2015. február 22., vasárnap

Útmutató: Hogyan kergess őrületbe pármillió Éhezők Viadala rajongót világszerte!

Lehet, nagyon rá vagyok kattanva a hétfői történések elemzésére, de valljuk be, kreatív kampányt kaptunk hétfőn az Én nem kérlek! jelenet megjelentetése kapcsán. Végigkövethettétek a történéseket élő egyenesben, mert amint infóhoz jutottam, azonnal frissítettem ezt a bejegyzést. Aztán olvashattatok egy komolyabb hangvételű sajtóközleményt arról, miképp is kívánták megvalósítani a marketingesek a jeles eseményt, most pedig egy kicsit lazább hangulatban idézzük fel, miképp is lehet belőlünk hülyét csinálni egy olyan három perces anyagért, amit előbb-utóbb úgyis láthatunk :))

Hétfőn a Lionsgate igazi internetes ámokfutást rendezett az Éhezők Viadala rajongóinak, hogy megnézhessék A Kiválasztott 1. rész egyik törölt jelenetét.
A jelenetben - amely idő előtt kikerült a Tumblr-re - Snow elnököt láthatjuk, aki arra kényszeríti Peeta Mellarkot, hogy legyen a Kapitólium szócsöve.

Ez persze egy erős jelenet, ám érthető, hogy Francis Lawrence miért döntött úgy, hogy kivágja a filmből, és közönsége ezáltal csak annyit tud, mint maga Katniss Everdeen, így ugyanolyan bizonytalanok azzal kapcsolatban, mi is történik Peetával, miközben a Kapitólium fogságában van.

A jelenet bemutatása a korábban már megismert forgatókönyv szerint zajlott, amellyel a Lionsgate képes teljesen felidegelni a rajongókat.

1. lépés: Érd el, hogy mindenki feljegyezze naptárába a dátumot!


Vasárnap egy üzenet jelent meg az Éhezők Viadala Hivatalos Facebook és Twitter Profilján, amely azt hirdette, hogy másnap fontos üzenetre számíthatunk Snow elnöktől. 
Igen, a Liosngate már megint úgy tett, mintha mi magunk is Panem világában élnénk, azon belül is a Kapitóliumban. Alig hátborzongató!

2. lépés: Keltsd fel az internet-őrültek érdeklődését!


Hétfőn Snow elnök üzenetét a 13. körzet lázadói egy sorozat bináris kóddal szakították félbe. 
Igen, a rajongóknak rá kellett jönniük, hogyan fejthetik meg a kódot [szerencsére én célirányosan pötyögtem be a Google keresőjébe a "binary to text" kifejezést, amelyre azonnal megkaptam, mely oldalakra kell továbblépni, más kérdés, hogy az elsőre nem volt egyértelmű, hogy ott a forráskódban kell keresni.]

3. lépés: Kezdj el tweet-eket iratni!


A bináris kód a rajongókat egy halom weblapra vezette, ahol az üzenet, miszerint az #UnlockMockingjay-t kell tweet-elni, a weblapok forráskódjában volt elrejtve. 

Az utótag perceken belül a leggyakrabban használtak között jelent meg a Twitteren.
Ismét elkezdődött az, amit korábban már játszottak kinti társaink, hogy beillesztették az UnlockMockingjay-t egy-egy könyves idézetbe. 

"- Te még mindig megpróbálod Kikódolni a Fecsegőposzátás anyagot. Igaz vagy nem igaz?
- Igaz, mert ez az, amit a rajongótábor csinál: kikódol dolgokat."

Míg másoknak voltak kétségeik:
"Fogadjunk egy adott időpontban úgyis megmutatják az anyagot, függetlenül attól, hány Tweet érkezik, akárcsak legutóbb."

Aztán volt, aki belefáradt:
"Már fájnak az ujjaim az #UnlockMockingjay-től"

4. lépés: Gyötörd rajongóidat azzal, hogy egy látszólag könnyen elérhető célt elérését kicsit lelassítod!


Egy idő után a rajongók felfedezték, hogy az egyik oldalon követhető, hogyan gyarapszik a szükséges utótagok száma. Nos: lassan. Nagyon lassan.

A rajongók a promóció kezdetétől számítva körülbelül két órával később veszítették el a türelmüket.
"Omfg, még mindig csak 11%, hosszú napnak nézünk elébe."

Aztán a videó egyszer csak kiszivárgott (vagy talán "kiszivárgott" és nem volt az olyan véletlen) a Tumblr-en.
Akár egy rejtett 5. lépés volt - hogy a rajongók étvágyát egy gyöngébb minőségű kiszivárgott verzióval csillapították - akár tényleg hiba csúszott a rendszerbe, ezt már sose tudjuk meg. 

Azért a jelenetben beszólnak a "fanatikus rajongóknak". 

Akik aztán elégedetlenkedtek is bőszen:
"Miért kellett kivágni ezt a jelenetet?"
"B+ Snow!"
"Peeta baby"
"Még mindig küldöm az #UnlockMockingjay-t"
"Peeta nem ezt érdemli."
"Sírok." [Én meg ezeken a tweet-eken, ami azt illeti :D]

Hát, így kergesd őrületbe az Éhezők Viadala rajongókat!

Forrás: Buzzfeed

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése