2015. április 17., péntek

Jeffrey Wright az Éhezők Viadaláról és Philip Seymour Hoffmannról

Amúgy ahhoz képest, hogy egy hete azt ígértem, hogy kifogytam a cikkekből, nem lehet okunk panaszra :) Ezúttal az UInterview című újságban jelent meg egy cikk Jeffrey Wright életrajzáról, amelyből természetesen az Éhezők Viadala sem hiányozhat. Jeffrey Wright ezzel kapcsolatos állásfoglalását olvashatjátok.


Jeffrey Wright másik komolyabb szerepe, az Éhezők Viadalában látható Beetee-é, aki egy olyan kiválasztott ["versenyző"], akit kimentenek az Arénából a főszereplő Katniss (Jennifer Lawrence) mellett, majd a lány egyik hű társa lesz. Először 2013-ban, Az Éhezők Viadala: Futótűzben láthattuk, majd azóta szerepelt Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 1. részében is. Szintén látható lesz majd a sorozat következő részében, Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott 2. részében.

Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész megjelenése előtt Jeffrey Wright egy exkluzív interjúban beszélt az uInterview-nak a filmről:
- Beetee két okból is elkötelezettje a lázadásnak. - mondta karakteréről. - Egyrészt, mert testileg és lelkileg és sérült a Viadalon való részvétele alkalmával, illetve látja a társadalmi egyenlőtlenségeket és ő is részese lesz a politikai háttérnek. Beszivárog a rendszerbe, úgy tesz, mintha ő is a rendszer része lenne, csak hogy aztán szétrombolhassa azt.

Wright mesélt a Philip Seymour Hoffmannal való közös munkáról is, aki egyik utolsó szerepét alakította a Kiválasztott 1. részében közvetlenül halála előtt. 
- Régóta ismertem Philipet, - mondta - hiszen egyszerre jelentünk meg a New York-i színházi életben. De csak egy közös filmben szerepeltünk Az Éhezők Viadala előtt [A Hatalom Árnyékában] és az fogott meg vele kapcsolatban ebben a két filmben, hogy nem tudnék felidézni két olyan jelenetet, amit ugyanúgy csinált volna meg. - Jeffrey hozzátette még, hogy "Philip mindenkit képes volt inspirálni, aki együtt dolgozott vele" és hogy "halála szörnyű, borzasztó csapás" volt, nem csak az ő személye számára, hanem a színészi közösség számára is.
Forrás: UInterview

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése