2015. február 21., szombat

Josh Hutcherson HuffingtonPost interjú

Na, Joshról ritkán van jó interjúnk, úgyhogy kapva kapok az alkalmon és fordítom, hozom. Bár most a hírek, cikkek mennyiségére megint nem lehet panasz, megint alig győzöm utolérni magamat. Ebben az interjúban Josh egy új munkájáról beszél, de természetesen szóba kerül Az Éhezők Viadala vége is.


Josh Hutcherson a Canonnal és Ron Howarddal kötött szerződést egy Project Imagination: The Trailer néven futó munkára. Ez egy kísérlet lesz, amely arra ösztönzi az átlagembereket, hogy kisfilmeket készítsenek és küldjenek el mindennapi életük mozzanatai kapcsán. A győztes kisfilmet Ron Howard, Josh Hutcherson és a Canon választja majd ki, és ennek alapján készül majd egy film, amelyben az Éhezők Viadala színésze játssza majd a főszerepet és amelynek ő maga lesz a producere is. 

- Szeretnénk arra buzdítani az embereket, hogy meséljék el a történeteiket, akár azt, ami ténylegesen megtörtént velük, vagy egy olyan ötlet is lehet, amelyet szeretnének életre kelteni. - mondta Josh Hutcherson egy csütörtöki HuffPost Entertainment interjúban. - Ennek kapcsán egy rövidfilmet készülünk készíteni, amelyben én magam szerepelni is fogok, ami őrület, mert fogalmam sincs, miről is fog szólni! Aláírtam egy karakterre, anélkül, hogy bármit is tudnék róla. - mondta nevetve. - De ez izgalmas és egy kicsit ijesztő.

Hutcherson, aki Peeta szerepét alakítja a sokak által kedvelt Éhezők Viadala sorozatban a HuffPost Entertainment-tel beszélgetett erről az új munkájáról, az Oscar gálán történő díjátadásáról és a Panem világától való búcsúról.

Miről szólna a te Project Imagination Trailer kisfilmed, ha te készíthetnél egyet?
Szerintem vagy valami olyasmi lenne, amely a kutyámról szólna, mert ő az én kedvencem - bár nem beszél túl sokat, de tudod, ezt a részt megoldanánk valahogy - vagy valamilyen történet az Éhezők Viadala sajtókörútjairól, mert ami ott zajlik, az igazi őrület, és milliónyi történetünk van onnan. Szóval egy azok közül.

Milyen érzés eddig együtt dolgozni Ron Howarddal?
Néhány hete ültem le először beszélgetni Ronnal, és végigrágtuk az egész elképzelést, megismerkedtünk, beszéltünk az ő fejlődéséről és a filmgyártással kapcsolatos elképzeléseiről, ami jó, mert már az eleve egy nagyon szerencsés dolog, ha az ember egyáltalán szóba állhat Ron Howarddal. Ron nagyszerű ember és ő már nyilván együtt dolgozik egy ideje a Canonnal és nagyszerű munkakapcsolatot épített már ki velük, és már tudják, hogyan működnek a dolgok. Szóval nagyszerű, igazán klassz dolog ebben részt venni.

Látod magad egyáltalán rendezőként a jövőben?
Szeretnék rendezni a jövőmet, ez nem kérdés. Ez olyasvalami, amit mindig is csinálni szerettem volna, de soha nem gondoltam volna, hogy már most készen állok rá. De az olyan dolgok, mint ez, hogy együtt dolgozhatok Ron Howarddal és a Canonnal, az alapjaitól kezdve készíthetek el egy történetet, én lehetek a producere, ténylegesen szerepelhetek is benne, nagyon sokat segít, hogy valóban a kamerák mögé láthassak, és ez segíthet, hogy fejlődjenek a rendezői képességeim is, amit tényleg nagyon szeretnék csinálni.

Idén díjat adsz át az Oscar gálán. Nem vagy ideges és izgatott?
De pontosan az vagyok, ideges és izgatott! Hihetetlen, alig tudom elhinni. Ez egy kicsit megdöbbentő számomra, de nagy megtiszteltetés, hogy ott lehetek.

Vannak tippjeid a díjazottakra vagy vannak kedvenceid?
Igen. A Birdman és a Whiplash a két kedvenc filmem idén. Idén a Legjobb Film kategória jelöltjei közül abszolút bármelyik nyerhet - mindegyik film nagyon jó! Szóval nem tudom, mi lesz, de igen, a Birdman és Whiplash. Én ezeket mondanám.

És dolgoztál Julianne Moore-ral, aki a Legjobb Színésznő kategória jelöltje. 
Ó, igen, ő hihetetlen. Nagyon szeretem és neki feltétlenül nyernie kellene. Olyan sok szerepben láthattuk már az évek során, és nyerhetett volna díjat mindegyikkel, szóval úgy gondolom, ez most egy tökéletes alkalom lenne számára.

Leforgattátok már a Kiválasztott 2. részét, ugye?
Igen, kész vagyunk a forgatással.

Ez milyen érzés számodra? Felkészültél, hogy véget ér a sorozat vagy ez olyan keserédes érzés számodra?
Határozottan keserédes. Azt mondanám, inkább keserű, mint édes jelen pillanatban, mert nagyon hiányzik. Nagyszerű élmény volt, valami nagyon klassz és érdekes dolgot csinálhattunk, nagyszerű emberekkel ismerkedhettünk meg az út során, jól éreztük magunkat a filmek forgatása közben, szóval szomorú látni, hogy közeleg a vége. Ugyanakkor nagyon izgalmas is, hiszen új dolgokat próbálhatok ki, és ez a Canon projekt is olyasvalami, ami már régen érdekelt.
Forrás: HuffingtonPost

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése