2015. június 30., kedd

Beszámoló Tim Palen: Fényképek az Éhezők Viadalából című könyvéről

Tegnap végre kezükbe vehették kinti rajongótársaink Tim Palen: Fényképek Az Éhezők Viadalából című albumát és voltak olyan kedvesek, hogy leírták véleményüket a könyvről és fényképeztek, szkenneltek is nekünk néhány igencsak exkluzív képet. Ezt olvashatjátok most el, nézhetitek most meg!

A könyvben olvashatunk egy részletes bemutatást, amely során a Vanity Fair egyik szerzője, Krista Smith beszél Tim Palenről és a film kampányairól - a film néhány készítőjétől és szereplőjétől származó idézettel kiegészítve - az egyes filmekre külön-külön koncentrálva. A könyvben mind megjelent és még sosem látott, eredeti és módosított/retusált képeket láthatunk, amelyek a filmek reklámjaihoz kapcsolódnak és karaktereinket a legkülönbözőbb formában mutatják be. Kifejezetten sok olyan van, amelyet felismernek majd a rajongók, de vannak a könyvben új és alternatív felvételek is, és teljes olyan sorozatok is vannak az egyes karakterekről, amelyek közül eredetileg csak egy-kettőt láthattunk reklámcélokból.

A képek lenyűgözőek és minden egyes fejezet (kivéve az utolsó) csodálatosan átfogó képet ad az egyes promókról az első, Entertainment Weeklyben megjelent "első pillantásoktól" a végső poszterekig és kültéri plakátokig, valamint minden egyes fejezetben látható néhány egészen új, megdöbbentő felvétel bizonyos karakterekről, amelyek látva felmerül bennünk a kérdés, hogy vajon ezeket miért nem használták fel a kampányok során. Az albumban színfalak mögötti képek is láthatóak, valamint művészi ábrák olyan szimbolikus poszterekről, amilyen a Körzetek Hősei sorozat is.


A könyv fejezetei



Részletesebben a könyv egyes fejezeteiről:

A 74. ÉHEZŐK VIADALA
Ebben a fejezetben Az Éhezők Viadalából láthatunk már korábban is megjelent portrékat, bár a 12. körzetben készült képek némelyikét más megvilágításban, némelyeket pedig a korábbinál közelibb felvételen nézhetjük meg. Kifejezetten érdekes végignézni az egyes karakterek fejlődését a sorozat során. Néhány fontosabb szereplő útját az első filmtől a Kiválasztott 2. részéig követhetjük. Egyik legjobb kép a korábban már látott Ruta fotó.

A NAGY MÉSZÁRLÁS
Békeőrök és álesküvők uralják ezt a fejezetet... és persze sok minden más is. Az Éhezők Viadala: Futótűzből láthatunk portrékat minden egyes karakterről. Fantasztikusak az apró részletek és a forradalomra való elszórt utalások, különösképpen, hogy a Futótűz sokak kedvenc könyve és filmje a sorozatból. Van néhány igazán őrült felvétel a fejezetben, ami elképesztő!


A FECSEGŐPOSZÁTA ÉL!
Igen, valóban... sőt! Ebben a fejezetben a Kiválasztott 1. részéből láthatunk portrékat. Új képeket nézhetünk meg kedvenc karaktereinkről és találhatunk különböző fotósorozatokat is. Láthatjuk azokat a nagyon szép fotókat is, amelyekből tavaly augusztusban kaptunk karakter-poszter sorozatot. Kicsit lentebb láthattok egy megdöbbentő, soha nem látott felvételt Johannáról is. Összességében egy nagyon szép válogatást nézhetünk végig a Kiválasztott 1. részéről, amelynek hatására még izgatottabban várjuk az utolsó filmet.

FORRADALOM
Bár még csak három jelenetfotót láthattunk az utolsó filmből, ezek a portrék egyszerűen csodálatosak! Ott a Nővér-portré és Effie portréja minden kiegészítővel és még sok minden más is. Láthatunk képeket Peetáról az eltérítése után, és amikor az ember látja az arcát, a szemét, kicsordulnak a könnyei. Tagadhatatlan, ez már háborús film lesz. Érezhető a váltás. A Kiválasztott 1. részében már mindenki harcra kész volt és ugyanez igaz a 2. részre is, de érezhető az érzelmi veszteség, és van egy kép, amelyen ez egyértelműen érződik... A jó hír azonban, hogy látható egy kép a 451-es Osztagról, ami az alapja lehet a későbbiekben megjelenő karakterposztereknek.


Más kérdés, hogy a Kiválasztott 2. részének fejezetében a korábban még nem látott karakterekről ezúttal sem látunk még képeket, pedig bizonyára mindannyian örömmel látnánk Annie-t, Lyme parancsnokot vagy Homest és Jacksont vagy akár Tigrist is.

Egyetlen gond ezzel a könyvvel, hogy ez a fejezet még nem tartalmaz túl sok képet a Kiválasztott 2. részéből, amitől hiányérzetünk támad, ám a hírek szerint novemberben megjelenik majd egy újabb, kisebb különkiadás, amely kétségtelenül több képet tartalmaz majd az utolsó film kampányából is.
Források: QuarterQuellOrg, LifeInDistrict13, PanemPropaganda Tumblr

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése