2016. szeptember 2., péntek

Megjelennek az Éhezők Viadala filmek 4K Ultra HD felbontásban

Nem tudom, mi van a napokban, de csak úgy pörögnek a friss(!!) hírek.

A Lionsgate tegnap (nálunk már este/éjszaka volt, amikor) bejelentette, hogy kiadja mind a négy film különlegesen nagy felbontású - 4K Ultra HD felbontású verzióját Blu-Rayen. A filmek 2016. november 8-án kerülnek az USA és Kanada-beli boltokba. 
A 4K UltraHD felbontás négyszer olyan részletes, mint a korábbi megjelenések, 3840 × 2160 képpontos ábrázolást jelent képenként.
Ezen kívül az első két film, Az Éhezők Viadala és a Futótűz most először lesz otthon is Dolby Atmos hanghatások által élvezhető. 
Extraként a filmhez egy audiokommentár tartozik Stephen Mirrione-től, aki vizális effektekért felelős szerkesztő, tehát valószínűleg erről a képi élményről fog majd beszélni a film vetítése alatt.


Az extra nagy felbontás miatt azonban a Futótűzben már nem lesz meg az IMAX-es átmenet, amelyet a Nagy Mészárlás Arénájába való felemelkedéstől kezdve élvezhettek az IMAX mozinézők és a Blu-Ray közönsége.
Az extra felbontású verziók mellé a csomagba bekerülnek az eredeti Blu-Ray-ek is.
A filmek USÁ-n és Kanadán kívüli megjelenéséről egyelőre nem tudni.

Az ugrás után beteszem a négy film fentebb is látható képének nagyobb méretű verzióját - egyenként.






1 megjegyzés:

  1. Hú nekem nagyon tetszenek a borítók. A Futótűzé mindig is ilyen volt? Mert mintha a nap (az íjnál) nem lett volna eddig. Meg a Kiválasztot első részéét sosem láttam még teljes nagyságban, na jó, a For Prim videóban igen, de a háttér akkor más volt, így viszont olyan, mintha teljesen újak lennének számomra. De jó érzés :DD

    VálaszTörlés