2016. december 16., péntek

December 20-án nyílik Az Éhezők Viadala Vándorkiállítás Sydney-ben

Már szeptember elején bezárta kapuit Az Éhezők Viadala Vándorkiállítás a 2. színhelyén, San Francisco-ban, a következő állomásra azonban csak most érkezett el. Az ausztráliai állomáson az Annie Crestát alakító Stef Dawson promózza a kiállítást, pedig igazán bevonhatták volna ebbe a feladatba Liam Hemsworth-t is.

Bár több filmjét már nem láthatjuk a sorozatnak, ám Panem kis darabkája hamarosan Sydney-be érkezik. New York és San Francisco után Az Éhezők Viadala: A Kiállítás most először látogat az Egyesült Államokon kívülre, az érdeklődők Sydney-ben a Darling Harbour-i új Nemzetközi Rendezvényközpontban nézhetik meg a kasszasiker film ereklyéit.
A Kiállítás lehetőséget biztosít arra, hogy kitöltse az űrt a rajongók lelkében, akik 2012 és 2015 között évente egy-egy filmet nézhettek meg, így újra és újra feltöltődve a disztópikus világból, amit felbolygat a lázadás szelleme és egy fiatal lány, aki nem hajlandó az elnyomó erők parancsszavára lövöldözni íjával.
A Kiállítás miatt Stef Dawson ausztrál színésznő is igen izgatott, aki Annie Cresta szerepét alakította A Kiválasztott 1. és 2. részében, és aki Los Angelesből repült haza a kiállítás megnyitójára.

Annie Cresta Sydney-ben promózza Az Éhezők Viadala Kiállítást



Cresta a sorozatban Finnick Odair barátnője, aki megsérült lelkileg, amikor megnyerte a 70. Éhezők Viadalát, és ő jelenti a motivációt Finnick számára, hogy segítsen Katnissnek megdönteni a Kapitóliumot.
Amikor Dawsonnal beszéltünk, azt mondta, olyan volt számára a Kiállítás, mintha visszatért volna a forgatásra. 

A rajongók hét tematikusan berendezett teremben nézhetik meg a forgatási jelmezeket, kellékeket és díszleteket.

- Amikor körbemegy az ember, olyan, mintha a forgatáson lenne, igazán egyedülálló élmény Az Éhezők Viadala különböző világait végigjárni. - mondta.
- Szerintem remek lehetőség a rajongók számára, hogy ismét elmerülhetnek ebben a világban, és felvillanyozódhatnak Az Éhezők Viadalától, mert ennek öröksége örökké élni fog, és ez olyasmi, ami sokak életét megérintette és megfogja érinteni a jövőben is.

Az Éhezők Viadala Kiállítás számára újra aprólékos részletességgel készítették el a film díszleteit, több, mint 1000 kelléket és fotót láthatunk, többek között a Fecsegőposzáta kitűzőt és a Lángra Lobbant Lány ruhát.

A Fecsegőposzáta kitűző is látható lesz a Darling Harbourban.

Katniss Fecsegőposzáta egyenruhája és esküvői ruhája


Az egyik jelmez, Annie Cresta esküvői ruhája igazán különleges Dawson számára.
- Szeretem a jelmezeket és az én esküvői ruhám is itt lesz, ami csodálatos. - mondja. - Ez olyasvalami volt, amihez sokat hozzátettem, hiszen azt a régies ruhát, amit azután az esküvői ruha alapjául használtak, a meghallgatásomon viseltem. 
- Sőt, a 13. körzet nővérei is hasonló anyagú köpenyt viseltek, hogy úgy tűnjön, a 13. körzetben mindenki hozzátett valamit, hogy ez a nagy esemény megvalósulhasson. És erre a csodálatos régies fátyolra, amit viseltem, apró kagylókat és más apróságokat varrtak. 

Annie Cresta és Finnick Odair esküvőjükön a film egyik jelenetfotóján.

A kiállítás látogatói abba is belekóstolhatnak, milyen volt az élet Snow elnök uralma alatt, és hogy milyen volt Katniss élete az elszegényedett 12. körzetben, hogy hogyan vált akarata ellenére annak a lázadásnak a szikrájává, amely végül megdönti a Kapitóliumot. Mindezt a látogatók hét különböző témájú galérián és Panem interaktív térképén keresztül követhetik.

Dawson - aki elismerte a rajongók szenvedélyességét - azt mondja, az, hogy milyen erősek lehetnek az emberek, ha megpróbálnak szembeszállni az elnyomással, hatalmas vonzerőt jelentett a filmek számára, - amelynek hatására a sorozatnak hatalmas rajongótábora lett - és fontos üzenettel is szolgál a fiatal rajongók számára is.

A lázadók bázisa a 13. körzet.

- Ezek a történetek a társadalmi változásokról és az elnyomottakról szólnak és arról, hogy annak, hogy egyetlen ember hallatja a hangját, mekkora hatása lehet a jövőre nézve, hogy milyen sok helyen változtathatunk a dolgokon, akár mi magunk, egyedül is. És szerintem ezt különösen a fiataloknak érdemes megmutatni.

Az Éhezők Viadala Kiállítás 2016. december 20. és 2017. február 4. között látható Sydney-ben.
Forrás: DailyTelegraph

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése