2015. november 23., hétfő

Sajtóvideók - 4. rész: Jena Malone, Jeffrey Wright és Mahershala Ali

A Bori által összegzett sajtóvideók utolsó sorozatában ezúttal olyan mellékszereplőket (is) hallhatunk, akiknek azért ritkábban adódik lehetőségük a megszólalásra.

Jena Malone



A két rész közötti átmenetről:
A Kiválasztott – 1. részében Katniss végig arra törekedett, hogy újra együtt lehessen azokkal az emberekkel, akiket úgymond hátrahagyott, vagyis Peetáról és az én karakteremről is szó van többek között. És a Kiválasztott – 1. részének a végénél mondhatjuk úgy, hogy odaszállítottak minket elé, egy elég érdekes úton-módon. És [Katniss] csak az árnyékát látja annak, akik valaha voltunk. Ugye ez egy teljesen új világ új játék, és [Katnissnek] szembe kell néznie a következményekkel. És ez úgy olvad bele a Kiválasztott – 2. részébe, hogy láthatjuk azokat a dolgokat és érzelmeket, amikké váltunk. És ez csak jobban feltüzeli [Katniss] vágyát arra, megváltoztassa a világot. Hogy mindent megváltoztasson, amiben eddig része volt. És nagyon sok minden rá van erőltetve, hogy merre kell mennie, hogy kinek kell lennie, de úgy látom, hogy végre rátalál arra az igaz ösvényre, amit követnie kell, és így térünk át a második részre.
A karakteréről:
A Kiválasztott – 2. részének Joannája vicces, mert… ez az első alkalom az életében, hogy nem kell valaki olyanná válnia, aki nem ő. Vagy játékosnak kellett lennie, vagy a szexualitását kihasználó nőnek, és aztán szinte a semmiből leveti magáról ezt a manipulációt, ezeket az elvárásokat. És úgy gondolom, egy kicsit megtébolyodott ezektől a ráerőltetett elvárásoktól.

A folytatásban Mahershala Ali és Jeffrey Wright.


Meharshala Ali


A történetről:
A második részben látod először igazán a lázadókat együtt, ugyanazzal az elkötelezettséggel, hogy legyőzzék a Kapitóliumot. Katonák igazi gyűjteményét látod, akik készen állnak a harcra, és arra, hogy átvegyék az irányítást. Láthatod, hogy a cselekedeteik mögött igazi stratégia lapul, valamint katonai viselkedés. A gépezet megkezdte a működést. Míg az első film kisebb momentumokról szólt, a második valójában az akciót öleli fel, és helyezi előtérbe. Harci szempontból nézve, az események beindultak.
Arról, hogy Boggs elkezdi tisztelni Katnisst:
Eddigre már [Boggs] hűséges lesz [Katnisshez]. Látni akarja, ahogy [Katniss] bevégzi a rá kiszabott feladatot, még úgyis, hogy [Boggs] egész élete másról sem szólt, csak erről a lázadásról. Egy személyes kapcsolat alakul ki kettejük közt, és ráébred arra, hogy [Katnissnek] személyes indítéka van arra, hogy ő legyen az, aki győz. És ez van olyan fontos, mint [Boggsé], mert ha [Katniss] képes arra, hogy megölje Snowt, akkor megnyerted a háborút, nem számít, [hogy ki ölte meg Snowt].

Jeffrey Wright


A karakteréről:
A második részben az akció részeseként láthatjuk Beetet. Ami az ő munkájában annyit jelent, hogy laboratóriumában rendszereket tervez, fegyvert fejleszt, hogy támogassa a felkelést. Egy nagyon pici helyen, szinte már klausztrofóbiát keltő környezetben dolgozik, de közben a nagyvilágba szárnyal az eredménye. Hiszen ő képviseli a 13. körzet és a „külvilág” közti kommunikációt. Ez egy nagyon lényeges és kritikus szerep a lázadásban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése