2016. április 8., péntek

Éhezők Viadala vonatkozás a Blikk cikkében

Mint említettem, elkezdek kicsit jobban odafigyelni a magyar nyelvű cikkekben megjelenő Éhezők Viadala vonatkozásokra is, és bár nem mintha félnék tőle, hogy túl sok lesz belőle, ez már a héten a második. 

A Blikk cikkében a filmes főhősök higiéniáját feszegeti kicsit szarkasztikus stílusban, (vagy csak én nem vettem komolyan) és mivel Az Éhezők Viadala korunk egyik legismertebb franchise-a, többször is felmerül a cikk során:

"Akkor most mindenkit lézeres szőrtelenítettek, vagy mi van?

Daenerysből kiindulva valószínűleg minden Targaryens kéthetente befog egy sárkányt, és befizet egy gyantázásra a legközelebbi spa-ban. Mármint kit érdekel a háború? Fontosabb dolguk is van.
Ugyanez a helyzet a poszt-apokaliptikus tinidrámákkal is, a Beavatottal, vagy az Éhezők viadalával. Semmi más nem lehet fontosabb a túlélésnél, és a szerelmi háromszögek drámájánál, mint a testszőrzet."


Mondjuk a könyv erre a témára kitér és bár a filmben nem magyarázták meg, a fentebb is látható képen, amikor "előkészítik" Katnisst az Éhezők Viadala felvételeire, akkor szőrtelenítik, kipolírozzák a bőrét és még sok minden mást is csinálnak vele. De legalább ő nem két filmes akció között válik meg szőrzetétől a Viadal során.

A másik szintén nagyon kardinális kérdés. Mondjuk valóban.

"Mos valaha bárki is fogat?


Katniss és Peeta csókjelenete az első Éhezők viadalában. Megvan, ugye? Az előző jelenetben még kvázi mókust ettek, és nincs elég vizük se, nemhogy öblögetésre, de fogyasztásra sem. Ha kinyitják a szájukat, mégis Katniss gyöngyfehér fogsorát látjuk csak. Pedig... Fúj."

Na, akar még valaki Peetával csókolózni a barlangban??? ;)

Forrás: Blikk

3 megjegyzés:

  1. Azért az eredeti Blikk-cikk elég szánalmas azt nézve, hogy mindenbe bele akarnak kötni. A Jurassic World-ös csaj haja pl. a film elején még tökéletesen simára van vasalva, majd ahogy halad a sztori fokozatosan begöndörödik, tehát végre nem az, mint a legtöbb filmben, hogy a frizura tart esőn, vizen, szélen át is. Itt jöhetne a Taft-reklám. De azért a frufrujába belekötnek, bírom az ilyet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, a Blikk eleve szánalmas, de ami a cikknek a mondanivalója, az sokszor jogos: menjenek végig bármin a szereplők, mindig mintha skatulyából húzták volna elő őket.
      Miért, ha belegondolsz, nem furcsa, hogy Peeta egyik film végére sem borostás? (OK, az Éhezők Viadalában még csak 16, de a Kiválasztott 2. részben sem gyakran adódik lehetősége borotválkozásra és tessék)
      És mint írtam, én humorosnak fogtam fel a cikket, nincs is értelme komolyan venni :)

      Törlés
  2. Ne értsd félre, a legtöbbet én magam is jogosnak tartottam, de a Jurassic World esetében egyáltalán nem, sőt, szerintem ott kimondottan jól lett kivitelezve az, amibe a cikk amúgy belekötött. És ez nem tetszett. :) Hát végül is, ha visszagondolsz, az Éhezők Viadala könyvváltozatában volt szó Peeta borostájáról, pontosabban arról, miért is nincs neki. De a Kiválasztott 1. és 2. részében is lehet látni 1-1 jelenet erejéig borostásan. Szóval e téren nem hibáztak. :) Na de a fogmosásos dolog már engem is megnevettetett. :D

    VálaszTörlés