2016. november 20., vasárnap

Jön-jön-jön! A jó feleség december 4-től az oldalon

Picit csalódott vagyok, mert azt reméltem, az évforduló kapcsán kicsit többen visszatalálnak az oldalra, ám a visszatekintő bejegyzéseim azért nem okoznak viharos sikert. Persze tudom, van, aki itt jár, olvas, írni pedig nem kötelező, nehogy bárki is emiatt rosszabbul érezze magát. A maradék három bejegyzés (egy hatalmas interjúgyűjtemény, a filmről alkotott véleményeink és a kivel-mi-történt-az-elmúlt-időszakban) is érkezik, szóval aki még jár erre, maradjon: érdemes.

Viszont tudom, amit a legtöbben még szerettek, vártok, az a fanfic sorozat, amelynek második kötetével hamarosan folytatódik a történet. :)
Ahogyan azt a címben is olvashatjátok, december 4-től olvashatjátok az újabb részeket és most ezzel kapcsolatban szeretnék néhány tudnivalóval szolgálni!


A történetet szerzője így ajánlja:

- Borzasztó feleség vagy, drágaságom! - Mivel ma már másodjára hallom és mert magam is úgy érzem, hogy van benne valami, könnyekben török ki. Katniss rájön, hogy a házasélet nem egyszerű. A 12. körzet hamvai sorozat második kötete. - Katniss szemszögéből

Valóban a történetben arról olvashatunk, hogy Katniss és Peeta élete a kenyérpirítás után sem lesz teljesen zökkenőmentes. Ők maguk ugyanis nem változnak (vagyis persze igen, de lassacskán), a nehézségeik, problémáik, rémálmaik és rohamaik visszatérnek. Katnissnek meg kell küzdenie azzal, hogyan legyen olyan feleség, amilyet (szerinte) Peeta megérdemel, de persze ez nem egyszerű, mert Katnissnek közben saját démonaival is meg kell küzdenie. És persze lesznek félreértések, amikből újabb konfliktusok alakulnak. 
Visszatérnek kedvenc szereplőink: Katniss és Peeta természetesen a történet alapja, de időről-időre felbukkan Haymitch, aki gyakran lendít előre az eseményeken. Sokszor olvashatunk Gale öccseiről: Vickről és Rory-ról, akik a fiatal házasok körül sündörögnek segítő szándékkal, de felbukkan Delly és barátnője, Julia, Johanna, Annie és kisfia és Katniss anyukája is. 

Felhívom a figyelmeteket arra is, hogy a házas élet nem élet házasélet nélkül, vagyis számítanotok kell szexuális tartalmakra. Ezek egészen vállalhatóak, de néhol elég nyíltan meg van fogalmazva egy-két dolog. Nem kell Katniss és Peeta 50 árnyalatára számítani, de két fiatalról beszélünk, akik ebben is épp felfedezik önmagukat és egymást, a téma nyilván foglalkoztat egy friss, fiatal házaspárt, és ebbe bepillantást nyerhetünk. Nem mondom, hogy dominálnak ezek a részek (bár néhol több, mint ami pl. engem érdekelne), és igyekeztem ezeket a részeket is igényesen fordítani. Szólok majd ezek előtt, hogy aki akarja, becsukhassa időben a szemét ;)

Arra is érdemes felkészülnötök, hogy elfelejtettem megnézni, mielőtt megígértem, hogy lefordítom, hogy ezek a fejezetek kicsivel hosszabbak lesznek, mint az előző kötetéi. Olyan is elő fog fordulni, hogy egy fejezetet két részre szedek. Ez eddig egyszer fordult elő, a több, mint 8000 szavas második fejezettel, de ígérhetem, hogy a két rész külön-külön is megállja a helyét. Persze nem akarom húzni az idegeiteket és ígérem, hogy a továbbiakban is indokolt esetekben bontok csak szét egy fejezetet, de így lehet, egy-két héttel tovább tart a történet és adott esetben kevesebbet kell várnotok az utolsó kötet epizódjaira. De ez még alakul.

Elöljáróban és ízelítőként ennyi, és ne feledjétek felírni a naptárba, hogy két hét múlva vasárnap kezdünk. :) Várlak Titeket !!

10 megjegyzés:

  1. Én azért még mindennap visszajárok az oldaladra, csak nem szoktam kommentelni. Nagyon szeretem a fanfic fordításaidat! Köszi hogy még mindig csinálod az oldalt és foglalkozol a látogatóiddal! :)

    VálaszTörlés
  2. Úúú ez jól hangzik! ;)
    Bori

    VálaszTörlés
  3. Nna, erről beszélek. :D
    Tépem magam itt órákig, hogy olyan pöpec nosztalgiát csináljak, hogy na és semmi. Erre írok egy gyors' bejegyzést, mire számíthattok fanfic ügyben, hirtelen mindenki megnyilvánul :-DDD

    De legalább világosan látom, mire van igény ;) És számíthattok rám. A 12. körzet hamvait illetően mindenképp.

    VálaszTörlés
  4. Jövünk! Megálltam, hogy ne olvassam el angolul! Ezért ez nagy szó!

    VálaszTörlés
  5. Még egy ok, hogy várjam a dec. 4-et :)
    Bevallom, nem annyira szeretem az ilyen műfajt, de THG-ből bármit, na meg a te fordításodról ne is beszéljünk, milyen jól összefoglaltak.
    A történetnek nagyon megörültem, mert mindig is szerettem volna tudni, vajon Katnissnek mennyi idejébe és energiájába telt, míg eljutott Peetával az epilógusig. Itt nyilván főként Katnissel lesznek gondok, alig várom, hogy olvashassam, mennyire tud megbirkózni a szerelemmel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A fordításaim amúgy fordítások, nem összefoglalások :)
      Viszont igen: a történet (amíg én látom, mindenképpen) nagyon jó, karakter- és történethű, bár ebben vannak utángondolások, de nekem ezek tök vállalhatóak és elképzelhetőek :)

      Törlés
  6. Ritkán írok, de napi szinten látogatom az oldalt. Várom a részeket, köszönjük Ancsi!!!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon-nagyon várom én is! :)
    Annyira izgatott vagyok! :)
    Köszönjük szépen a fáradozásaidat és azt, hogy ilyen nagy örömet okozol sokunknak a fordításaiddal! :)

    VálaszTörlés