2016. július 5., kedd

Ajánló: Az Éhezők Viadala utódja lehet a Chaos Walking trilógia

Sokszor firtatjuk, mely könyv/történet lehet az Éhezők Viadala méltó utódja. Noha nem gondolom, hogy bármivel lehetne vagy akár kellene helyettesíteni ezt a történetet, azért más sorozatok is felkelthetik érdeklődésünket, sőt akár meg is tetszhetnek. A következő ajánlót az sg.hu oldalán találtam:

Doug Liman filmjében mindenki hallja mindenki gondolatát. 

A The Hollywood Reporter arról értesült, hogy A holnap határa rendezője, Doug Liman megtalálta következő projektjét, ami egy YA, azaz ifjúsági regény feldolgozása lesz. A rendező a Lionsgate/Summit gyártásában a posztapokaliptikus thrillerként meghatározható Chaos Walking-sorozatra vetődik rá. A projekt eredetileg Robert Zemeckisé volt. Patrick Ness könyvciklusának első része a The Knife of Never Letting Go címet viseli, ami magyar keresztségben Kéz a zajban lett. 

Az itthon is megjelent könyv hazai kiadásának a fülszövege a következő: 
"MEGDÖBBENTŐEN EREDETI, IZGALMAS, KÜLÖNLEGES KÖNYV A FELNŐTTÉ VÁLÁS VESZÉLYES ÚTJAIRÓL
Todd Hewitt az utolsó fiú Prentissvárosban, ahol állandó, nyomasztó Zajban mindenki hallja a többi ember gondolatát is.
Nincsenek titkok.
De Todd váratlanul tökéletes Csöndre bukkan.
Hazudtak neki, menekülnie kell.
Patrick Ness világszerte népszerű, díjnyertes trilógiájának első kötete végre magyarul. "
Forrás: Sg.hu

Tegyük hozzá, a cikkben egy csúnya elírás található, konkrétan a könyv címe nem KéZ, hanem Kés a zajban
Patrick Ness sorozata három kötetét már magyarul is megtaláljátok a boltokban Kés a zajban, Válasz és Kérdés illetve Háború a Békéért címmel. Izgalmas, hogy épp a Lionsgate dolgozza fel a sorozatot, bár az IMDB-n még nincs róla konkrétum, szóval nagyon előkészületi fázisban lehet a dolog.


A sorozat maga érdekesnek tűnik, én magam még nem olvastam, de ha bárki más igen, írjatok róla, örömmel fogadom. Sőt, felmerült bennem, hogy keresnék idén nyárra is néhány hasonló témájú könyvet, ahogyan azt az előző években is tettem (ha már ennyire nem bír leülni az oldal). Van rá igény? Sőt, ha vannak tippjeitek, azt is örömmel fogadom. :)

6 megjegyzés:

  1. En tavaly megvettem az EndGame - Vegjatek című konyvet es nagyon tetszett. Most lattam a boltban a folytatását vagy csak nem tudom. Piros kötetes volt. Te ajanlottad😊
    Egyebkent engem ez nem fogottmeg. Szerintem akkor talan lehet belekezdek a Beavatottba inkabb. (Marci)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valaki azt írta, az EndGame nem fogta meg, aztán én sem kezdtem bele. Talán majd ha kinn lesz az összes kötete. :)
      A Beavatottnak én csak az elsőjét olvastam, aztán elspoilereztem magamnak a végét és már nem érdekelt. Meg nem volt szimpi az írója sem. De az első Beavatottnak van egy hangulata, az tény.

      Törlés
    2. Én mindhárom Beavatott könyvet olvastam. Nekem tetszett, de amikor még olvastam, nem volt szükségem helyettesítőre, mivel még akkor még épphogy kijött a Kiválasztott 1.része. Mondjuk annyira nem tudott megfogni, mint a THG, mert egy kicsit nyálasnak gondoltam a sok románcot, de meg kell hagyni, szép kis történet.
      A végét elspoilerezni pedig öngyilkosság :D

      Törlés
    3. Az, hogy a Lionsgate fogja forgalmazni, máris egy jó lépés a trilógiának, mert én rossz adaptációt, vagy akár még filmet sem igen láttam tőlük.
      Se a könyvekről és se az íróról nem hallottam még soha semmit, tehát nekem nuku elképzelésem sincs ezzel kapcsolatban. Ennek ellenére, még előttem áll egy másik trilógia befejező része, de utána lehetséges, hogy elolvasom. Plána ha azt nézem, hogy (tanulva a múltból) nem fogok olyan sorozatnak nekikezdni, ami még nincs befejezve, és ha ezt be akarom tartani, akkor eléggé leszűkül a kör, azok közül, ami igazán érdekel.

      Törlés
  2. Fhúú, Chaos Walking.. Én nekem volt szerencsém olvasni a trilógiát, melyet előszeretettel ajánlok mindenkinek, akit egy kicsit is érdekel egy sci-fis, disztópikus regény, mely egy olyan világot tár elénk, ahol az emberek hallják egymás gondolatát egytől-egyig.. nincsenek titkok.. és óvatosnak kell lenni még azzal is hogy mire gondol az ember... Tényleg remek volt.. izgalmas, néhol dühítő, néhol megható és néhol vicces.. csak a 3dik rész elejével voltak problémáim, ott kicsit nehezebben haladtam, de az biztos hogy az egyik legjobb trilógia volt amit olvastam. Jól van megírva, nem zavaros még úgysem, hogy a gondolatokat is közvetíti felénk az író, gördülékeny olvasmány. És nagy örömmel értesülök róla hogy elkészültben van a film adaptáció. :) Én csak annyit mondanék zárásképp hogy aki azt fontolgatja hogy belekezd a Chaos Walking trilógiába az kezdjen is bele! Hajrá! :D

    VálaszTörlés