2015. augusztus 14., péntek

Új still és rövidcikk az Entertainment Weeklyből

Tegnap már tudni lehetett, hogy az Entertainment Weekly ma megjelenő Őszi Mozis Különkiadásában lesz cikk a Kiválasztott 2. részéről és egy komolyabb interjú is várható Jennifer Lawremce-szel. Természetesen ezek jönni fognak, amint napvilágot lát a magazin és felkerülnek a netre a vonatkozó részek, egyelőre azonban a különkiadás digitális előzetesének egy oldalát tudom megmutatni, amelyen egy új still, egy művészi illusztráció és egy térképvázlat látható egy néhány soros ízelítő kíséretében, illetve még egy-két aprósággal. Íme still:


AZ ÉHEZŐK VIADALA UTOLSÓ FILMJÉBEN Katniss a kormányzati vezetés azon területeit célozza meg, amelyeket korábban nem láthattunk a mozivásznon.
- Most töltünk majd a legtöbb időt a Kapitóliumban - mondja Francis Lawrence rendező. - Ezért aztán arra kellett összpontosítanunk, hogy hogyan építsük ki ezt a területet. - Íme egy elképzelés, amelyet a látványtervező csapat készített a támadás alatt álló városról. 

1. [Kiegészítés a stillhez]
A Katniss és lázadó szövetségesei által használt 3D hologramos térkép, amely a Snow elnök rezidenciájához vezet, egy kicsit ... franciás hangulatú lehet. 
- Aki ismeri Párizst, annak nagyon ismerősek lehetnek majd a térképen látható merőleges elrendezések. - mondja a rendező Lawrence. A széles sugárutak és a jól behatárolható körutak azonban nem sokat segítenek Katnissnek. - Az útvonalon komoly csapdák állják a csapat útját.

A teljes oldal és a hozzájuk tartozó további magyarázatok a folytatásban.



Az 1-es számhoz, vagyis a stillhez tartozó részt ugye fentebb már olvashattátok.

2. [Művészi Illusztráció]
Az épületek megjelenésének megalkotásához Philip Messina díszlettervező a szovjet időkből szerzett inspirációt. 
- Az építészet diktatórikus rendszereket idéz - mondja. - Az épületek erősek és masszívak, ugyanakkor díszítés is található rajtuk.

3. [Snow elnök rezidenciájának vázlata]
Snow elnök (Donald Sutherland) rezidenciájának tervei az évek során már elkészültek. A furnérlemezekből és nikecelből felépített díszleteket azonban minden egyes film után megsemmisítették. 
- Nagyon sokszor megépítettük majd újraépítettük - mondja Messina. - Olyan ez, mint a házépítés. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése