2016. augusztus 17., szerda

Josh 7+3 szerepe az Éhezők Viadala előtt

Sokszor nem is tudom, hogyan kerülnek látószögembe bizonyos témák. Ahogyan ez is: véletlenül.
De annyira jó anyag lett belőle, hogy kicsit sajnálom is, hogy nem akkor került elő, amikor még sokan járta(to)k itt, de aki meg itt van, az még mindig örülhet neki!!

Josh Hutchersonról sokan tudjuk, hogy gyerekszínészként kezdte és némely filmjeit jobban is ismerjük. Most azonban egy olyan videót találtam, amelyben a legkorábbi kevésbé ismert szerepeiből is láthatunk részleteket. 


Ez a videó ihletett meg, úgyhogy összeszedtem - először a fenti videóban jelzett 7 filmet, majd kiegészítettem 3, még Az Éhezők Viadala előtt készült filmmel, de úgy döntöttem, a később bekapcsolódók kedvéért röviden megemlítem még az azóta készült filmeket is. Katt a folytatásra a részletekért és a cuki Josh-junior felvételekért!! :)



2002. Josh a Vészhelyzetben
Josh Hutcherson még csak 10 éves volt, amikor már három epizódszerepet is kapott 2002-ben. A harmadik a Vészhelyzet 9. évadának 8. epizódjában volt, amikor Dr. Corday egy egész családot kénytelen ellátni, mert egy gondatlan teherautósofőr a hóembert építő család minden tagját elütötte.
Az alábbiakban ezt nézhetitek meg. Cukiság ide vagy oda, azért van dráma bőven a filmrészletben.



2003. Csodakutyák
A Logan orvos család új munkahelyére és egyúttal új lakóhelyére érkezik az amerikai nagyvárosba. Egy véletlen baleset alkalmával elgázolnak egy gazdátlan kutyát. Loganék azonnal orvoshoz viszik a sebesült állatot, ahol kiderül, hogy elaltatás vár az ebre, ha nem lesz hamarosan új gazdája. Charlie (Josh Hutcherson) megkeresi a magára maradt kölyköket és megszökteti halálraítélt anyjukat is. A kutya családot szülei munkahelyén a városi kórházban rejti el. A kutyák és betegek megakadályozhatatlan találkozásainak eredményeként hamarosan csodálatos gyógyulások következnek be az intézményben.
A filmből részletet láthattok a következő videóban. Csak eredeti nyelven találtam meg, de szerintem a lényeg érthető lesz :)



2003. Chris és a Csodaautó
James Morse egy idősödő mesemondó, aki a történeteivel szórakoztatja környezetét arról az időkről, amikor még egy utazó cirkusz tagja volt. Ám míg a meséivel megnyeri az unokáját, Chris-t (Josh Hutcherson), nagyotmondásra való hajlama eltaszítja tőle felnőtt fiát, Johnnie-t. Így egy fura fogadást követően, hogy bizonyítsa igazát, és helyreállítsa a családi egységet, a nagypapa elszökik a csendes nyugdíjas otthonból, és elviszi Chris-t egy kalandos utazásra. Ez nemcsak, hogy megerősíti a múltról szóló meséket, de talán újra összeforraszthatja a széthullott családot.
A következőkben ebből a filmből láthatjátok összevagdalva Josh részeit egy 10 perces videóban, de akit érdekel, a teljes filmet is megtalálja a Youtube-on eredeti nyelven.



2005. Zathura - Az Űrfogócska
A hatéves Danny és a tízéves Walter (Josh Hutcherson) tipikus testvérpár, vagy egymás idegeire mennek, vagy halálra unják magukat otthon. Egyik nap a két csemete régi űrhajós társasjátékot talál a pincében. Amikor kipróbálják, nem mindennapi élményben van részük, a játékmezőkben leírt események való válnak. Legnagyobb megdöbbenésükre az űrben találják magukat, ahol fantasztikus kalandok várnak rájuk. A két gyerek azonban rájön, hogyha nem fejezik be a játékot, örökre foglyai maradnak a sötét, határtalan világűrnek. Csak egymással összefogva tudják legyőzni az előttük tornyosuló akadályokat.
Személyes kedvencem a film, amelyben Josh többek között Kristen Stewarttal szerepel. Bár elég őrület az egész film, azért sokat lehet belőle tanulni a testvéri szeretetről, összefogásról és hasonlók. Josh pedig itt is cukiii! :)



2006. Rumlis Vakáció 
Bob Munro minden követ megmozgat, hogy a családi vakáció ne torkolljon komplett katasztrófába. A Munro-família ugyanis már a várva várt Hawaii vakációra készül, amikor a családfő ultimátumot kap főnökétől: meg kell jelennie egy coloradói megbeszélésen, különben búcsút mondhat a munkájának. A szorult helyzetben Bob úgy dönt, hogy összeköti a kellemest a hasznossal. Repülőút helyett az aszfaltturnét választja, és azzal nyugtatgatja vonakodó családját, hogy a közös út majd jól összehozza őket. Ám már az indulás pillanatában világossá válik, hogy ez az álom inkább rémálom.
A filmnek nem előzetesét hozom, hanem egy olyan 2 és fél perces részletet, amelyben Josh rappel és énekel. Na, meg súlyzózik !!! Már kamaszodik (a felvételkor olyan 13 éves lehetett), de annyira édes, hogy nem lehet nem szeretni:



2007. Híd Terabithia földjére
Sajátos körülmények között ismerkedik meg egymással Jess és Leslie. A két magányos, kirekesztett gyerek összebarátkozik. Leslie állandóan varázslatos történeteket sző, Jess (Josh Hutcherson) pedig tehetséges rajzoló. A kislány feltárja előtte a fantázia világát és ketten együtt létrehozzák Terabithia titokzatos birodalmát, amely a közeli erdőben csordogáló patak fölötti kötélen átlendülve érhető el. Eme varázslatos helyen ők az uralkodók és nekik kell szembeszállniuk a birodalmukat veszélyeztető Sötét Úrral és seregeivel, míg a való világban az iskolai bajkeverők ellen veszik föl a küzdelmet.
Itt már Josh ugyan elveszíti gyermeki báját, de kiskamaszként vagány, szerethető. Nem véletlenül volt ő keresett gyermekszínész. A film egy szinkronos előzetesét teszem ide, de akit érdekel, a teljes filmet megtalálja magyarul a YT-on.



2008. Utazás a Föld középpontja felé
Trevor Anderson (Brendan Fraser) professzor az unokaöccse, Sean (Josh Hutcherson) és a csinos izlandi idegenvezető, Hannah (Anita Briem) oldalán nekivág, hogy megtalálja a vulkánt, amely eltűnt testvére szerint a Föld kérge alatti rejtélyes világba vezet. Rá is bukkannak a különleges átjáróra, ahol kezdetét veszi életük legnagyobb kalandja. Földalatti szörnyek, lávafolyamok és úszó szigetek között próbálják túlélni a kalandot, melynek során az eltűnt fivér körüli titkokra is fény derül.
A vagány kamasz Josh szerepéből ismét egy részletet nézhettek meg - ezúttal eredeti nyelven:



A fenti videóban ez a hét film szerepelt, én azonban hozzáteszek még hármat, hisz az Alkonyat idején a vámpíros témájú Rémségek Cirkusza még elég ismert film volt, A Gyerekek Jól vannak-nak káprázatos a szereposztása Julianne Moore-ral, Mark Ruffalo-val és Josh első horrorja, az Elzárás, ami azért már nagyjából Éhezők Viadala időkben jelent meg.

2009. Rémségek Cirkusza
A tizennégy éves Darren semmiben sem különbözik a kertvárosi kölyköktől. Ám mindez megváltozik, miután a barátjával (Steve - alakítja Josh Hutcherson) találkoznak egy utazó cirkusszal. A kamaszt megigézi a Rémségek cirkuszának és szörnyeinek világa. Nem csoda, hogy igent mond a Larten Crepsley nevű vámpírnak, amikor az felajánlja neki, hogy őt is vérszomjassá változtatja. Az újdonsült vérszívó csatlakozik a cirkusz förtelmes társulatához, és ezzel együtt belecsöppen a vámpírok és a még náluk is veszedelmesebb ellenfeleik, a vérszipolyok között folyó ádáz küzdelembe.
Filmrészletet hoztam most inkább, abban több Josh-t látunk :)


2010. A Gyerekek Jól Vannak
A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik két tinédzser gyereküket. A srácok annak idején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak. Mivel Joni éppen betöltötte a tizennyolcat, és főiskolára készül, öccse (Laser: Josh Hutcherson) megkéri egy nagy szívességre: derítse ki, ki kettejük biológiai apja. Paul, az életművész étteremtulajdonos elsőre nagyon meglepődik, amikor kiderül, van két gyereke. Már az első találkozás elindít valamit, ám hamarosan váratlan fordulatok egész sorozatát hozza mindannyiuk életébe.
Ezt a filmet megnéztem, nekem személy szerint nagyon tetszett. Elgondolkodtató, ahogyan az is, milyen szépen előjöttek Josh gyermek- és fiatalkori filmjeiben azok az értékek, amelyek mellett most felnőttként kiáll. Legyen szó állatokról, melegekről. Íme a film előzetese:


2011. Elzárás
Riley egy okos, ám cinikus számkivetett a Grizzly Lake-i Középiskolában. A lány Sander reménytelen szerelmének tárgya, a srác még nála is népszerűtlenebb és szexuálisan frusztráltabb. Eközben az irónikus nevű Clapton (Josh Hutcherson) fülig szerelmes Ionébe, a gyönyörű, ám kissé elszállt pompomlányba. Mind a négyen az utolsó évüket végzik a suliban, már ha egyáltalán eljutnak az érettségiig. Egy elégedetlen diák képében ugyanis sorozatgyilkos szedi áldozatait az iskolában, és feltett szándéka, hogy vérfürdővé változtatja a szalagavatót.
Ennek a filmnek is előzetesét hoztam, ráadásul eredeti nyelven. Josh-ért persze érdemes ezzel is megküzdeni :)



Nagyjából ezek a filmek vezették el Josh-t az Éhezők Viadaláig, de azért van még egy-két olyan filmje, amelyek az első film környékén vagy az után jelentek meg. Ezekről részben volt ugyan már szó a blogon, de a rend kedvéért legyen itt még négy fontos filmje sokatok kedvencének.

2012. februárjában, még Az Éhezők Viadala előtt jelent meg az Utazás A Rejtélyes Szigetre, ami Az Utazás a Föld Középpontja felé című film folytatása. A filmnek már volt az oldalon ajánlója és érdekesség, hogy elviekben készül a folytatás, az Utazás 3. része a Földről a Holdra címmel. Erről azonban nincsenek még komolyabb részletek.

Szintén 2012-es film, de szerintem mozikban nem láthattuk a Vörös Hajnalt, amelyben Josh Hutcherson Chris Hemsworth mellett szerepelhet. A háborús film immáron teljességgel véget vet a gyerekfilmek korának, a film előzetesét pedig ITT nézhetitek meg. Úgy rémlik, Josh és Chris Hemsworth testvére, Liam a film forgatása idején tudták meg, hogy megkapták Éhezők Viadala-beli szerepeiket.

A Havanna, Szeretlek című film elkészültének célja Havanna hangulatának megörökítése volt, ezt a filmet csak művészmozikban láthatták az érdeklődők. Ebben nem főszereplő Josh, de azért az előzetesben is felbukkan többször is.

Már az Éhezők Viadala időkben, 2014-ben forgatták az Escobar: Paradise Lost című filmet, amiben immáron Josh jelenlegi arcát láthatjuk. A filmről részletesebben ITT olvashatnak, akik nincsenek teljesen képben, az előzetesét pedig a YT-on láthatjátok. A film másik érdekessége, hogy Josh itt ismerkedett meg jelenlegi barátnőjével, Claudia Traisac-kal, akivel a film forgatása óta együtt járnak.

Az Éhezők Viadala óta mintha Josh karrierje megtorpant volna, elmaradnak a nagy filmek. Remélem, Josh csak az útját keresgéli, mert a mozikban sajnos nem nagyon látni. Tavaly készített ugyan rövidfilmet The Rusted címmel, aminek immáron producere is volt és amelyben Jena Malonéval szerepelt, azóta részt vett a Késik a Szüret és a The Long Home forgatásán, amelyek közül egyikben sem főszerepet alakított, leforgatott egy videoklipet DJ Snake-kel, a Future Man (amelyről ITT olvashattatok) végül csak egy TV film lesz, jelenleg pedig a Tragedy Girls című filmet forgatja. Gyerekkori filmjeihez képest nekem hiányérzetem van, de bízom benne, a hirtelen kiugrás után Josh megtalálja a maga útját és újra gyakrabban láthatjuk majd a szélesvásznon is.

A filmajánlók szövege a Port.hu-ról származik!

5 megjegyzés:

  1. Én is bízom benne. Ez az írásod is nagyszerű lett. <3:)

    VálaszTörlés
  2. Vicces , mert előbb láttam az Utazás a föld középpontja felé-t mint az éhezők viadalát és mikor megláttam Josh-t szőkén először el se hittem ,hogy ő az.

    VálaszTörlés
  3. nekem egyik személyes kedvencem Josh filmjei közül Manhattan kicsiben.

    VálaszTörlés
  4. köszönjük, h összeszedted őket :))

    VálaszTörlés
  5. Ha jól emlékszem egyszer Joshal kapcsolatban megosztottál egy cikket, amiben azt mondta inkább éhen hal de nem játszik olyan filmben ami nem tetszik neki, akármyen nagy szabású. Vmi ilyesmi volt. Nagyon sajnálom h így gondolja mert jelen állás szerint a karrierje megtorpant és amíg Jen és Liam olyan filmekben játszik, amik azért jelentősek; ő szinte teljesen eltűnt. Pedig nagyon jó színésznek tartom, tehetségesnek. Sajnálom.

    VálaszTörlés