2016. február 19., péntek

Részletek Az Éhezők Viadala Kalandparkról

Ezt a cikket még valamikor novemberben tettem el, de úgy, hogy bőven ráér jövőre is, amikor már nem lesz semmi. Most még ugyan van (de kezdek amúgy kifogyni - alig várom a DVD-s kulisszatitkokról szóló anyagokat), de most rövidebb anyagot kerestem (hogy tudjak haladni a fanfic-kel is mellette). Ez a Vidámpark/Kalandpark/Szabadidő Park - hogy lehet értelmesen magyarra fordítani a Theme Park kifejezést? - elég vegyes érzelmeket kiváltó téma, hiszen bármennyire izgalmas is, olyan, mintha a Kapitóliumban éreznénk magunkat általa.


A Dubai Parks And Resorts még novemberben jelentette be két olyan elem elkészítését is, amelyet az adrenalinfüggők nagy örömmel fogadnak majd. A látogatók légpárnás szimulációban és gyorsvasúti utazáson is részt vehetnek a hamarosan megnyíló Kalandparkban.

A Dubai-ban 2016. októberében megnyíló parkban a vendégeket egy légpárnás repíti majd Panem posztapokaliptikus világába. Mivel a légpárnást felfedezik majd a békeőrök, így egyfajta légi csata is kialakul majd a résztvevő látogatok bizonyosan nagy örömére.

A másik látványosság egy gyorsvasútként működő hullámvasút lesz, amely az elszegényedett bányászkörzetből, Katniss otthonából szállítja utasait a gazdag Kapitóliumba. 
- Ilyen most először épül a világon, ezért nagyon izgatottak vagyunk, hogy nem is egy, hanem rögtön két ilyen elemet is bemutathatunk a Dubai-i Mozis Park Lionsgate részlegében - nyilatkozta Guido Zucchi a Motiongate Dubai vezérigazgatója. 

Az Éhezők Viadala részleg olyan filmek parkjai közelében lesz megtalálható, mint a Step Up  4: Forradalom és a Step Up: All In
A stúdió egyébiránt Éhezők Viadala és Beavatott Kalandparkokat tervez Macau közelében és Atlantában is. 
Forrás: TheHollywoodReporter, Kép: Hypable

2 megjegyzés:

  1. Theme park hivatalosan vidámpark, élménypark. Amugy inkabb a usa-beli adrenalinfüggőknek jó hír ez.:D:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, az élménypark nem jutott volna eszembe, pedig az is jó szó rá.
      Ezen hírek nagy része valóban nem szigorúan nekünk szól, de legalább mi is tudjunk róla, hogyha arra járnánk. Ráadásul ez most nem is USA (jó, USA hír is van a cikkben), hanem Egyesült Arab Emírségek és Dubai...

      Törlés