2015. október 13., kedd

Francis Lawrence SFX interjúrészlet

Bármennyire nagy meló, az oldalszerkesztés során az interjúfordításokat szeretem legjobban, ezt most elárulom Nektek, ha ez eddig nem lett volna elég egyértelmű. Tulajdonképpen ez az, amiért érdemes volt 4 évig csinálni ezt az oldalt, mert a képek előbb-utóbb előkerülnek, az előzeteseket, jeleneteket - késéssel bár, de - kiadják a forgalmazók és a film is kikerül a mozikba. Interjúk, cikkek is vannak a magyar mozis újságokban is, de azok csak a film környékén. Itt a négy év során - ha nem is folyamatosan, de elég sokat tudtam én is fordítani, és ezt örömmel tettem.
Most az SFX magazin Francis Lawrence-szel készült interjújának azt a részletét olvashatjátok, ami felkerült a netre is. De csak az ugrás után :)




Egy hónappal Az Éhezők Viadala franchise utolsó filmjének bemutatása előtt az SFX arról beszélgetett Francis Lawrence rendezővel, hogy mennyiben különbözik az utolsó rész A Kiválasztott 1. részétől és hogy miért nem teljesen olyan a stílusa, mint Tarantinoé.

- A látványvilág más, hiszen ez egy teljesen más történet. - mondja Lawrence. - A legutóbbi film a föld alatt játszódott és Katniss teljesen a háttérbe szorult. Sokkal kevesebb akció volt, az egész sötét volt és klausztrofóbiás érzést sugárzott. Ez most nagyon más lesz. Nagyon gyorsan kikerülünk a 13. körzetből és máris a 2. körzetben találjuk magunkat. És rengeteg időt töltünk a Kapitóliumban. Ez teljesen más jellegű vizuális döntések meghozatalát kívánta, amely sokkal jobban kitárhatja a film világát. Sokkal nagyobb hatású lesz.

- Úgy vélem, hangulatilag sokkal inkább az első két filmre fog hasonlítani. Ebben a filmben a háborús zóna gyakorlatilag olyan, mint egy aréna. A sorozat során több szál indul el, több téma vetődik fel, és ebben a filmben futnak össze a szálak. A legutóbbi film a médiapropagandáról szólt, arról, hogyan lehet a képek által manipulálni az embereket. Ezek a felvetések és a háború következményei mind összefüggenek és itt futnak össze.

Hogy Lawrence nem aggódott-e amiatt, hogy a Tarantinora emlékeztető erőszakos szál nem fogja-e elriasztani a sorozat kamaszkorú rajongótáborát? 
- Kicsit aggódtam persze, de elhatároztam, hogy nem hátrálok meg. - vallja be. - Ennek a történet az egyik legfontosabb témája az erőszak - az erőszak hatásai és annak következményei. Ezek a könyvek tizenéveseknek szólnak. Ők részben azért szeretik a sorozatot, mert Suzanne sem hátrált meg. És szerencsére az embereknek ez bejött. Az emberek sem szeretnének elmenekülni ez elől.

- De az ember azt sem akarja, hogy a film 18-as karikát kapjon és épp azok ne nézhessék meg, akiknek a könyvek szólnak. Az volt a célom, hogy ne a vérontásra fókuszáljak, ne a vérfürdőt emeljem ki, hanem annak érzelmi hatását, következményeit. Leforgattuk azokat a dolgokat, amelyek benne vannak a könyvben. Ennek kell, hogy legyen hatása. Ebből nem adunk alább. Ehhez nem kell imádni a vért és a vérfürdőt.

A Francis Lawrence rendezésében készült, Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson és Liam Hemsworth főszereplésével játszódó Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 2. rész 2015. november 19-től látható a hazai mozikban. A teljes Francis Lawrence interjú a 2015. október 14-én megjelenő SFX magazinban olvasható [ha lesz róla szkenn, akkor a többit is fordítom, természetesen!]
Forrás: Gamesradar

2 megjegyzés:

  1. Hali!Csak szólni szeretnék,hogy 12.én volt Josh születésnapja.Jólenne ha kilenne róla rakva valami. :D

    Egy Josh rajongó :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, az, hogy valakinek születésnapja van, az számomra nem hír. Bocs.
      Ha lesz anyag Josh-ról kiteszem, ha nincs, nem tudok mit kitenni - bár a vasárnapi Innen-onnan rovatban láthattad.
      Azt pedig szeretem én eldönteni, mit teszek ki az oldalra és mikor. Köszi a megértést :)

      Törlés