2015. július 9., csütörtök

Panem pillérei - A Forradalom Arcai

Ahogyan azt tegnap már jeleztem, a Revolution.pn oldalra felkerültek egyfajta karakterleírások a hétfőn már látott karakterposzterekhez. Azokat így már nem hoznám ismét egyenként, csak így egyben, és annyit tennék hozzá, hogy amúgy érdemes megnézni azokat a tekinteteket, kifejezetten sokat sejtetőek. Nem véletlenül kedveljük a sorozat karaktereit alakító színészeket, hiszen akár egy-egy fotózás alkalmával is képesek hibátlanul belebújni karaktereik bőrébe.


De akkor nem is szövegelek tovább, a folytatásban a karakterleírások.



Katniss: Ő hajónk kormányosa, nyájunk pásztora, a fény az éjszakában. Az erő és a túlélés megtestesítője, Katniss Everdeen, a remény szimbóluma vezet el minket egy új Panembe. Ő a szikra, amely lángra lobbantotta ezt a Forradalmat. Ő az, aki egyesít minket. Ő, a Fecsegőposzáta.

Peeta: Peeta Mellark előtt tisztelgünk, aki a test és a lélek gazdagságát képviseli. Számára nem ismeretlen az áldozat, ő akkor is adott, amikor neki sem volt semmije. Így aztán példaképként kell tekintenünk rá, amikor felépítjük és fejlesztjük közösségeinket.

Finnick: A Forradalom tagjai számára Finnick Odair a mindannyiunkat összekötő szerelem megtestesítője. Az igaz szerelemnek sok formája van: ereje ösztönöz minket és képessé tesz az összefogásra. Finnick arra emlékeztet minket, hogy tartsuk kitárva szívünket, hogy megteljen valamivel, amely folyamatosan mozgásban tart.

Cressida: A látnoki képességű Cressida előtt tisztelgünk, amiért megingathatatlanul elkötelezett az igazság iránt. Elkötelezettsége, hogy megmutatja a minket körülvevő világot, lehetővé teszi számunkra, hogy szemtanúi legyünk mindazon szörnyűségeknek, amelyekkel mindannyian szembesülünk. Ahol csak lehet, mindenütt az igazságot kell keresnünk, és ha így teszünk, őszinték és igazak maradunk.

Gale: A stratégiai gondolkodás az egyik legjobb védekezési lehetőségünk az ellenünk irányuló fenyegetéssel szemben. Gale Hawthorne-ban a szenvedélyes védelmezőt látjuk, aki minden erejével védi majd azt a szabadságot, amelyért küzdünk. A védekezés olyasvalami, amire a 13. körzet maga is büszke, és amely iránt tiszteletünket kell kifejeznünk, miközben fényesebb jövőnk felé tartunk.

Boggs: Miközben az ellenünk irányuló erők ellen küzdünk, nem szabad elfelejtenünk, hogy olyasmiért is harcolunk, ami nagyobb nálunk és életünknél. Boggs a harc során a becsületességre, a minket tüzelő eszmékre és a minket meghatározó hűségre emlékeztet bennünket. Íme Boggs, az Új Panem méltó pillére.

Prim: Könyörület és másokról való gondoskodás jellemzik a sokak által kedvelt Primrose Everdeent, a Fecsegőposzáta húgát. Nem csupán sebeinket képes begyógyítani, de szívből jövő kedvessége is segíti ebben, ezzel azt bizonyítja, hogy a türelem és a megértés olyan erények, amelyekre mindannyiunknak törekednie kell. Amikor önzőnek érezzük magunkat, rá tekinthetünk, hogy erőt merítsünk.

Johanna: Erő, határozottság és energia. Amikor Panem következő fejezetére tekintünk előre, azokra tekintünk, akikben megvan az akarat, hogy nagy dolgot tegyenek. Johanna Mason előtt akaratereje, céltudatos ellenállása miatt tisztelgünk és hogy mindig kiáll amellett, amiben hisz.
Forrás: Revolution.pn

Érdemes lenne azért politológiai szempontból elemezni ezeket a szövegeket, és bár erre nem vagyok megfelelő szakember, de nekem így laikusként is rémisztőek. Bármennyire csak pozitív eszmék szerepelnek benne, amelyek szerepe az lenne, hogy összefogásra sarkallja az embereket, azért túl sok benne a "kell", amely ugyanolyan kényszer, mint az, ami ellen éppen harcolnak. Rövidebben fogalmazva, számomra túl demagógok ezek a szövegek, ami nagyon veszélyes lehet, mert nem mindenki ismeri fel, amikor ilyennel találkozik, ezáltal remekül lehet manipulálni embereket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése