2016. január 26., kedd

További DVD és Blu-Ray információk és jelenetek A Kiválasztott 2. részéből

Ha egyszer egy üzlet beindul, a jóisten se állítja le. Vagy igen, de úgy tűnik, nem mostanában, mert ma újabb információhegyeken kellett átrágnom magamat, hogy a legfrissebb tudnivalókról Ti is értesülhessetek. Remélem, semmi fontos nem maradt ki.

Természetesen ezek még NEM a magyar DVD-re, Blu-Ray-re vonatkozó információk, hanem az USA és a brit verziókra, de nyilvánvalóan ezekből kapunk majd mi is részleteket.

Megjelenési dátumokról: Az USA megjelenési dátumai tegnap lettek nyilvánosak, aszerint letölthető verzióban március 8-tól, DVD-n, Blu-Ray-en pedig március 22-től vihető haza A Kiválasztott 2. része és annak extrái.
A britek a maguk verzióit március 21-én vehetik kézbe, Németországban elviekben szintén március 21-én jelenik meg a DVD/BD verzió, Olaszországban március 16-án, Spanyolországban pedig már március 15-én. Na azóta már azt írják, mégis csak március 23. lesz az. Szerintem az olaszoké sem lesz előbb, mint az USÁ-ban.

A DVD megjelenés örömére a mai napon két (a filmben már látott!) jelenet került fel az internetre.
Az első Katniss és Gale (egyébként tök értelmetlen utolsó?) csókja:



A másik pedig az lenne, amikor a 2. körzetben Katnisst a beszéde végén eltalálják. Sajnos a Hypeable oldalán megosztott jelenetet geobannolták, nehogy nálunk is meg lehessen nézni, de bízom kinti rajongótársainkban, hogy valaki feltölti majd úgy, hogy mi is láthassuk azt. 

No, közben a Hypeable már cserélte is a geobannolt verziót, úgyhogy azt máris mutatom. Hatásos jelenet. Máris megnézném újra a filmet!!!




A reggel már említett Lionsgate által kiadott hivatalos sajtóközleményt nem fordítom szó szerint, leginkább, mert nemigen van rá időm a benne szereplő információkat részletenként többször is olvashattátok, de egy-két izgalmasabb részletet azért kiemelek még.
A többször is említett, a film készítéséről szóló dokumentumfilmben láthatjuk majd az utolsó forgatási nap zárópillanatait is, amelyről most is van két kedves képünk:



Ami a technikai specifikációkat illeti, a kinti verziók egészen korszerű hangi és képi világgal, felbontással jelennek meg, sajnos ebben mi el szoktunk maradni.  Ami a hangot illeti, az a kinti verziókon Dolby Atmos formátumban érkezik, és állítólag a legtöbb nemzetközi kiadás eredeti angol hangja is megőrzi ezt.
A képi felbontás bizonyos kinti DVD-ken a korábban már említett 4K Ultra HD felbontásban lesz élvezhető, HDR-es feldolgozással, amely által még élénkebb színekkel és élesebb képekkel láthatják majd a kintiek a filmet. Mondjuk ehhez ezt a felbontást bíró speciális TV készülékekre van szükség, szóval mi örülünk, ha a Full HD-nk meglesz. :)

Nagy-Britanniában, Németországban (és nyilván az USÁ-ban is) jelennek meg olyan Blu-Ray verziók, amelyeken - szintén megfelelő, 3D-kompatibilis TV-k megléte esetén - a film 3D- verzióban is megtekinthető.



Természetesen az USA-beli nagyobb áruházláncok idén is saját extra anyagokkal forgalmazzák majd DVD-verzióikat, amelyek közül a Target egy exkluzív Blu-Ray+DVD csomaggal készül, ahol a pluszos DVD-n közel háromnegyed órányi további extrát nézhetnek meg ezen verzió vásárlói. Tavaly ezeket megkaptuk mi is, izgi volt!!

A Best Buy egy fémdobozos DVD + BD kombinációval jelentkezik, amelynek borítóját itt láthatjátok:


Forrás: QuarterQuellOrg

1 megjegyzés:

  1. Jaj istenem a második videótól teljesen felpörögtem így estére. :D
    Sírhatnékom van, hogy nem tudom azonnal megnézni(újra).
    Már tényleg alig várom, és remélem hamar kapunk mi is infót a megjelenésről, illetve remélem mi is kapunk valami extrán extra dolgot, mint a külföldiek

    VálaszTörlés