2015. október 5., hétfő

Katniss és Snow elnök utolsó találkozásáról

Nem tudom, említettem-e már, hogy a múlt héten az Entertainment Weekly lehengerelt minket. ;) Mondjuk én jobb szeretem, amikor csordogálnak az infók, ahelyett, hogy rám öntenék, de oké, kezelem a helyzetet, sőt olyan anyagom is van, amit félretettem film utánra (mert még akkor is elég izgi lesz), vagy hogyha megint megcsappannának a hozni való izgalmasságok. Kicsit hektikus ez a promó, és bár igyekszek hozzá alkalmazkodni, néha nem egyszerű. 
Mindenesetre ennek a cikknek is megmutattam már két képét korábban, most viszont olvashatjátok a cikket is, mert ez nem volt benne a 8 oldalas különkiadásban. Érdekességek Snow elnök és Katniss utolsó találkozásáról és annak kulisszatitkairól.


Suzanne Collins Éhezők Viadala regényeinek rajongó tudják, hogy annak az üvegháznak, amelyet a Kiválasztott 2. részének (hivatalos mozis) előzetesében is láthatunk különös jelentősége van. Snow elnök (Donald Sutherland) és Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) itt vívják utolsó szócsatájukat.

Az épület megépítéséhez Francis Lawrence rendezőt keskeny oszlopokon álló viktoriánus-kori építmények ihlették, amelyeket vékony üveg borít.
- Úgy gondolok rá, mintha a régi világ eleganciája, Panemnek ebben az új világában jelenne meg. - mondja.



Az viszont elég reménytelennek bizonyult, hogy egy olyan létező üvegházat találjanak, ami bele is illeszkedik ebbe a környezetbe. A problémát aztán úgy oldották meg, hogy a szóban forgó jelenet belső felvételeit egy atlantai hangárban vették fel, ahol a teret a Snow elnökre jellemző rózsákkal díszítették fel. A külső felvételek alapját az egyik, Párizs külvárosában lévő létező kastély, Rambouillet biztosította. Az, hogy odakint hó essen, az pedig a CGI vagyis a számítógép csodája.


A Kapitólium bukása után játszódó jelenet forgatásáról a két színész az utolsó pillanatban értesült, hiszen a menetrenddel ellentétben egy időjárási problémák miatt elhalasztott jelenet felvétele helyett forgatták. Ez azonban nem akadályozta meg Sutherland-et, hogy elkapja a mély gondolatokban bővelkedő párbeszéd hangulatát.
- Nem volt egyszerű, hogy be kellett ugranunk ebbe a jelenetbe, ő azonban addigra kívülről tudta a szövegét. - meséli Francis Lawrence rendező. - Hihetetlen volt.


Forrás: EW

2 megjegyzés:

  1. Nekem most esett le, hogy az a havas épület az üvegház, mármint eddig nem kapcsoltam össze fejben a képsorokat. :D Mindenesetre nagyon hatásos lesz a nagy fehérség után ez a sok zöld árnyalat. :)

    VálaszTörlés
  2. Miért van az üvegház egy erdő szélén? Nem az elnöki palota mellett kéne lennie? A palotának meg a város közepén? Hm. Ők tudják :) Lehet én emlékszem rosszul. :)

    VálaszTörlés