2015. november 9., hétfő

Részletek A Kiválasztott 2. rész produkciós jegyzetéből - Cressida és Boggs

Teljessé válik ezzel A Kiválasztott 2. részének karaktereit bemutató rész fordítása a produkciós jegyzetből. Ettől a részletes jegyzettől még nem köszönünk el teljesen, de a film kulisszatitkait bemutató, díszletekre, sminkekre és akciókra vonatkozó részeit már csak azok olvashatják, akik a film után, a DVD várakozás időszakában is követik az oldalt.

Aki lemaradt volna, vagy elsiklott felette, itt olvashatja el a többi karaktert bemutató cikket: Katniss, Peeta és Gale, Finnick és Johanna, Haymitch és Effie, Snow és Coin, Prim.
Most pedig Cressida és Boggs karakteréről olvashattok, a cikk fordítását pedig Borinak köszönöm!

Cressida - Natalie Dormer

A partizán filmkészítő, Cressida különleges karrierje legnagyobb kihívásával találja szembe magát A Kiválasztott – 2. részében: a 451-es osztaggal visszatérnek a Kapitóliumba, annak érdekében, hogy megelőzzék a lázadást, és ott szembesül azzal, hogy Katnissnek esze ágában sincs továbbra is szimbolikus szerepben tetszelegnie, a célja az, hogy megölje Snow Elnököt.


Natalie Dormernek, aki A Kiválasztott – 1. részében tűnik fel először, nagyon izgalmas lehetőség volt, hogy bemutathatta karakterének heves vérmérsékletét. 
A Kiválasztott – 1.részében megismerhettük Cressidát és az ő csapatát, de a második részben Cressida és csapata mindent megtesz annak érdekében, hogy küldetése során segítsék Katnisst, mert a lázadás már folyamatban van,  és itt az ideje annak, hogy eljuttassák üzenetüket a tömegnek – mondja Dormer. – Természetesen Katnissnek esze ágában sincs poszter-lányként végig követni a lázadást, és Cressida és mindenki más is az Osztagban belevonja őt a küldetésbe.



Ez a küldetés Dormer számára egyenlő volt azzal, hogy a frontvonalon találta magát az események közepében.  
Én és a tévéstábom igazi harcosokká válunk a Sztár Osztaggal egyetemben, a szennyvízcsatornákban – magyarázza. – Ez fizikailag nagyon kimerítő volt. De mindannyian támogattuk egymást, mert a jutalmunk az volt, hogy részesei lehettünk a történet csúcspontjának.
A film Európában felvett részének az atmoszférája mélyebben is inspirálta Dormert. 
A film díszletének művészi részletei lenyűgözőek – áradozik. – Akár a masszív építményekről, akár a csatornák fekete köveiről van szó, a közönség el lesz ragadtatva.


Dormernek Jennifer is nagyon tetszett  a szerepében. 
Jennifer minden alkalommal, mikor Katnisst játssza, egy újabb réteged ad hozzá a karakterhez. Ebben a részben még mélyebbre megy a pszichológiában. Láthatod, hogy Katniss azon van, hogy véget vessen ennek a történetnek és a Panem béli erőszaknak.

A vég sosem könnyű, de Dormer nagyon izgatott, hogy az Éhezők Viadala sorozat a végére ér. 
– Ez az, amire mindannyian vártunk - összegzi. – Ebben a filmben teljesül be minden, ami eddig történt, és teljesíti is az általa elvárt követelményeket. Minden benne van, amiről a könyv szól: az a hatalmas szenvedély, amivel az elnyomottak harcolnak a zsarnoki kormány ellen, és a finomhangolt, részletgazdag személyes kapcsolatok, melyek olyan sokat jelentenek Katnissnek. Büszke vagyok arra, ahogy a film megtalálta ezt az egyensúlyt.

Boggs - Mahershala Ali

Ahogy az akció igazán beindul A Kiválasztott – 2. részében, Katniss, Peeta és Gale a parancs szerint Coin Elnök jobb kezének felügyelete alá tartoznak, aki nem más, mint Boggs. Hiába ő a vezetője a 451-es Osztagnak, nem tudja, hogy van egy titkos terv, aminek a lényege, hogy egy merényletben aláássák a propaganda működését. Most, hogy Mahershala Ali visszatér szerepéhez, úgy látja, hogy Boggs nem igazán tudja eldönteni, hogy milyen kapcsolat köti őt Katnisshez. 
– Egy részről Boggst egyfajta szülői szál fűzi Katnisshez, ami miatt meg akarja őt védeni, és biztosra akar menni abban, hogy rendben van – mondja Ali. – Viszont másrészről meg, egy fajta tiszteletet is kezd érezni iránta. Látja, hogy mennyire önzetlen, hogy mindig készen áll arra, hogy megvédjen más embereket. Emiatt csak még jobban akar rá vigyázni, valamint jobban is bízik benne.


Ahogy a háború egyre csak nő a Kapitóliumban, Boggs azon kapja magát, hogy Katniss jövője miatt aggódik. 
Annyira hűséges lesz hozzá, hogy elérkezik ahhoz a ponthoz, mikor tényleg látni szeretné, ahogy beteljesíti küldetését. Aztán egyszer csak [Boggs] ráébred, hogy Snow legyőzése Katnissnek egy személyes ügy, amit tényleg neki kell véghezvinnie. – mondja Ali.

Ali úgy látja, hogy a 451-es Osztag hangulata egy különleges kapcsolatot alakított ki a színészek között.  
Képesek voltunk arra, hogy ezt a bajtársiasságot, ami az Éhezők Viadalában is benne van, bele tudtuk szőni ebbe is – mondja. – Mindannyian, akik benne vagyunk a 451-es Osztagban, rengeteg időt töltöttünk együtt, ami miatt valóságos lett a számunkra. Rengeteget nevettünk, de motivált minket a tudat, hogy ez az utolsó fejezet nagyon fontos a közönség számára – jegyzi meg.

És mégis, változás fog beköszönteni Panembe. 
Ez a fejezet teljesen egyedülálló – folytatja Ali. – Az elnyomás mindig is része volt az Éhezők Viadalának, de a Kiválasztott – 2. része egy igazi háborús történet. A szabadság ott bujkál a levegőben és ők érzik ezt. Nagyom izgalmas, hogy ez a történet a végére ér, de az is, hogy ez a vég milyen új lehetőségeket hoz magával.
Forrás: Lionsgate UK Publicity

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése