2015. október 21., szerda

Suzanne Collins interjú sorozat - 4. rész

Ebben a bejegyzésben már csak egy videót hozok, de ez most kicsit más jellegű lesz. Eddig még nem olvastunk személyes dolgokat az írónőről, így ebben az interjúban most őt magát ismerhetjük meg kicsit jobban. A fordítás ezúttal is Bori munkája, amit nagyon köszönünk! :)


A fordítás a folytatásban.



Mi a kedvenc régi filmed?
Választhatok hármat? Oké. A három kedvenc filmem valószínűleg az A harmadik ember, a Gyanú Árnyékában, ami egy Hitchcock film. És a Híd a Kwai folyón, amit David Lane rendezett, és szerintem az egyik legjobb háborús film.

Mi a legjobb film, amit mostanában láttál?
A nyáron láttam a WALL-E-t, és szerintem nagyon jó volt.

Milyen zenét hallgatsz?
Mozartot. Egy kicsit bonyolult a kapcsolatom a zenével, számomra nehéz olyasmit hallgatni, amiben szavak vannak, mert belemásznak a saját gondolataimba. Szóval a klasszikus zenét szeretem.

Hogyha vacsorázhatnál bármilyen íróval, legyen az élő, vagy holt, ki lenne az?
Kettővel szeretnék vacsorázni. Az egyik Lewis Caroll lenne, ő írta az Alice Csodaországbant, a másik pedig az személy lenne, akit mi William Shakespeare-ként ismerünk. Mert így tudhatnám, hogy valójában ki írta a Shakespeare drámákat.

Ha nem írnál, mivel foglalkoznál szívesen?
Ha választhatnék, és ezzel a választással valahogyan minden információ, amire szükségem van, a fejembe kerülne, akkor asztronauta lennék, vagy az űrt tanulmányoznám.

Van háziállatod?
Igen, van két nagyon fontos macskám. Az egyiket Zorrónak a másikat Zable-nek hívják. Ők kóbor macskák voltak, és a connecticuti hátsó kertünkben éltek, és megmentettük vagy befogadtuk őket, attól függ, honnan nézed.

Mit csinálnál egy millió dollárral?
Egy részét jótékony célokra fordítanám, a másik részét meg befektetném, így, ha többé nem vennék meg a könyveimet, akkor is tudnám folytatni az írást.

Ha magadra kellene költened?
Hát az a helyzet, hogy nem sok mindenre vágyok. Az egyetlen dolog, amire tényleg költök, azok a könyvek.

Mi a legjobb ajándék, amit valaha kaptál?
Azt hiszem, a legjobb ajándék, amit kaptam, az a Gregor könyvek utáni karácsonyon történt. A férjem vett nekem egy hatalmas fekete patkányt. És a konyhai ablakon lóg, elég nagy, és néha a hátára tesszük azt a pici pókot, és azt a furcsa, csótány alakú radírt, és olyan mintha lovagolnának rajta.

Mi volt a kedvenc tárgyad a suliban?
Az angol [~ vagyis, ami nálunk magyar.]

Volt kedvenc könyved gyerekként?
Amikor fiatal voltam, akkor olvastam Az Idő Rabjait, és az teljesen magával ragadott.

A karaktereid meg szoktak jelenni az álmaidban?
Az Éhezők Viadala karakterei még nem látogattak meg, de az Underland Chronicles esetében, úgy a negyedik könyv körül, a karakterek kezdtek fel-fel tünedezni.

Ha választhatnál egy karaktert az egyik könyvedből, akivel összezárnának, ki lenne az?
Ripredet választanám, aki a patkányokat vezeti az Underland Chroniclesben.

Mi az a három dolog, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre?
Oké, hát a válaszom más lenne, ha ezt a kérdést az Éhezők Viadala előtt teszik fel, mikor nagyon keveset tudtam a túlélésről. De most, hogy átrágtam magam rengeteg túlélő könyvön, azt hiszem gyufát, kifogyhatatlan mennyiségű ivóvízkészletet és egy nagyon-nagyon jó túlélő könyvet vinnék magammal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése