2015. december 8., kedd

A Lionsgate alelnöke Éhezők Viadala előzményfilmet forgatna

Az Éhezők Viadala folytatások, előzménytörténetek kérdése kényes téma. Nehéz kérdés, mert akik itt vagyunk, mindannyian élvezzük ennek a történetnek a világát. Mégis a következő cikk, amely ma jelent meg a The Hollywood Reporter-ben nem megnyugtató, hanem sokkal inkább aggasztó.

Egy befektetői konferencián Michael Burns, a Lionsgate Entertainment alelnöke Az Éhezők Viadalát a Harry Potterhez hasonlította, és azt mondta, a sorozat tovább fog élni.

Michael Burns

Burns a New York-ban megrendezésre kerülő UBS Globális Média és Kommunikációs konferencián beszélt arról, hogy a Lionsgate legújabb Éhezők Viadala filmje továbbra is világszerte vezeti a mozis bevételi listákat és immáron 525 millió dolláros bevételnél tart. A film bevétele annak nyitó hétvégéjén az Egyesült Államokban alig haladta csak meg a 100 millió dolláros bevételt, ezzel elmaradt mindegyik korábbi rész nyitóhétvégéjének bevételi értékétől. Burns elmondta, hogy igaz, hogy csalódott volt emiatt, de "magas szintű problémájuk" akadt.

[Szerinte] Katniss Everdeen rajongói feltétlenül számítanak előzményfilmekre.
- Az egyetlen dolog, amit a srácok mondtak, hogy hiányoltak (a korábbi Éhezők Viadala filmek után), hogy [A Kiválasztott filmekben] már nem volt Aréna. - hivatkozva arra, hogy a korábbi filmekben a gyerekek itt harcoltak életre halálra és megjegyezte, hogy az első két film csak a 74. és a 75. Viadalt mutatta be. - Ha visszafelé haladnánk időben, nyilvánvalóan ismét lenne Aréna.
Forrás: TheHollywood Reporter

A cikk további része már a Lionsgate további filmjeiről és anyagi helyzetéről szól, a minket érintő rész ennyi, de ez is rémisztő. Egészen pontosan azért, mert olyan, mintha egy Kapitóliumban élő ember sekélyes hozzáállásáról olvashatnánk. 
Nekem - és tudom, közületek is sokaknak - ez a sorozat nem erről szól. Megdöbbentő volt nézni fiatal gyerekek halálát és épp az az izgalmas a történetben, hogy az emberek igenis azért lázadnak fel, hogy tegyenek ez ellen (is). Kicsit olyan, mintha ez a nyilatkozat a pénzről szólna. Mintha azt akarná sugallani, hogy az utolsó két rész azért nem hozott akkora bevételt, mert nem a nyers erőszakról szólt, hanem értelmes gondolatok, témák voltak benne, amelyek elgondolkodtatnak, ez pedig nem kényelmes sokaknak. Mondjuk nem lennék meglepve, ha tényleg ez is benne lenne a pakliban, de szomorú volna.
Nem tudom, nyomon akarnám-e követni egy ilyen produkció elkészültét. Ez a kérdés pedig - az oldal jövőjét illetően - mindig foglalkoztat, ha előkerül egy ilyen hír.

9 megjegyzés:

  1. Nyilván már réges rég eldöntötték, hogy lesz-e bármilyen folytatása a sorozatnak. Jó lenne, ha bejelentenék mindenféle utalgatás helyett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem vagyok benne biztos. Nina Jacobson kifejezetten nem akart több filmet Suzanne Collins nélkül.
      Én úgy sejtem, a fejesek is azt tudják csak, hogy még több haszon kell, ez pedig szépen jönne a THG-ból, tehát addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Vagyis a DVD megjelenésig tuti lesz hivatalos bejelentés, ha akarnak valamit.

      Törlés
  2. Szerintem lesz még rész. A Lionsgate nem engedheti meg magának, hogy lemaradjon a nagyobb stúdiókkal szemben, márpedig komoly alternatívájuk nincs az Éhezők Viadala mellett, ami továbbra is garantálná a profitot. Az is tény, hogy maga a Viadal bevonzott rengeteg olyan nézőt is, akit egyébként a történet maga nem hoz különösebben lázba. És ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy csak az akció és a vér érdekli őket. Inkább azt mondanám, hogy ez az, ami megkülönbözteti a sorozatot a többi átlagos disztópiától. Katniss karaktere volt a másik, de abból már nem látnak több pénzt, így marad a Viadal, mint ami bevonzaná a nagyközönséget. Lehet azzal vádolni őket, hogy a profit érdekében csinálják, olyan a hozzáállásuk, mint a Kapitóliumnak, stb., de én egy percig se hittem el a korábbi hangzatos nyilatkozatokat, amik ezek ellenkezőjét bizonygatták. És ezzel nincs is semmi baj, amíg művészi szempontból is értékeset hoznak létre, csak akkor minek a képmutatás? Szóval jöhet Kiefer Sutherland és a 2. Nagy Mészárlás. :) Van Panem világában még elég felfedeznivaló, csak egy tehetséges forgatókönyvíró és rendező kell hozzá. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ugyanolyan lelkesedéssel várnám, mint az eddigi részeket, de jöjjön aminek jönnie kell, az én mozijegyemre számíthatnak.

    VálaszTörlés
  3. Miközben olvastam a bejegyzést pontosan ezek a gondolatok jutottak az eszembe, amit aztán te is leírtál cikk végén Ancsi.
    Ez a felvetés engem Coin elnök ötletére emlékeztet egy kicsit, amikor is javasolta, hogy rendezzenek újból viadalokat, mikor épphogy most szerezték meg nagy áldozatok árán a hőn áhított békét...
    Viszont szerintem is már régesrég el van döntve a fejeseknél, hogy lesznek-e újabb részek, és ha igen, csak úgytudja kifejezni nemtetszését a nézőközönség, hogy nem megy el megnézni a moziba. Vagy egy nyílvessző segítségével eltávolítani a színről a Lionsgate elnökét, de sajnos ez az opció csak Katnissnek adatott meg a végén. (Nyugalom, az utolsó mondatot csak irónia gyanánt szántam, nem akarok senkit sem eltenni láb alól:D.)

    VálaszTörlés
  4. Meglátjuk. Egy darabig még úgyis itt vagyok, ha tudnak olyat nyújtani, ami legalább kicsit is megmozgat, követem az eseményeket.
    Az mondjuk nem kérdés, hogy tavasz után elcsitulnak a hullámok, kérdés az, mennyire. Mindegy. A pihi éppen rám fér, és ha jelen pillanatban benézek a félretett cikkes bejegyzésembe, még mindig messze a vége. :) Amíg pedig a végére jutok, még bármit bejelenthetnek. És annak az ellenkezőjét is.

    VálaszTörlés
  5. Hmm...múlt héten olvastam James Dashnertől a Halálparancsot, és esküszöm jobban lekötött, mint a Halálkúra, sőt még a Tűzpróbától is jobb volt egy picit. Persze az első könyvhöz nem ért fel, de nagyon tetszett, pedig azt hittem, hogy pénzlenyúlás lesz (nyilván ez is benne van), de kellemesen csalódtam. Szóval előbb S. C. írjon egy ilyen könyvet, és csak utána lehet róla szó. Könyv nélkül esélytelen nálam. DE! Addig kell ütni a vasat...szóval már rég meg kellett volna íródnia annak a könyvnek, tehát veszett ügy. Mert mire megírná, addigra az érdeklődés eltűnne. Tehát ez innentől csak kapálózás, ami nem vezetne jóra.

    VálaszTörlés
  6. Miert ugy nem irhatja meg [märmint a könyvet] hogy nem jelenti be?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De. Minden további nélkül. Csak akkor nem ír olyan köszönőlevelet (pár hete) a film készítőinek, amelyben azt mondja, 10 év után elköszön Panemtől. Szerintem.

      Törlés
  7. Tény és való, hogy Collins annyira aprólékosan megalapozta ennek az egész történetnek az előzményét, hogy bőven lehetne mihez visszanyúlniuk a (leendő) készítőknek. Valahogy én mégsem örülnék további filmeknek. Nem lenne ugyanaz a régiek nélkül, legyen szó a színészekről, rendezőről, stb.

    VálaszTörlés