2015. május 23., szombat

A Lionsgate a további terveiről

A Lionsgate tegnap reggel tartott egy konferenciahívást, amelyben a sajtó képviselőinek számoltak be további terveikről. Több cikket is találtam erről, ám mivel nem konkrétan az Éhezők Viadala jövőjéről van benne szó, nem fordítom egyiket se szóról szóra. Van azonban pár dolog, ami érinti a stáb bizonyos tagjait, és amelyből le lehet vonni bizonyos következtetéseket, és ami szerintem nem csak engem, hanem más rajongót is érdekelhet, ezért ezekről írnék röviden.


  • Sok egyéb mellett, azért szó esett az Éhezők Viadala utolsó filmjéről, Jon Feltheimer, a Lionsgate ügyvezető igazgató így nyilatkozott a témában: "A Kiválasztott 2. része csodálatosan néz ki és minden elvárásnak meg fog felelni." - biztató. :)
  • A jövőbeli fő tervek középpontjában az Odüsszeusz feldolgozás áll. Korábban már hallhattunk hírt arról, hogy a filmet Francis Lawrence rendezi, producere Nina Jacobson lesz, a forgatókönyvet pedig a Kiválasztott forgatókönyvírója, Peter Craig írja majd, vagyis összeáll az Éhezők Viadala győztes csapata, akik olyannyira magabiztosnak érzik magukat, hogy máris franchise-ban gondolkodnak, vagyis több, mint egy filmet akarnak készíteni. Másik filmként nyilvánvalóan az Iliász feldolgozása adná magát. 
  • A Lionsgate nem véletlenül indult el ebbe az irányba, hiszen több sikeres sorozat áll már a hátuk mögött. Bár az Alkonyatot még a Summit készítette (amit aztán a Lionsgate felvásárolt), de hatalmas sikere lett az Éhezők Viadalának és a Beavatott-sorozat is megállja a helyét a mozikban. A gondolat mentén sorozatot kívánnak csinálni a Szemfényvesztőkből is: a második Szemfényvesztők film jövő nyáron kerül a mozikba, és a tegnapi sajtótájékoztatón a Lionsgate bejelentette egy harmadik Szemfényvesztők film terveit is. Azon kívül, hogy én imádtam az első filmet, azért is izgalmas lehet a dolog (ezen az oldalon), mert abban (az immáron tehát sorozatban) az egyik főszereplő Woody Harrelson.
  • Mindez lassan szerintem választ ad arra a kérdésre, hogy számíthatunk-e Éhezők Viadala folytatásokra. Egyelőre legalábbis nem úgy néz ki. Mindazonáltal találtam egy oldalt, ahol összegyűjtöttek néhány lehetséges Éhezők Viadala folytatás ötletet, amit azért nyáron megosztok Veletek is. :)
Forrás: Variety, Deadline

6 megjegyzés:

  1. Játékot miért nem terveznek?

    VálaszTörlés
  2. Igen,erre már én is gondoltam!Olyan szupi lenne!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Milyen játékot hiányoltok? Rengeteg Éhezők Viadala játék van. Facebook-os, mobilapplikációk, stb.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem gépi játékra gondoltak. Az nekem is tetszene egyébként. Mint a Hp)hoz hasonló .:) Bár nem látok rá sok esélyt.

    U.i am neten van az atom nehéz. Folyton meghalok

    VálaszTörlés
  5. Én valami jò xp vagy pc játékra gondolok,a Tomb Riderhez hasonlò jöhetne!
    Nekem ezek a mobilos applikáciòk nem igazán jöttek be,de lehet csak az én telòm gyengus hozzá....a neten hol találok ilyet?

    VálaszTörlés
  6. Na igen, egy PS vagy XBOX játékot csinálhatnának.

    VálaszTörlés