2016. november 23., szerda

A nosztalgia hónapja, 6. rész - Gyűjtemény a legizgalmasabb interjúkból

Ha van poszt, aminek elkészítésétől rettegtem, akkor az ez. Az oldalon 329 interjút tartalmazó bejegyzés van, a premieres hónapokban pedig rendre több, mint 100-100 bejegyzés került ki. Iszonyú nehéz volt jól szűrni, jól válogatni, úgyhogy kénytelenek lesztek megbízni bennem. :) Naivitás lenne azt gondolni, hogy minden linkelt interjút elolvastok majd, de ha csak félreteszitek őket nyugodtabb, olvasgatós időszakokra vagy kikeresgetitek közülük a kedvenceiteket, a régebben olvasottakat, már az is sok örömet okozhat. Még valami: épp a mennyiség miatt a főbb szereplők esetében is legfeljebb három-négy interjút ajánlok.

Mindenkinek jó szórakozást és nosztalgiázást a bejegyzéshez!

Közös interjúk, filmajánló cikkek

Ezt a részt utólag teszem a bejegyzéshez, amiben már így is rengeteg izgalmas hivatkozás található. Nem is tudom, hogy fogtok tudni választani. Mégis, a készítés közben tök sok interjút ugrottam, mert többekkel egyszerre készült, nem tudtam kihez rakni. Ráadásul ezek között van néhány, amelyet kár is kihagyni. Ezeket szedem még össze Nektek, remélem, nem feleslegesen bánjátok.


  • Az első rajongói kérdéseket már 2012. januárában feltették a három főszereplőnek, akik ekkor a karaktereikről, első forgatási élményeikről és arról beszéltek, találkoztak-e a sorozat írónőjével.
  • Josh és Liam Éhezők Viadala sajtótájékoztatóján elhangzott nyilatkozataiba is érdemes beleolvasni.
  • A Futótűz előtt az Entertainment Weekly (is) lehozott egy tök jó interjút, Jenniferrel, Josh-sal, Sam Calflinnel, Francis Lawrence-szel és Nina Jacobsonnal. Csupa jókedv az egész, érdemes újraolvasni!!
  • Szintén a Futótűz előtt a kinti rajongói oldalak szerkesztői lehetőséget kaptak, hogy kérdéseket tegyenek fel Sam Claflinnek és Jena Malonénak. Mivel a rajongók mindig tudják, mit érdemes feltenni, jó kis tartalmas anyag kerekedett belőle.
  • Szintén a Futótűz előtt a TIME magazin egy egy öt részes interjú sorozatot készített Suzanne Collins-szal és Francis Lawrence-szel: Kizárt, hogy mindet linkeljem (mert kizárt, hogy elolvassátok, de aki kattint már könnyedén megtalálja a többi fejezetet), én a 4. részt ajánlom, amelyben Katniss karakteréről van szó, hogy honnan jön az íjászkodás és hogy felmerült-e, hogy Collins cameoszerepet vállaljon valamelyik filmben. Mivel Suzanne Collins nem gyakran ad interjút, ezért ebbe jó ám beleolvasni :)
  • A Kiválasztott 1. részének promója nagyon lassan indult be, ám ennek egyik első állomásaként a sorozat épp hivatalos oldalán egy két részes interjú jelent meg a film készítőivel: Peter Craig forgatókönyv íróval, Nina Jacobson producerrel és Francis Lawrence rendezővel. Az 1. részt ITT, a 2. részt pedig ITT találjátok.
  • A Kiválasztott 2. része előtt szintén az Entertainment Weeklyben a három főszereplő egy bolondos hangulatú interjúval búcsúzott a rajongóktól,
  • de a COLLIDER Kiválasztott 2. része előtt készült Jen-Josh-Liam interjú is rejt még érdekességeket.

