2015. augusztus 21., péntek

Mi lesz Az Éhezők Viadala sorsa?

A cikk a sorozat lehetséges folytatásáról szól, de senkit nem szeretnék félrevezetni: friss infó, újdonság nincs a MoviePilot cikkében, inkább csak összeszedi azokat, amiről eddig is tudtunk. Mondjuk TV sorozatos elképzelésről én nem hallottam eddig, de aki már aggódna - ne tegye: még semmi nincs veszve :)

Az Éhezők Viadala izgalmas finálé felé robog, hiszen hamarosan bemutatásra kerül a mozikban Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. része. A több milliárd dollár bevételre szert tevő filmsorozatot izgalmas története és tehetséges szereplőgárdája miatt örömmel fogadják a könyvek rajongói. Nehéz lesz búcsút mondani Katnissnek, Peetának és a többieknek, de ha lehet hinni a Lionsgate-nek, még az sincs kizárva, hogy nem kell örökre távoznunk Panemből.

Forrás: Rebloggy

Az elmúlt időszakban számos hírt olvashattunk arról, hogy folyamatban vannak még további Éhezők Viadala filmek előkészületei, de szó esett már TV-s spinoff-ról, sőt, kalandparkokról is. Nem vitás, hogy a Lionsgate nem áll készen arra, hogy veszni hagyja a sorozatot: bebizonyosodott, hogy hatalmas pénzeket keresnek rajta, és mivel rengeteg megválaszolatlan kérdés maradt az utolsó könyvben, bőséggel van lehetőség jövőbeni történetek kidolgozására. De akkor mit is terveznek?

Amit eddig tudunk

Az nem sok minden, valljuk be. Ahhoz azonban elég, hogy felkeltse az érdeklődésünket. Néhány hónappal ezelőtt a Lionsgate vezérigazgatója Jon Feltheimer azt nyilatkozta, mindenképpen szeretnék kiterjeszteni a sorozatot a Kiválasztott 2. részének befejeztével.
- Aktívan keressük a továbblépési lehetőségeket, előzményfilmes és folytatási lehetőségeket. Előrehaladott tárgyalások folynak legalább egy kalandparkról is.

Őszintén szólva a kalandpark témája elég rémisztő (csak nem akarnak egy igazi Arénát felépíteni, ugye?), de nagyon örülnénk, ha újabb filmeket láthatnánk Az Éhezők Viadala világából. Akár másik trilógiát terveznének vagy csak független filmeket a témában (ahogyan a Star Wars: Rogue One esetében is csinálják), ez még a jövő zenéje. Josh Hutcherson szerint azonban ehhez meg kell nyerni Suzanne Collinst is.
- Ugyanakkor, ha ez mégis megtörténik, olyasvalaminek kell lennie, amiben Suzanne teljes szívéből hisz. Olyasminek kell lennie, ami magától jön. Nem próbálkozhatunk pusztán azért, hogy még több filmet készíthessünk.

Hmmm, Josh, ezt mondanod kellene a Lionsgate-nek is. Mert ők nagyon lelkesek a folytatást illetően, Suzanne Collins azonban minden erre vonatkozó pletykát visszautasít, a közelmúltban azt is kijelentette, hogy a sorozatnak vége és kész. Talán azért, mert más filmeken dolgozik a Lionsgate-tel? Vagy örökre szeretne búcsút inteni a sorozatnak? Nehéz elképzelni az Éhezők Viadalát Suzanne Collins inspirációja nélkül. De akár vele, akár nélküle, rengeteg folytatási lehetőség van.

A Kapitólium felemelkedése és egyéb történetek

Rossz hírünk van Katniss rajongói számára: ha a Lionsgate meg is valósítja terveit, valószínűleg új főszereplőt keresnének majd ehhez, legalábbis Francis Lawrence szerint.
- Valami újat is kell mondani az új történettel, illetve Katnisshez hasonló lenyűgöző karakterek is szükségesek hozzá.

Forrás: Wattpad
Persze lehet, hogy a stúdió olyan spinoffot tervez, amelynek valamelyik már ismert és kedvelt karakter lesz a főszereplője: például bemutatnák Haymitch Viadalát vagy hogy mi történik Johannával a Kiválasztott 2. rész megdöbbentő befejezése után. De rengeteg más történet is felmerülhet: Josh Hutcherson például arra lenne kíváncsi, mi történik a Kiválasztott utolsó fejezete és az epilógus között!

Ami minket illet, a legizgalmasabb hír számunkra egy TV-sorozat lehetősége. Azt még nem hozták nyilvánosságra, hogy ez a mozis folytatások helyett készülne vagy akár előtte, mint a Marvel esetében is, hogy mondjuk a Lionsgate létre akarna hozni egy Éhezők Viadala Mozis Univerzumot. Láthatnánk egy TV-s válogatást olyan történetekből, mint például az első Éhezők Viadala előtti lázadás, vagy egy olyan sorozatot, amely egy jövőbeli Éhezők Viadala filmet egészítene ki?

Bármit is tervez a Lionsgate, biztosak vagyunk benne, hogy az csodálatos lesz.
De Te mit gondolsz: a Lionsgate-nek hagynia kellene Az Éhezők Viadala sorozatot vagy izgatottan várod, mi történik a továbbiakban?

  • Legyenek folytatások Katniss-szel és a többiekkel
  • Előzmény filmet néznék arról, mi történt az első Viadal előtt
  • Spinoff-okra vágyom, amelyek új történeteket dolgoznának fel
  • Egy TV-s sorozatot néznék hosszútávú lehetőségekkel
  • Mindent! Még több mozifilmet, spinoffokat, könyveket!
  • A Lionsgate-nek ki kellene szállnia ebből az utolsó film után - ezek a filmek önmagukban is megállják a helyüket
Forrás: MoviePilot

Bár a kérdést a cikk veti fel, én kíváncsi vagyok, Ti mit gondoltok, szóval nyugodtan írjátok le. Mert én személy szerint elég bizonytalan vagyok. Miközben sok minden érdekelne a fentiek közül - akár Haymitch Viadala vagy az utolsó fejezet és epilógus közötti rész, nem szeretném, ha a sorozat ettől is nagyobb tömegcikké válna, ami színvonalcsökkenéssel járhat. Egyetértek Josh-sal abban, hogy az lenne az igazi, ha Suzanne Collins alkotná meg a folytatást és Francis Lawrence-szel is, hogy ez nem egyszerű dolog. Abba most bele se mennék, hogy folytatnám-e az oldalt, mert egyrészről igen, másrészről meg úúúúgy szusszannék már :)

11 megjegyzés:

  1. Én személy szerint nagyon kiváncsi vagyok az utolsó fejezet és az epilógus között, és az első viadal is érdekelne. Szerintem ne fejezzék be a Kiválasztott 2.-részével! :-)

    VálaszTörlés
  2. Bármi csak ne legyen vége! A kalandparkal nem sokra megyunk mi magyarok... Sorozat, mozifilm, új könyv bármi jöhet.

    VálaszTörlés
  3. Annak ellenére h sok minden érdeklne pl Haymitch viadala, az amiért az alkoholba menekült azt gondolom mindennek jó ha a vége jó. Itt kéne befejezni a történetet.

    VálaszTörlés
  4. Igaz, hogy ez nincs a felsoroltak között, de én a Kapitólimiak Viadalára lennék kíváncsi.
    Megtartották még is, vagy Coin halálával ez is eltörlődött-e, vagy nem.
    És ezzel Katnisst is meglehetne tartani, mivel mint mentor bemutatkozna, és egy kicsit a mentorèletet is lathatnánk.
    És ez lehetne mondjuk az utolsó fejezet és az epilógus között, és izgalom is lenne benne, meg happy end.

    VálaszTörlés
  5. Esetleg egy képregénysorozat is készülhetne az eddigi viadalokból de én tényleg bármire nyitott vagyok.

    VálaszTörlés
  6. Hát, ezzel a kommentel biztosan nem leszek népszerű az igazán elvakult rajongók körében, mivel én egyértelműen a nemre szavazok. Ez a sorozat (eredetileg trilógia) így volt kerek, egész, befejezett. A folytatásoknak/előzményeknek/spinoffoknak soha nem volt jó vége. Soha nem tudták megütni az eredeti sorozat színvonalát.
    Ezt nem szoktam hangoztatni, de őszintén szólva én már a Kiválasztott kettészedésének sem örültem és a filmet látva még jobban megbizonyosodtam arról, hogy (szerintem) rossz dötés volt. Mert valljuk be, a Kiválasztott első része egy unalmas film volt. Legalábbis nekem, pláne a Futótűz után. Ja, és amin mindig ki vagyok akadva, az az, hogy a Kiválasztottnál is mindig elmodják, hogy csak a rajongókat szerették volna jobban beengedni Panem világába, szerették volna, hogy jobban megismerhessük a karaktereket stbstb. Ne-em, még véletlenül sem a dupla gázsi miatt szedték szét a könyvet, csakis a rajongókért. Szinte elhitetik velünk, hogy ezzel mi járunk a legjobban, mi is akarjuk ez, ők csak szegény-ártatlan filmkészítők, akik a mi igényeinknek akarnak eleget tenni... Na, lényeg, hogy ezzel a hozzáállással alapból nem értek egyet. Persze nem vagyok hülye, tudom, hogy nem mondthatják meg kerek-perec, hogy a dupla pénzért csinálták, csak mégis valahogy nekem ez nem fekszik, hogy minden miatt a rajongókkal takaróznak. És a folytatásoknál ezt még többször el fogják mondani, még jobban hangsúlyozzák majd, annak ellenére, hogy nagy valószínűséggel a filmek nem lesznek olyan jók - pláne, ha Susanne Collins is kiszáll belőlük.

    VálaszTörlés
  7. Nemis tudom. :-) Szerintem ,ha nagyon nagy felhajtást csapnának az utolsó rész után,akkor szerintem az Éhezők viadala mint film, sokat vesztene a színvonalából.Ugyanakkor engem is érdekelnének olyanok,mint pl. Haymitch viadala,mi történt az utolsó rész vége és az epilógus között stb. Személy szerint kedvenc szereplőmről ,Peetáról tudnék meg több dolgot.Kiváncsi lennék az ő szemszögéből nézni jeleneteket.

    VálaszTörlés
  8. Nekem is tetszene a folytatás, a sok válasz nélkül maradt kérdés, de eggyetértek Csillával. Itt kéne befejezni. Igen, jo lenne ha folytátnák vagy megcsinálnák az előzményeket, stb. De a minőség rovására menne. Nem jobb így, hogy mi képzelhetjük el azt ami kimaradt a könyvből? Ha még többet huznak le ebből a fantasztikus történetből csak ugy járnak mint a Karib-tenger kalózaival. Az első 3 rész nagyon ott van de a 4-dik személy szerint nekem nem tetszett.
    Ráadásul, ha ugy döntenek hogy folytatják pl egy sorozatban, a szereplőknek egyszer meg kell halniuk. De igy örökké élnek.
    Fruzsi

    VálaszTörlés
  9. Én is örülnék bármiféle folytatásnak.

    VálaszTörlés
  10. Én pl azt nézném meg h mit csináltak Peetáékkal a Kapitóliumban

    VálaszTörlés
  11. Húúú... Nem is tudom. Én a lázadó Bajnokok "egymásra találásáról" szívesen tudnék meg többet, meg a kapitóliumi gyerekek Viadaláról, de az lenne a legjobb, ha Collins kicsit bővebben kifejtené egy könyvben egy híresebb Bajnok Viadalát, mint például Annie-ét, Finnickét, Johannáét. Sőt, a Hivatásosokról is szívesen néznék filmet, mondjuk Cato és Clove felkészüléséről, vagy Enonaria Viadaláról (az milyen durva lenne!)
    Bár mindezzel szerintem is csak a magasabb bevétel a cél, és szinte biztos, hogy egyik sem lenne olyan jó, mint az eredeti trilógia.

    VálaszTörlés