén?
Éjszaka legszívesebben csokit nassolok. Imádom a csokit. Tényleg nagyon finom.

5. Mit főzöl a legjobban?
Legjobban a Vegemite-es pirítóst tudom elkészíteni. A Vegemite-es pirítós nagyon jó. Nagyon bonyolult elkészíteni, mert meg kell találni a vaj és a Vegemite optimális arányát.

Búcsúfilm Az Éhezők Viadala szereplőitől

A Kiválasztott 2. rész készítéséről szóló dokumentumfilm legvégén néhány percben elbúcsúzhatunk a sorozat szereplőitől, még a mellékszereplőktől is, egy-egy búcsúképsor erejéig. A szereplők többségét csak egy képsoron látjuk, a három főszereplőről viszont mind a négy filmből látunk képeket. Klassz kis videó, nézzétek:

2016. március 25., péntek

Effie Alexander McQueen ruhái a sorozatban

Igazán jellegzetesek a sorozatban Katniss és Peeta kísérőjének, Effie-nek a csúcsdivatú ruhái, amelyeknek nagy részét Alexander McQueen tervezte. Ez a cikk ezeket az izgalmasabb darabokat járja körül, képekkel és gifekkel a ruhák eredeti bemutatóiról és a filmből. Ezen párhuzamok miatt még számomra is izgalmas, aki pedig alapvetően nem érdeklődök a divat iránt.

Ha szereted a divatos ruhákat a filmekben, mindenképpen érdemes megnézned Az Éhezők Viadala filmeket. Próbáld többször újra- és újranézni úgy, hogy csak a ruhákra összpontosítasz. Megéri!!

A hollywoodi filmekben csak ritkán mernek kiállni a környezetéből kirívó, karakterhez illő és meghökkentő stílussal. Mintha a filmeknek csupán ebben a néhány jelenetében kellene mindent beleadnia a szóba forgó karakternek a divat és minden más szempontból is.

Tekintsük példaként Elizabeth Banks Éhezők Viadala karakterét, Effie Trinketet - akinek kapitóliumi stílusa több, mint kiemelkedő: egyenesen felháborító!
Neve Effie, az Euphemia rövidítése, amely a görög "dicsőített" kifejezésből ered, és bár az egyik legszegényebb körzetet, a 12.-et képviseli, Effie stílusa épp olyan túláradó, mint ő maga. Divat szempontjából azonban ez nem probléma. Trish Summerville, a Futótűz jelmeztervezője, aki jelenleg Hollywood egyik kedvenc jelmeztervezője, pontosan tudta, hogyan érdemes öltöztetni a különc karaktert: Alexander McQueen ruhákat adott rá.

Ezek közül sokak egyik legnagyobb kedvence McQueen Pompás Királylepke ruhája, amelyet Effie a tőle kissé elütő, Iris Van Herpen 2012-es tavaszi kollekciójából származó tüskés magassarkú cipővel viselt.
A 2011-es Tavaszi-nyári kollekció részeként bemutatott darab jól illeszkedik Effie Trinket érzelmi fejlődéséhez. Anélkül, hogy spoilereznénk, nem mondhatunk túl sokat, szóval innentől inkább a sorozat divatelemeit emelem ki és elmondom, mennyire imádom Effie ezen Aratási ruhájának szépségét és kontrasztos sokszínűségét. Vegyük észre, hogy aranyszínű parókája hogy illik Katniss aranyszínű Fecsegőposzáta kitűzőjéhez.


Kérdezz Willow Shields-től Twitteren

Magyar idő szerint ma este 6-kor készít kérdezz-feleleket az IMDB oldala Willow Shield-szel az Éhezők Viadaláról. Talán most utoljára tehetitek fel közvetlenül is kérdéseiteket a fiatal színésznőnek az  #IMDbAskWillow utótag használatával. A kérdéseket akár már most is feltehetitek! Ha lesz róla anyag, én később még mindenképp hozom a válaszokat :)


2016. március 24., csütörtök

Hét órányi Éhezők Viadala film három éven belül: Interjú Francis Lawrence rendezővel

Egy újabb - és még mindig nem a legutolsó - hosszú és mély interjút olvashattok Francis Lawrence-szel az Éhezők Viadala filmek készítéséről. Igaz, hogy hosszú, de klassz anyag, olyan érdekes részletekről mesél Francis Lawrence, amelyekről nem hallottunk még korábban. Izgi :)


Pont ebben a hónapban történt négy éve, hogy a Gary Ross által rendezett Suzanne Collins regényadaptáció, Az Éhezők Viadala formájában a közelmúlt filmtörténetének egyik legsikeresebb sorozata útjára indult [tegnap volt az évforduló, de nem akartam elvenni a DVD megjelenés fényét és nem is volt olyan méltó és izgi anyagom, amivel megtehettük volna. De szép keret, hogy - nálunk - épp azon a napon jelent meg az utolsó DVD, mint 4 éve az első film.]. A film, amelynek hatására Jennifer Lawrence szupersztárrá vált, azonnal világjelenség lett és az Alkonyat kissé politikaibb töltetű, komorabb alternatívájává vált. Ross nem vállalta a folytatás, a Futótűz rendezését, ezért a producerek Francis Lawrence-t bízták meg a munkával, aki aztán kitartott az utolsó két filmre is. Lawrence kezeiben a sorozat allegorikus nézőpontjai még hangsúlyosabbá, a látványvilág még változatosabbá és bonyolultabbá, az érzelmi hatások még összetettebbekké váltak, mindezek az utolsó film szívszaggató, mégis egyben reményteli jelenetsoraihoz vezették a sorozatot. Azon túl, hogy Lawrence olyan hasonló műfajú filmeket rendezett, mint a Constantine - A démonvadász és a Legenda Vagyok, és ő az egyik legelismertebb videoklip rendező is, aki olyan elismert zenészek számára készített videoklipet, mint Lady Gaga, Nine Inch Nails, Britney Spears és számtalan más ikonikus előadó - mégis ez a három Éhezők Viadala film jelenti fő művét, amely egy hét órás epikus anyag, amelynek egyes fejezetei egyre jobbak, mint az azt megelőzőek. A sorozat utolsó filmjének DVD és Blu-Ray változata március 22-én [nálunk 23-án!] kerül[t] a boltokba, és az öt órányi extrát tartalmazó látványos csomag részeként az ember egyre mélyebbre áshat Lawrence munkásságában. Egy nappal a film online megjelenése előtt beszélgettem a rendezővel, aki az elmúlt néhány év forgószélszerű élményéről mesélt.

Jen és unokaöccse Theo, a kisebbik Everdeen gyermek

Napi cukiság rovatunk keretein belül ajánlom szeretettel a mai gifsorozatot, amelyen Jent és Katniss kisebbik babáját alakító Theo-t láthatjuk - vélhetően a DVD extráinak anyagai közül. Nem is fűzök hozzá semmit, a képek magukért beszélnek:


 Forrás: PanemPropaganda Tumblr

2016. március 23., szerda

Vélemény rovat: Hogy tetszik a Kiválasztott 2. rész DVD-je és a többlemezes gyűjtemények?

Ahogyan Effie Trinket mondaná: Naaaagy, nagy napra ébredtünk!

A mai napon kerülnek az üzletekbe A Kiválasztott 2. rész BD- és DVD verziói, illetve a 2-4-8 lemezes gyűjtemények, ezért aztán - jó eséllyel most utoljára az oldal történetében :( - kiírhatod magadból, melyik verziót szerezted be és az beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket?




2016. március 22., kedd

Meta Golding, Willow Shields és Stef Dawson a DVD-t promózzák

A három színésznő egy amerikai reggeli beszélgetős műsorban reklámozta DVD-t. Kellemes kis beszélgetés, megéri megnézni/elolvasni, mit is mondtak.


Fordítás/összefoglaló a folytatásban.

Lassan tényleg el kell búcsúznunk Az Éhezők Viadalától

A MoviePilot cikkét olvashatjátok, de akár én is írhattam volna, olyannyira tudok azonosulni a benne megfogalmazottakkal.


Holnap nálunk is megjelenik Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. részének DVD és Blu-Ray verziója, és mivel ez a sorozat utolsó filmje, a rajongók azt mondják, nem könnyű csak úgy búcsút inteni neki.

A MoviePilot egy Twitteres szavazást indított, amelyből kiderült, hogy válaszadók 94%-a szerint hatott életükre a sorozat valamilyen módon. Íme még néhány további eredmény:
  • A válaszadók 98%-a mondta azt, hogy a sorozat olyan fontos számukra, hogy örökre visszatérnek majd hozzá.
  • A válaszadók 84%-ának jelenti élete részét napi szinten a sorozat.
  • És a válaszadók mindössze 2%-a érzi úgy, hogy egyszer majd elhagyják a fandomot.

HOLNAP érkeznek A Kiválasztott 2. réz DVD és Blu-Ray változatai !!

Az online üzletek még mindig ezt jelzik és bár még mindig alig hiszem, azért soha ne hagyjon el bennünket a remény, hogy HOLNAP megjelenik az utolsó DVD, Blu-Ray és a négy filmes gyűjtemények. Izgalmas és egyben keserédes érzés. A mai napon hangolódós bejegyzések várhatóak :)

Kép: @TheHungerGames Twitter

És hogy nálunk is van legalább egy pici promó, azt THGFan képe bizonyítja, aki a székesfehérvári Media Marktban fotózta a következő képet!!

Jobb minőségben: Íme A Kiválasztott 2. rész törölt jelenetei

Ahogyan korábban már olvashattatok, A Kiválasztott 2. résznek csak a Blu-Ray-én megnézhetőek a film törölt jelenetei, azok is szupertitkos rejtett tartalomként.

Mivel néhány országban már megjelentek a napokban a DVD verziók, külföldi rajongótársaink már ki is nyomozták, hogyan lehet eljutni a rejtett tartalmakig. Leírom, aztán, aki maga akarja megfejteni itthon a csodát (amiben nem vagyok biztos, hogy a mi Blu-Rayünk fogja-e ezt tartalmazni, mert az eddigi háromból csak a Futótűz Blu-Ray-én volt a Zug-os kisfilm, az sem úgy elrejtve, mint kint. Az eddig megjelent specifikációs részletek között viszont idén nem jelzik a rejtett tartalmat), az most csukja be a szemét, görgessen lefelé, vagy inkább felfelé. :)

Szóval a Blu-Ray-en az intro ideje alatt meg kell nyomni a lejátszó távirányítójának KÉK gombját. Aztán fel kell írni A Kiválasztott 1. részének Blu-Ray menüjében a karakterek képei alatt látható kódokat, és amikor a 2. rész kódot kér, akkor ezt kell bepötyögni. Mondjuk a kintiek leírása kifejezetten Kiválasztott 1. részt ír a kódokhoz, de van ITT egy videócska, amiben szintén szerepelnek kódok, de szerintem ezt a 2. rész menüjéből varázsolták elő láthatóan. Nem tudom persze, erről van-e szó.

UPDATE: Felkerült a három jelenet jobb minőségben, íme, nézzétek:

1. Haymitch-Katniss videóbeszélgetés

"Ha a Kapitólium történetesen téged ejt fogságba s térít el, és te próbáltad volna megölni Peetát, szerinted ő is így viselkedne veled?"


A másik kettő a folytatásban.

2016. március 21., hétfő

Éhezők Viadala maratont tartottak tegnap Los Angelesben

Egy komolyabb rajongói rendezvény keretein belül mind a négy filmet bemutatták tegnap Los Angelesben az Egyptian Theatre-ben. Természetesen a dolognak rendesen megadták a módját, volt sok cosplayer és néhány (mellék)szereplő is felbukkant. Erről nézhettek most meg egy képes összefoglalót.

A mozi előtt, ahol a rendezvényt tartották mind a négy Katniss-es poszter:



Részletes műsorterv - katt rá a nagyobb méretért.

Katniss-Peeta-Haymitch közösen étkezős képek

Három film, három különböző hangulatú vacsora, három Viadal győztessel. A nosztalgia jegyében.

Éhezők Viadala

Futótűz

Kiválasztott, 2. rész
Forrás: PeetaMellarkTheBaker Tumblr

2016. március 20., vasárnap

Elválaszthatatlanok - 18. fejezet: Titkok

A Kiválasztott epilógusának előtörténete. Hogyan szedi össze magát Katniss és Peeta darabjaikból és hogyan kezdik újra az életet. Az Éhezők Viadala sorozat 4. kötetének rajongói változata. Titkos kenyérpirítás, sok-sok történés, részeg Haymitch és egyebek. Katniss és Peeta történetének lezárása 23 fejezetben.

Peeta konyhájában ülök egy széken és nézem, amint Peeta kiborítja a pitét a tepsiből. A pulton könyökölök, arcom a tenyeremben, amikor megkérdezem:
- Szóval, mit is akartál nekem elmondani?
Közelebb húzódik, mintha valami olyasmit akarna mondani, ami túl pikáns, hogy bárki más megtudja. Senki nincs itt rajtunk kívül, szóval lehet, csak a nosztalgia hajtja Peetát. Ahelyett azonban, hogy titkos üzeneteket suttogna a fülembe, egy cuppanós puszit nyom az arcomra és azt mondja:
- Hogy gyönyörű vagy!
Az egyik végén megfeszül a szám.
- Különösen, amikor segítesz nekem sütni. - teszi hozzá, majd ujjamal megpöcköli az orromat, amitől az csupa liszt lesz.
- Ne akard, hogy használjam! - Emelem fel a villát, megcélozva vele Peeta tökéletes pitéjét.
Peeta ügyesen arrébb csúsztatja a pitét, miközben kezemet az arcom előtt tartja.

- Az orvos azt mondta, hogy egyre jobban vagyok és minden vizsgálati eredmény javulást mutat. - vált Peeta hivatalos hangnemre. - És ezért egy bizonyos Everdeen kisasszonynak illene köszönetet mondanom.
Nem reagálok a bókra.
- Mi a helyzet a dührohamokkal? - Próbálom magamat finoman kifejezni. Kíváncsi vagyok, vajon teljesen kigyógyult-e abból, hogy megpróbáljon másokat fizikailag bántalmazni, hogy vágyik-e még rá, hogy hegekkel teli kezét nyakam köré fonja.
- Az agyamnak ez a része tisztábbnak tűnt, mint amikor még a 13. körzetben készült róla felvétel vagy amikor a Kapitóliumba érkeztem. Remélem, tényleg jobban vagyok. Most, hogy itthon vagyok, egyáltalán nem érzem magam dühösnek. Dr. A. ennek ellenére mégis úgy gondolja, a rohamok soha nem fognak végleg elmúlni. Csak megpróbáljuk irányításunk alatt tartani azokat. Évenkénti felülvizsgálatokkal. És telefonálok vagy megyek, ha a helyzet rosszabbodna.
- Mi a helyzet a rémálmokkal?
- Már azelőtt is voltak... - Peeta úgy néz rám, mintha én lennék a világon az egyetlen, akinek egyáltalán esélye van mindezt megérteni. Aztán lehajtja a fejét és a cipőjét nézi. - De azóta rosszabbodtak. Sokkal erőszakosabbak, Kapitólium által generáltak. Azt hiszem, az orvos dolgozik azon, hogy valami gyógyszert keressen ellenük.
Nem vagyok a rohamok hatalmas rajongója, de megtanultam együtt élni velük. A rémálmok szintén elkerülhetetlenek.
- És mi a helyzet a vadászdarazsakkal?
Peeta nyel egyet.
- Tudod, merre vannak a fészkeik itt a körzetben? Talán gondoskodnunk kellene róla, hogy kiirtsák őket.
Elmondom neki, hogy párat tudok, hol van, a többit pedig megkereshetem. Nem vagyok lelkes a feladattól, már így is elég van ebből a méregből az én szervezetemben is. De úgy tűnik, van valami, amit Peeta elhallgat, ez pedig nyugtalanná tesz. Lábammal dübögni kezdek a széken.

2016. március 19., szombat

A Viadal lassan véget ér: Két Kiválasztott 2. rész DVD/BD reklám

Két remek DVD/Blu-Ray reklám jelent meg nemrégiben Twitteren, pici rövidkék, de azért szeretjük ám őket!!

Az első a Sky Store reklámja:



A másik pedig a Lionsgate brit részlegéé:


Kis színes: végigértem a fanfic fordításán. Már nagyon vártam (nagyon hosszú volt!!), de azért furcsa érzés, mert régóta dolgoztam vele. Na, hátha jobban lesz majd időm még a DVD megjelenés kapcsán előkerült cikkeket kitenni még, amíg itt vagytok többen.

A Kiválasztott stábtagjai Az Éhezők Viadala élményről

Egy újabb cikk a DVD megjelenés alkalmából. Van ilyenből még pár, csak épp az én fejem fölött csapkodnak a hullámok, de igyekszem, ígérem :) Ebben viszont írnak az DVD extráinak bizonyos részeiről, én nagyon élveztem fordítani, remélem, Ti hasonló örömmel fogadjátok és olvassátok :)

Az Éhezők Viadala nem csupán négy film volt; hanem egy élmény. Ez világossá válik, ha az ember megnézi Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. rész Blu-Rayén a kulisszák mögött készült felvételeket.

Amikor belepillantottunk [a nálunk március 23-án megjelenő] Blu-Ray extráiba, Francis Lawrence rendező, Ve Neill és Nikoletta Sarlatos sminkmesterek és Glenn Hetrick sminkes effektekkel foglalkozó szakember rendelkezésünkre álltak, hogy eláruljanak még néhány dolgot a filmről.

Először az extrákról. A Nem leszünk Többé Bábok című, 8 részes dokumentumfilmnek három fejezetét mutatták be.

A "Tűzön Át (A Saga Befejezése)" című fejezetben Katniss Everdeen fejlődésének mélyreható elemzését nézhetjük meg. A szereplők és a film készítői részletesen mesélnek arról, hogyan lett a lányból, aki csak a húga életét akarta megmenteni, bosszúvágytól fűtött fiatal nő, majd végül olyan hazafi, aki egy nálánál nagyobb ügyért száll harcba. Sokat dicsérik Az Éhezők Viadala írónőjét, Suzanne Collinst egyrészt az alapötlet miatt, másrészt pedig azért, mert segített filmen életre kelteni könyveit.



2016. március 18., péntek

Plutarch levele Katnissnek

Tudom, sokan szeretitek az Egyszer a jövőben... gifes rovatát, most azonban az utolsó filmből hozok egy sorozatot, amelyben talán nem is maguk a képkockák a lényegesek. 
Plutarch levele sarkalatos pontja a filmnek, és olyan szépen lett megoldva itt Hoffman hiánya. Itt most előbb a levél, majd az ugrás után a képek is... Nem teljesen a filmes változat, mert nyilván nem emlékszem rá szóról szóra, de remélem, sikerül így is szépen lefordítani:

Katniss,

Ma este a nyilad talán megdöbbentette az országot, én azonban most sem lepődtem meg. Pontosan az vagy, akinek mindig is gondoltalak. 
Bárcsak méltó módon elbúcsúzhatnék tőled, ám most, hogy Snow és Coin elnök is meghalt, hamarosan eldől az ország sorsa, engem pedig jobb, ha nem látnak a közeledben.
Ma este a tizenkét körzet vezetője szabad választásokat ír ki. Nem kérdés, hogy azt Paylor fogja megnyerni. Ő lett az ésszerűség hangja.
Sajnálom, hogy olyan sok teher került a válladra. Tudom, ez alól soha sem menekülsz majd, de ha még egyszer újrakezdhetném, tudván, hogy ez lesz a vége, megtenném.
A háború véget ért. Most abban a szerencsés időszakban vagyunk, amikor mindenki egyet ért abban, hogy a közelmúlt borzalmainak nem szabad megismétlődnie. Persze mi is ostoba, ingatag emberek vagyunk, gyönge memóriával és az önpusztítás nagyszerű adományával. De ki tudja? Talán ezúttal tényleg megtanuljuk.
Elértem, hogy elhagyhasd a Kapitóliumot. Most jobb, ha nem vagy szem előtt. Amikor azonban eljön az ideje, Paylor kegyelemben részesít majd. 
Az ország megtalálja a maga békéjét. Remélem, Te is megtalálod a Tiédet.

Plutarch

2016. március 17., csütörtök

Innen-onnan röviden

Nincs most olyan sok egyéb hírem, mivel a DVD várakozás jegyében inkább egyéb anyagok vannak (próbálnám lassan utolérni magam, most már jobban rajta bírok majd lenni, de egy darabig még nem kell aggódni, hogy elfogynak az anyagaim...), de úgy gondoltam, érdemes most már ezeket is kitenni, mielőtt aktualitásukat vesztenék.



2016. március 16., szerda

Stef Dawson és Patina Miller Éhezők Viadala karaktereikről

Az erős női karakterekről sem lehet eleget beszélni. Ezúttal a Popsugar cikkét olvashatjátok.


Noha A Kiválasztott 2. részének Katniss Everdeen a főhősnője, van azonban a filmben néhány karakter rajta kívül is, akik mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Egy lázadás és háború által uralta világban a sorozat legfontosabb témája az életben maradásért való harc. Míg Katniss Everdeen a Viadalt nyerte meg, Annie Cresta és Paylor parancsnok is megvívja maga csatáját. Ezen karakterek és az őket alakító színésznők nem csupán az erős női karakterek iránt növekvő igényt jelképezik, de bennük is megvan az a szikra, ami a Lángra Lobbant Lányban. 

Tavaly novemberben az utolsó film New York-i premierjének vörösszőnyegén nyílt lehetőségem, hogy a film két színésznőjével, Stef Dawonnal és Patina Millerrel beszélgessek, ők pedig épp olyan inspirálóak, mint az általuk alakított karakterek. A folytatásból megtudhatod, mit mondtak a filmről és karakterükről magához a Fecsegőposzátához képest.

2016. március 15., kedd

Egyszer a jövőben: Gale visszatér - 1. változat

Gale évek múltán elhatározza, hogy meglátogatja Kanisst. Amikor azonban végül elmegy Katnisshez, Peetába és gyerekeikbe botlik.

- Ő a fiad?
-Igen, egy kicsit félénk.

- Tehát, ki vagy te?
- Gale vagyok, a család egyik régi barátja... azt hiszem.
- Soha nem tudtam neked megköszönni.

- Peeta, te mutattad meg neki, hogy éljen tovább, amikor maga alatt volt.
... én pedig mindig hálás leszek neked ezért.

- Tudom, hogy itt benn bujkálsz, Catnip!

Forrás: Unicorn Feelings Tumblr

Íme Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott - Befejező rész extráinak specifikációi magyarul

Végre megtaláltam a március 23-án (alig több, mint egy hét !!) megjelenő Kiválasztott - Befejező rész extra DVD-jének és Blu-Rayének tartalmát, specifikációit. Úgy tűnik, újabb (ez már a végleges vajon??) borítótervek jelentek meg az egyed DVD/BD változatokhoz is, azt is megmutatom. Izgii!!!


Kép: Rocky.hu
A film készítéséről szóló dokumentumfilmről így ír a DVDBluRay oldala:

Nem leszünk többé bábok: Így készült Az éhezők viadala: A kiválasztott – Befejező rész” – 8 részes dokumentumfilm, amely részletes betekintést nyújt az utolsó film készítésének valamennyi folyamatába, például a színészi munkába, a látvány- és a jelmeztervekbe, a különleges effektusokba, az utómunkálatokba, és így tovább.

További extrák:

  • Audiókommentár - Francis Lawrence rendező és Nina Jacobson producer közreműködésével
  • Az éhezők viadala: Képes összefoglaló 
  • Cinna vázlatai: A Poszáta páncélzatának titkai 
  • A terítéken Panem Az éhezők viadala: A kiállítás 
  • Légy üdvözölve a 76. Éhezők Viadalán: A forgatáson Atlantában, Párizsban és Berlinben 
  • Egyéni akció: A szereplők 
  • Tigrissé válni 
  • Föld alatti terror: Küzdelem a mutánsokkal

Az utolsó négy extra amúgy megint a Target-es plusz kisfilmek, szóval megint megkapjuk azokat is, hurrá - mennyiség szempontjából úgy tűnik, idén sem lesz okunk panaszra.
A technikai adatokról annyit érdemes tudni, hogy a megszokott 16:9-es képarányban láthatjuk a filmet, 5.1-es Dolby Digitalban hallhatjuk magyar és angol nyelven is és feliratok is magyar és angol nyelven is elérhetőek. Bár ezt külön nem emelik ki, de talán érdemes tudni, hogy az extrákat csak angolul és magyar felirattal láthatjuk, ott nincs olyan sok beállítási/válogatási lehetőség, mint a filmnél. De igazából ez nem lenne gond, csak a fordítás legyen rendben. 

A folytatásban pedig az egyes változatok borítóterveit és egyenkénti specifikációit láthatjátok, amelyek (már a borítók) több különböző oldalon ugyanúgy jelennek meg, szóval reményeim szerint ezek már végső változatok.

2016. március 14., hétfő

Az elmúlt MTV Movie Awards-ok Éhezők Viadala vonatkozásai

Az MTV Movie Awards jelöléseinek kihirdetése után az MTV összeállított egy cikket, amelyben az elmúlt évek Éhezők Viadala sikereit gyűjtötték össze. Kellemes kis nosztalgiára ad lehetőséget ez a cikk is. :)

Az idei MTV Movie Awards keserédes lesz majd Az Éhezők Viadala rajongóinak. Szeretett sorozatuk utolsó filmjét, Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 2. részét három Arany Popcorn díjra jelölték a 2016-os Movie Awards filmes díjkiosztón, többek között a Legjobb Szereposztás díjára és Jennifer Lawrence Katnissét a Legjobb Hős díjára is.

Az elismerések nem érik meglepetésként azokat, akik az elmúlt öt évben követték, milyen hatással volt a sorozat a popkultúrára, de ettől persze nem lesz könnyebb felfogni, hogy most utoljára szurkolhatunk Katnissnek, a mi Lángra Lobbant Lányunknak.


Egyrészről A Kiválasztott 2. része megnyugtató befejezése volt egy szép és nagyon fontos franchise-nak. Másrészről pedig ezúttal minden véget ér. Katniss utazása lezárul. Nem látjuk többé Jennifer Lawrence-t a szimbolikus jelentőségű hajfonattal. Nem halljuk több, ahogyan Effie azt mondja "Mahagóni!" úgy, ahogyan csak ő tudja mondani. Hát nem borzalmas ez az egész?

Éhezők Viadala jelölések az MTV Movie Awards-on

Az idei évben utoljára esélyes a sorozat, hogy díjat nyerjen az MTV Movie Awards-on. 


A következő kategóriákban kapott jelölést a sorozat, illetve annak főszereplője Jennier Lawrence.
  • Legjobb női alakítás: Jennifer Lawrence, Joy
  • Legjobb akciójelenet: Jennifer Lawrence, Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott - Befejező rész
  • A legjobb hős: Jennifer Lawrence, Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott - Befejező rész
  • Legjobb szereposztás: Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott - Befejező rész
Szavazni ugyan nem szavazhatunk, de az nem titok, hogy a díjátadó 2016. április 9-én kerül megrendezésre és 10-én adják le a TV-ben.

2016. március 13., vasárnap

Elválaszthatatlanok - 17. fejezet: Hiány(zik)

A Kiválasztott epilógusának előtörténete. Hogyan szedi össze magát Katniss és Peeta darabjaikból és hogyan kezdik újra az életet. Az Éhezők Viadala sorozat 4. kötetének rajongói változata. Titkos kenyérpirítás, sok-sok történés, részeg Haymitch és egyebek. Katniss és Peeta történetének lezárása 23 fejezetben.

- Menj csak. - mondom. - Megleszek. Lehet, fel sem fog tűnni, hogy elmentél.
- Beveszed majd a gyógyszered? - vonja össze a szemöldökét, mint aki nem biztos benne. Aggódónak tűnik.
- Túléltem két Éhezők Viadalát és egy háborút. Szerintem túlélek egy hetet is anélkül, hogy nap mint nap házhoz szállított frissen sült kenyeret ennék. - Amikor ezt mondom, megpróbálok a szemébe nézni, hogy némi bizalmat ébresszek benne magam iránt.
- Biztos vagyok benne, hogy megleszel egy hétig - mondja továbbra is összevont szemöldökkel. - De biztos vagyok benne, hogy jobban éreznéd magad, ha áthívnál valakit.
- Rendben leszek. Menj csak! - zárom le a beszélgetést, miközben beteszem az edényeket a mosogatóba.
Tányérjával a kezében követ engem. - Nem lehetne, hogy legalább elgondolkodj rajta? A kedvemért?
Sejtem, mire megy ki a játék. Abból már kinőttem, hogy bébiszittert vegyen fel mellém, de jót akar, nekem pedig rosszabb is lehetne.

A következő napokban Peeta a telefonon lóg, megállapodásokat köt, papírmunkát végez. Én az erdőben töltöm az időmet, ahol csak a néma csapdasorokkal tudnék beszélgetni.
Szombaton segítek Peetának pakolni. Kökörcsin az ágyamon lévő nyitott bőrönd tetején ül. Becipzározom a bőröndöt.
- Oké, Peeta. Be vagy pakolva. Mit szeretnél, hova tegyem a cuccodat? - kiabálok le neki.
Peeta feljön. - Katniss, hogy pakoltál volna be mindent? Tele van zoknival az ágy. - Közelebbről is szemügyre veszi a bőröndöt. - És mi mozog a bőröndömben?
Kicipzárazom, mire Kökörcsin ugrik ki belőle nyávogva. Nevetve dőlök el az ágyon.
- Ez aztán kellemes meglepetés lett volna a vonaton. - forgatja Peeta a szemeit és elindul lefelé, hogy elvégezzen egy újabb adag papírmunkát és elintézze az utolsó telefonhívásokat.

Az első három Éhezők Viadala film Blu-Ray menüje

A negyedik ugye majd csak március 23. után elérhető, de addig is az egyik oldal összegyűjtötte az első három Blu-Ray menüt. Jó néznek ki így egymás alatt.