Jennifer Lawrence
  • Közvetlenül Az Éhezők Viadala premierje előtt jelent meg Jennifer Lawrence-szel a Comingsoon interjúja, amit ajánlok. Egészen komoly kis interjú, de azért érdekességek, apró kulisszatitkok bőven találhatóak benne.
  • Kifejezetten élveztem a fordítását az Entertainment Weekly 2013. januárjában megjelent cikkének anyagát, amelyben Jennifer Lawrence-szel olvashatunk interjút a Futótűz készítéséről, a rendezőváltásról, a régi és új szereplőtársakról, a hawaii forgatásról és sok minden másról is. A cikk olyan hosszú volt, hogy két részben tettem ki. Az 1. rész ITT, a 2. rész pedig ITT olvasható.
  • A Kiválasztott 1. része előtt a sorozat hivatalos oldalán jelent meg egy Jennifer Lawrence interjú, amelyben konkrétan a sorozat harmadik filmjéről esik szó. Katnissről, az őt körülvevő karakterekről és az új Fecsegőposzáta jelmezről.
  • Jennifer Lawrence-ről most nem kizárólag Éhezők Viadala interjút ajánlok zárásként. Részben, mert olyan nem is nagyon volt, hisz a színésznő végig törekedett arra, hogy más szerepei is legyenek, ne Katniss szerepéről legyen kizárólag ismert. Mindenesetre 2015. szeptemberében a New York Times, decemberben pedig az Entertainment Weekly készített vele igényes nagyinterjút, mindenkire rábízom a választást, melyikbe olvas bele.

Josh Hutcherson
  • Jaaaj, Josh első interjúját illetően kicsit bajban vagyok. Egyrészt úgy vélem, hogy a Cinemablend interjúja tök mély, viszont azt akkoriban nem fordítottam le teljes terjedelmében, de van egy Popsugar interjú is még 2012. májusából, ahol szintén izgalmas érdekességeket tudhatunk meg Joshról és az első filmről. Ráítok bízom a választást ismét, de nem tilos mindkét linkre kattintani. :)
  • Természetesen a Futótűz környéki interjúk közül is nehéz választani, ám én most az eredetileg spanyol nyelvű ACCIÓN interjúja mellett teszem le a voksom.
  • A Kiválasztott 1. részében Josh kevesebbet szerepelt, ennek következményeként kevesebbszer is szólaltatták meg, sőt, igazán mély, Kiválasztott 1. részét érintő interjúja nem is nagyon készült. A 2. rész előtt is csak interjúrészletek voltak, szerencsére ezekből összegyűjtöttem egy bejegyzést, amire azért érdemes kattintani.
  • Josh-tól a 2015. decemberben megjelent Flaunt interjúval búcsúznék, elég dögös képek vannak benne és elég sok szó esik Az Éhezők Viadaláról is.

Liam Hemsworth

Francis Lawrence
  • Mivel vele is rengeteg interjú készült, nehéz választani. Mint annyiszor írtam már, a rajongói kérdesekből összeállított interjúk mindig sokkal izgalmasabbak, ezért a Futótűzzel kapcsolatosan vele is egy ilyet mutatok. Ennek pedig remek kiegészítője lehet a HuffingtonPost interjúja nem sokkal későbbről, amelyben már pici előreutalások is vannak A Kiválasztott filmekre.
  • Szerencsére A Kiválasztott 1. része alkalmával is sok izgalmas interjút készítettek a sorozat utolsó három filmjének rendezőjével, nem is könnyű ezúttal sem választani közülük. Mégis a Vulture interjúja mellett döntöttem, mert ez már a film után készült és rengeteg apró kulisszatitkot tudunk meg belőle a forgatásról, ki mennyire poénkodik, hogy Philip Seymour Hoffman mely jeleneteit ki vette át. Nem is húzom tovább, kattintsatok!
  • Francis Lawrence-szel tavaly év végén a Forbes készített egy igazán igényes interjút, amelyben a rendezővel végigkísérték a sorozat egyes filmjeinek forgatását és sok érdekességet megtudhattunk.
Woody Harrelson

Woody Harrelsonnak nem volt túl sok komoly Éhezők Viadala megjelenése, nyilatkozata, meg semmi. Azért volt pár gyöngyszem, amit elővadásztam itt Nektek ebből a sok-sok bejegyzésből. Ilyen ez a HuffingtonPost interjú, amely 2012. szeptemberében került az oldalra és tömény Éhezők Viadala a témája. Érdemes kattintani. Kár, hogy a későbbiekben csak többiekkel együtt nyilatkozik, önálló Éhezők Viadala interjúja nem is nagyon van.

Elizabeth Banks
  • Az első Elizabeth Banks interjúra az oldal indulásához képest több, mint egy évet kellett várni. Az MSN Entertainment interjújában olvsahatunk Effie-ről, a ruhatárásól és az első Effie-t érintő Futótűz infókról. Nem túl hosszú interjú, de izgi. :)
  • A Futótűz után azonban egy nagyon tartalmas interjút készített vele a ScreenRant, amiért mindenképp érdemes kattintani.
  • Ha valaki, Elizabeth Banks jól járt a sorozat szerepeinek átgondolásával, hiszen a rajongók az ő alakításában annyira megkedvelték Effie-t, hogy szerepét kibővítették, így a 13. körzetbe is elutazhatott. Az E!Online 2014. szeptemberi cikkében épp erről beszél, de arról is szó esik, milyen volt együtt dolgoznia Philip Seymour Hoffmannal.
  • És hát mi mással búcsúzhatnánk az Effie-t alakító színésznőtől, mint azzal a cikkel, amelyben elmeséli, hogyan is jött létre az a sokakat meglepő szájrapuszi A Kiválasztott 2. részének végén. 

Willow Shields
  • Willow Shields-től elsőként ezt a 2012. márciusában megjelent Vanity Fair interjút ajánlom. Nem egy mélyinterjú, de sok érdekesség benne van Willow-ról, a forgatásról, és a filmről.
  • 2013. novemberében a We Are Movie Geeks készített egy igazán hosszú, tartalmas interjút Willow-val karaktere fejlődéséről, a történet folytatásáról és a rendezőváltásról. Klassz, érdemes beleolvasni.
  • A Kiválasztott 1. rész idején a Cosmopolitan készített vele egy érdekes, mély és tartalmas (éstovábbá spoileres) interjút, ami nagyon jól sikerült szerintem.
  • A Kiválasztott 2. része előttről a produkciós jegyzet írását ajánlom, amelyben Willow annak ellenére beszél sokat Primről, hogy az utolsó filmben végül nem is volt olyan sok szerepe.

Donald Sutherland
  • A Snow elnököt alakító tiszteletre méltó színésztől hosszú interjúim nemigen vannak, de bármilyen keveset is szólt, azok mély megjegyzések voltak. Úgyhogy talán érdemes beleolvasni ebbe a 2012. márciusi Celebuzz interjúba, amelyben Sutherland Snow elnök karakteréről és a Katniss és Snow közötti feszültségről mesél.
  • Biztosan sokan emlékeztek arra, hogy a forgatókönyv elolvasása után Sutherland egy hosszú levelet írt Gary Rossnak, amelyben már Snow elnök karakterét jellemzi. Ennek a levélnek is köszönheti, hogy övé lett a szerep. A levelet Az Éhezők Viadala DVD-jén hallgathattuk meg teljes terjedelmében és bár nem interjú, szerintem sokat elárul Donald Sutherland elhivatottságáról. Akit érdekel, IDE kattintson érte.
  • Szintén nem interjú, hanem egy rajongói élményeszámoló egy Donald Sutherland-del való véletlen találkozásról, de ez meg jól ábrázolja, milyen előzékeny az idős színész a rajongóival is.
  • A Futótűz előtt a ScreenRant készített egy komolyabb interjút a színésszel, ezúttal töményen az Éhezők Viadaláról és Snow elnök karakteréről van benne szó.

Gary Ross

Gary Ross csak az első film megrendezését vállalta végül, én most mégis három interjúját is hozom.
  • Az egyik még 2012. januárjában jelent meg a Los Angeles Times-ban. Ebben többek között arról beszél, hogy nem feltétlenül vállalta volna el a rendezést, ha Jennifer Lawrence nem vállalja a főszerepet, de a forgatásról is esik benne pár szó. 
  • A másik a 2012. márciusi SFX-ben volt olvasható, egy részletes interjú a forgatásról, hogy hogyan nyert meg néhány színészt a munkára és hasonló érdekességek.
  • Az utolsó már később került elő, amikor eltávolodva a sorozattól kicsit őszintébb/konkrétabb választ kaptunk a sorozattól való távozás kérdéseinek miértjére.
Lenny Kravitz

Azt hiszem, ha valaki hibátlanul alakíthatta Katniss stílustanácsadójának szerepét, az Lenny Kravitz volt. Kravitz hihetetlen érzékenységgel és alázattal nyúlt a karakterhez, szerintem mindannyian hálásak lehetünk, hogy ilyen jó Cinnát láthattunk a filmben is. Szerencsére tőle vannak interjúk, bár nem túl hosszúak, azért elég tartalmasak.

Sam Claflin
  • Sam Claflint az ELLE 2013. augusztusi interjújából ismerhetjük meg leginkább. Amúgy nagyon izgalmas időszak volt ám ez is, amikor a második film előtt kitárult a világ az új karakterek és az őket életre keltő színészek előtt!
  • A Futótűz megjelenése idején készült interjúkból egy válogatást készítettem akkoriban, amit azért érdemes újra olvasni, mert szóba kerül Lynn Cohen (imádnivaló!!), a kockacukor, a szigony témája és az is, hogyan viccelték meg Josh-sal Jent.
  • A Kiválasztott 1. része alkalmával a CraveOnline beszélgetett Sammel a filmről. Ritka jó interjú, Finnickről, a filmvégi nagyjelenetéről és sok más érdekességről.
  • Utolsóként Sammel a tavaly októberi Guardian interjút ajánlom, még abban van a legtöbb Éhezők Viadala vonatkozás. 

Jena Malone
  • Jena Malonéval a Vulture készített egy tartalmasabb interjút közvetlenül a Futótűz bemutatója után, szóval vannak benne vetkőzős gifek és forgatással kapcsolatos izgalmas kulisszatitkok is. Rajongóknak nem érdekes kihagyni.
  • Sajnos azonban összességében Jena sem kapott elég nagy szerepet a sorozat utolsó filmjében, így komolabb, mélyebb interjúk sem készültek vele erről. Én most a Moviefone nem túl hosszú, de idevágó interjúját ajánlanám.

Philip Seymour Hoffman

Ha valami szívettépő a sorozat kapcsán az Philip Seymour Hoffman váratlan targédiája. Hoffman ugyan hosszabb, mélyebb interjút nem adott a film kapcsán, de párszor röviden nyilatkozott. Ezek közül én ezt a 2013. februári Wall Street Journalban megjelent részletet ajánlanám szeretettel.

Jeffrey Wright

Jeffrey Wright-tól sincsen túl sok anyagunk. A Beetee-t alakító színész viszonylag keveset nyilatkozott és olyankor is legtöbbször a sorozat politikai mondanivalójáról beszélt, de azért ajánlok három olvasnivalót tőle/vele.

Julianne Moore
  • Már a Futótűz forgatási időszaka alatt "bemutatkozott" az USA Today cikkében. Mindig is bírtam, hogy ilyen elismert színészek is ilyen lelkesedéssel csatlakoztak a sorozathoz és olyan pozitívan nyilatkoztak mind a történetről, mind a szereplőtársakról. Azt hiszem, ez a sok pozitív energia volt még az, amiért olyan nehezen szakadok el ettől a sorozattól.

Natalie Dormer
  • Natalie Dormert még 2013. őszén imserhettük meg, amikor egy másik filmjének bemutatója alkalmával A Kiválasztott filmekben való szerepéről is elejtett egy-két mondatot.
  • A Kiválasztott 1. része előtt azonban a film hivatalos oldalának stábja őt is megkérdezte, EZT az interjút pedig érdemes elolvasni!
  • A Kiválasztott 2. része előtti időszakból azonban csak egy Twitter kérdezz-feleleket találtam, amiben ugyan kis kérdések és rövid válaszok vannak, de abból jó sok és tömény Éhezők Viadala. :)

Stanley Tucci
  • A színész folyamatosan jelen volt a sorozatban, mégis többet olvashattunk más filmjeiről az oldalon, mint Az Éhezők Viadalában való megjelenéséről. Azért 2012. júniusában a Wall Street Journal interjújában nyilatkozott a sorozat kapcsán is.
  • 2014. júniusában Tucci már A Kiválasztott filmek forgatásának végéről beszélt. És kb ez is az utolsó interjú(részlet) tőle, bár utána is több alkalommal olvashattunk róla, de inkább csak 1-1 mondat erejéig.

Mahershala Ali
  • A Boggs-ot alakító színész 2014. tavaszán mutatkozott be nekünk, amikor egy másik filmje kapcsán ejtett el néhány mondatot Az Éhezők Viadaláról is.
  • Később, nem sokkal A Kiválasztott 1. részét követően az ELLE-nek sok érdekességet elárult a filmek forgatásáról.

Patina Miller

Személy szerint  az egyik legfontosabb karakternek érzem Paylor parancsnok karakterét a sorozatban és hiába lett a filmekben hajszálnyit több szerepe is, a hírekben keveset hallhattunk róluk. Patina Millerrel egy valamire való interjút találtam csak 2015. novemberéből az Instyle magazinból, de aki vissza szeretné idézni a színésznőt, az mindenképp kattintson.

Stef Dawson

Elden Henson

Az egykori avox Polluxot alakító Elden Hensont ebből a 2015. április cikkből ismerhetjük meg, majd A Kiválasztott 2. része bemutatója idején készített vele interjút a That'snormal.com oldala, amit szintén ajánlok elolvasni, hiszen jó sok infó van benne Pollux alakításáról.

Wes Catham

A Cressida stábjának másik fontos tagját, Pollux testvérét alakító Wes Catham-mel ugyan csak egyetlen interjú készült, amelyet egy atlantai újság készített, az azonban elég tartalmas ahhoz, hogy mindenképpen kötelező olvasmánnyá nyilvánítsam. :)

Evan Ross

Cressida asszisztensét Diana Ross fia, Evan Ross alakítja, ám egyetlen értelmesebb interjút sem sikerült találnom tőle. Nyilatkozott ugyan olykor-olykor egy-egy mondatot, azokat nem linkelem. EBBEN a cikkben Boggs bemutatása mellett Messalla is bemutatásra kerül, Evan Ross itt beszél néhány mondatot karakteréről.

Wes Bentley
  • Sajnos Wes Bentley is egyetlen film erejéig volt csak része a csapatnak, de karaktere több lett, mint amit a könyvben olvashatunk róla. Épp erről beszél a színész ebben a Celebuzz interjúban.
  • Kicsit később, a film után mesél még Wes Bentley a filmmel kapcsolatos élményeiről és hogy van-e élet Az Éhezők Viadala után.
Toby Jones

Az Éhezők Viadala egyik műsorvezetőjeként Toby Jones nem játszott komoly szerepet a filmben, de azért itt-ott megkérdezték. Egyrészt a 2013-as Golden Globe-on beszélt a szerepéről és Jennifer Lawrence-ről, és pár hasonló gondolatot olvashattok tőle még az Indepednent.ie-ből. Mindkettő elég rövidke interjú.

Amandla Stenberg
  • A Rutát alakító fiatal színésznőről már 2011. októberében olvashattunk egy interjút arról, hogyan kapta meg a 11. körzet lány kiválasztottjának szerepét. Aranyos nagyon. :) Sőt, ha minden igaz, ez volt a legeslegelső interjú az oldalon, szóval mindenképp történelmi fontosságú a cikk.
  • A Publisher's Weekly már a film előtt készített egy hosszabb interjút Amandlával, amelyben inkább a forgatásról és a filmről van szó. Érdemes ezt is elolvasni ám!
Paula Malcomson

A Katniss és Prim anyukáját játszó színésznővel méltatlanul bánt Az Éhezők Viadala világa. A színésznő mindvégig háttérbe szorult, mindösszesen három bejegyzést tudtam készíteni vele kapcsolatban, pedig hiába nem főszereplő, mind a négy filmben jelen van, ennél sokkal nagyobb odafigyelést érdemelt volna. A tőle fellelhető egyetlen interjút ITT olvashatjátok.

Jack Quaid

A Marvelt alakító fiatal színészről nem volt olyan sok bejegyzésünk az oldalon, de néhány érdekességet megtudhattok róla a New York-i Egyetem helyi újságjának gyorsinterjújából.

Leven Rambin

Leven Rambin (Glimmer - 1. körzet, lány) Éhezők Viadalával kapcsolatos élményeiről egy Seventeen magazin számára készült interjúban olvashattok.

Isabelle Fuhrman

Isabell Fuhrmantól (Clove, 2. körzet lány) egy kérdezz-feleleket tudok ajánlani. Érdekes, hogy mélyebb interjút nem nagyon találtam a fiatal színésznővel, aki pedig azóta is jelen van egy-egy produkcióban.

Alexander Ludwig

Alexander Ludwig (Cato) megismerésére EZT a bejegyzést ajánlanám. Megtudhatjuk, hogyan készült Alexander a szerepre, miért vállalta el a szerepet és hogy melyik a kedvenc jelenete.

Jacqueline Emerson

Az Éhezők Viadalában rókaképű lányt alakító színésznő a Glamocholic-ban beszélt hosszabban a karakteréről és a filmmel kapcsolatos élményeiről.

Dayo Okeniyi

Én mindig szívesen olvastam/hallottam erről a színes bőrű srácról, aki szerintem klasszul alakította Thresh szerepét. EZT az interjút ajánlom tőle/vele, ez is izgalmas.

Alan Ritchson

A Nagy Mészárlásban az 1. körzet testvérpárjának fiú tagját, Glosst alakítja Alan Ritchson. Mellékszereplőként nem sok fény vetült rá, én most talán a Blacklot interjúját ajánlanám tőle, leginkább mert más nem is igen van...

Stephanie Leigh Schlund

Stephanie az 1. körzet testvérpárjának női tagját, Cashmere-t kelti életre. Ő sem volt nagyon központi karakter, a színésznőről sem sok komoly anyagunk volt, Stephanie-től leginkább a Chlichémag interjúját érdemes elolvasni.

Bruno Gunn

A kőkemény Brutust alakító Bruno kemény külseje mögött klassz fickó lapul. Róla sem volt ugyan sok anyagunk, de én most mégis kettőt is figyelmetekbe ajánlanék: néhány általánosságot olvashattok tőle ebben a 2013. októberi interjúban, amelyben a meghallgatásról beszél, hogy hogyan kapta meg a szerepet, mit gondol a többi színészről, majd a Hollywood.com-nak már beszélt kicsit a karakteréről és a forgatásról is.

Meta Golding

Az Enobariát alakító Meta Golding kapcsán sem voltunk elhalmozva interjúkkal, ám a SanDiegoReader 2014. januárjában megjelent interjúját szeretettel ajánlom.

Amanda Plummer

Amanda Plummerről mindösszesen három bejegyzés van az oldalon, amiből egy a szereplőválogatás híre. Kár, hogy nem készítettek vele egy komolyabb interjút, mert azért fontos szerepe volt ám a Futótűzben.

Lynn Cohen

A Mags-et alakító színésznőről sem tudtunk meg sokat, egy nyúlfarknyi interjú van vele ITT. Azt persze nem lehet elfelejteni, hogy akárhányszor is láttuk az idős hülgyet, mindig csupa mosoly volt, sokunk szívébe lopta be magát.

Megan Hayes

A 6. körzet morflingfüggő női Kiválasztottját alakító színésznő mindig igyekezett a sorozat közelében legyeskedni, később blogot vezetett, amiből szintén érdemes volt idézni. Most a Mydesert interjúját ajánlom tőle.

Gwendoline Christie

A Trónok Harcából ismert színésznő a 2. körzet ellenállóinak parancsnokát, Lyme parancsnokot, az egykori Viadal-győztest alakítja. A szerepre eredetileg Lily Rabe-t választották, aki végül színházi kötelezettségei miatt nem tudta leforgatni a szerepet. Christie-ről ugyan sokat olvashattatok az oldalon, de legtöbbször az Innen-onnan rovatban. Hosszabb interjút végül nem is adott a sorozat kapcsán, inkább EBBŐL a cikkből tájékozódhattok róla és a karakteréről.

Eugenie Bondurant

Eugenie Bondurant egészen a sorozat végén kapott csak szerepet, ám az igazán epikus volt. Tigris szerepe nagyon fontos a cselekmény szempontjából, külseje pedig igencsak jellegzetes. Igaz, az oldalon is keveset olvashattatok róla, de a TalkNerdyWithUs egy meglehetősen izgalmas interjúval szolgált számunkra.

1 megjegyzés:

  1. Jennifer Lawrence interjúkat mindig öröm olvasni, de legfőképp nézni, mert mindig jókedvre derülök tőlük és azon kapom magam, hogy úgy vigyorgok mint valami idióta. A többieket is szeretem, köztük Willow még aki kiemelkedik, na meg Suzanne. De hogy ne hagyjam ki a fiúkat, Francistől, Joshtól (na már akkor Liam is ;) és Woodytól is szerettem olvasni, Samet pedig videóban soha ki nem hagynám :D
    Elolvasni is nagy munka volt, hát akkor még összegyűjteni! Ismételten köszönöm, Ancsi!

    VálaszTörlés