2015. augusztus 22., szombat

10(0) Éhezők Viadala tény, 1.

Valamikor a 100 napos visszaszámláláskor kezdődött, hogy a stúdió kitett egy-egy tweetet #100HungerGamesFacts utótaggal, amelyek azóta naponta érkeznek - gondolom, a sorozat utolsó filmje előtti utolsó 100 napon. Arra gondoltam, hogy ezeket is gyűjtögetem és 10-esével megosztogatom, amikor előkerül egy-egy ilyen csokorra való. Ezek közül lesz, amit már ismertetek, lesz, amit nem, majd látjátok.
  1. Az Éhezők Viadalát eredetileg a Thészeusz és Minótaurosz története inspirálta, amelytől Suzanne Collins nagyon félt gyerekként.
  2. Collins túlélőkönyveket olvasott és édesapja vadászattal és táplálkozással kapcsolatos ismereteit használta fel a sorozat írásához.
  3. Az Everdeen vezetéknevet a 19. századi Távol a Világ Zajától című regény hősnője, Bathsheba Everdene inspirálta.
  4. Annak a növénynek a neve, amelyből a Katniss keresztnév ered, nyílhegyet is jelent. [mondjuk nekem úgy rémlett - és a képek alapján meg is állja a helyét - hogy a növény levele nyílhegy alakú.]
  5. Collins eredetileg nem trilógiát akart írni, de azt tudta, hogy meg fogják büntetni Katnisst, amiért majdnem megette az éjfürtöt.
  6. Az éjfürtöt az első filmben félig felolvasztott áfonyával ábrázolták.
  7. Suzanne Collins tanult ugyan kradvívást, mégis úgy érzi, egy Éhezők Viadalán legfeljebb 4 pontot kapna a bíráktól.
  8. Jennifer Lawrence kedvenc Katniss jelmeze a Futótűzben viselt felvonulási jelmez (a parázsló szén ruha). 
  9. Elizabeth Banks kedvenc Effie jelmeze a Futótűzben látott pillangós ruha, amelyet Alexander McQueen tervezett. 
  10. Elizabeth Banks legkényelmetlenebb Effie-jelmeze a hosszú, ékszerezett körmök voltak, mert ha ezeket feltették, nem tudta egyedül levenni a csizmáját sem.

1 megjegyzés:

  1. A negyedik pontra már akkor rákerestem, amikor először olvastam a könyvet, mert érdekelt, mégis milyen növény pontosan ez az ehető gumójú katniss növény (valódi-e, avagy kitalált). Akkor még nem létezett ez az általad linkelt oldal, de ráleltem én is a Sagittaria latifolia nevű növényre, mely magyarul széleslevelű nyílfű.

    VálaszTörlés