2015. február 12., csütörtök

Vegyes a Kiválasztott 1. rész fogadtatása Kínában is

Találtam erről egy cikket, de most lusta leszek és nem fogom lefordítani. Illetve persze, hogy nevezhetjük lustaságnak is, de egyszerűen nincs újdonságtartalma az általam talált cikkeknek, ahhoz képest, amit korábban is olvashattunk. Viszont úgy látom, a japánok mellett a kínaiak is kaphattak szebb mozis posztert, mint amerikai és európai rajongótársaink. Vajon ezt vagy valami hasonlót (oké, lehetett volna kreatívabb is!) miért nem kaptuk meg mi is?


A film nagyjából hasonló kritikákat kap ott is, mint akár az Egyesült Államokban vagy akár nálunk is. A film általában is lassú, de kifejezetten lassan indít. Ellentétben az első két film harcjeleneteivel, itt alig történik valami. Eleve kevesebb az akció ugye. És míg az újabb Viadal ellenére is újszerű a Futótűz, a Kiválasztott már ismétlődő [na ja, a zenéje aztán pláne].

Ami az érdekes - és ebből idézek is - hogy a kínaiak Katniss karakterével sem teljesen elégedettek. Így fogalmaz a shanghai-i Metro:
"Hősnőként Katniss nem túl lenyűgöző. Sok jelenetben inkább játszik követő, semmint vezető szerepet. Lawrence figyelemre méltó előadása ellenére a karakter tompa és közönyös. Akik azt várták, hogy izgatottak lesznek a Kiválasztott 1. részétől, csalódottan távozhatnak a moziból."

Ők is megfogalmazzák, hogy a rajongóknak jobban bejöhet a film, a szélesebb közönséget azonban várhatóan nem fogja kellőképp lekötni.

És bár ez már nem a cikkben van, vannak visszajelzések és képernyőképek is a 3D-s verzióról is. Igaz az szimpla átlag nézői, de az illető tweet-jében azt írja, nem várt sokat a 3D-től, de kifejezetten bejött neki.
Az ugrás után kiteszem az általa megosztott 3D-s képeket, de nyilván nem lesznek túl látványosak, mégis, hátha érdekel mást is rajtam kívül :)




Forrás: @DivergentChina

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése