2014. augusztus 31., vasárnap

A Lionsgate így mutatja be a lázadó harcosokat

Semmi újat ne várjatok, a héten már látott karakterposzterek részletei következnek, a Lionsgate felirataival. Ezeket akárhányszor jó látni!! :)

A Hűséges Harcos

A Mindenkori Védelmező

A Lázadó Filmes

A Rettenthetetlen Áruló

A Lázadás Megörökítője

A Csöndes Katona

2014. augusztus 30., szombat

2015. november 19-étől látható a Kiválasztott 2. része a magyar mozikban

Tudom, hogy nagyon messze van, mégis már most felkerültek az IMDB-re a Kiválasztott 2. részének Egyesült Államokon kívüli mozis bemutató dátumai. Ahogy a címben is olvashatjátok, szerencsére az utolsó filmet is a kinti bemutatóval egy időben (illetve a mozis műsorváltás napjának eltérése miatt 1 nappal korábban is) láthatjuk 2015. november 19-től!! :)

Forrás


Julianne Moore az Empire magazinban

Az Empire magazin téli mozis kiadásában az Éhezők Viadaláról igazából pont annyi jelent meg online is, amennyit a napokban már olvashattatok, illetve annyi, hogy a Julianne Moore-ról szóló cikkben szó esik az Éhezők Viadaláról is. Ezt hozom most Nektek:


Julianne Moore nemrégiben visszatért a kiindulópontra, miután leforgatta az utolsó - két filmben látható - Éhezők Viadala kötet, A Kiválasztott egyik legfontosabb szerepét, amelynek során utolsó alkalommal játszhatott együtt a februárban elhunyt Philip Seymour Hoffmannal.

[A filmben] Moore Alma Coin elnök asszonyt alakítja, aki egyenrangú félként szerepel a Jennifer Lawrence alakította Katniss mellett. 
- A filmen végzett munkám zömét Phillel csináltam - mondja csendesen. Hoffman a barátja volt, és korábban együtt játszottak már a Boogie Nights-ban, a Nagy Lebowskiban és a Magnoliában is. - A jelenetei nagy részét leforgatta, szóval én is végeztem minden vele közös munkámmal... - hangja elcsuklik, ami után az Empire jobbnak látja témát váltani.

Biztosan nagyon élvezte a Woody Harrelosnnal közös munkát is, érdeklődünk (a páros korábban a The Prize Winner of Defiance, Ohio és a Versenyben az elnökségért című filmben illetve sorozatban szerepelt már együtt): 
- Óó, igen - mondja - Jó volt újra Woody-val dolgozni, néha el is felejtettük, hogy egy disztópikus fantasy-ben játszunk. Aztán, amikor valaki besétál leborotvált fél fejjel, és fura dolgok történnek a háttérben, akkor az ember azt mondja, "Ó, igen, hisz ez egy fantasy film!"

Moore Éhezők Viadalába vezető útja kissé kiszámítható volt, hiszen két gyermeke van. A színésznő egyik nyaralás során kapta fel a lánya által olvasott első Éhezők Viadala kötetet, miközben gyerekei ping-pongoztak. 
- Azt gondoltam, ez nagyszerű, a gyerekeim pedig szeretik ezeket a könyveket, szóval nekik nagyon izgalmas, hogy szerepelek ebben a franchise-ban. Általában olyan filmekben szerepelek, amelyeket meg sem nézhetnek! És mindketten szeretik Jennifer Lawrence-t is. Őt mondjuk nagyon-nagyon könnyű szeretni.
Forrás: Empire

2014. augusztus 29., péntek

Még mindig nem hivatalos Kiválasztott 1. rész premierdátumok

A neten megint szárnyra kaptak különféle híresztelések, amelyek már a Kiválasztott, 1. részének premierdátumaira vonatkoznak, és mivel jobban szeretem, ha rendesen képben vagytok, inkább kiteszem, én mit nyomoztam ki. Aztán mindenki kitalálja, mit hisz el. ;)

Az egyik - hangsúlyozom, meg nem erősített információ szerint - a londoni premier 2014. november 11-én kerül megrendezésre. Mint a lenti tweet-ből is láthatjátok, semmiféle forrásra nem hivatkozik a @JenLawUS nevű felhasználó, szóval kezeljétek ennek megfelelően az információt. Szóval ne készítsétek még be a Popcornt meg a chips-et, hogy LiveStream-ezünk, bár ha tényleg lesz valamikor európai premier, akkor megnézzük a vörös szőnyeges bevonulást meg a köré épített showműsort. 


A másik infó hivatalosabbnak tűnik: a TheVipConcierge oldalán már konkrétan jegyeket kínálnak eladásra Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész Los Angeles-i premierjére, és annak after-party-jára, amely pedig - állítólag - 2014. november 17-én kerül megrendezésre. Ez összecseng a már korábban olvasott hírrel, ami szintén nem volt ugyan hivatalos. 
Mondjuk ez sem tudom, mennyire hiteles forrás, mert a cikkben arra utal, hogy brutális felbontású IMAX-kamerákkal történt a film bizonyos részeinek forgatása, pedig épp néhány napja olvashattunk arról, hogy ez mennyire nem így van.

Hogy mennyiért és milyen körülmények között lehet bejutni a premierre, az szintén nem derül ki a cikkből, azonban a cikkben található felületen lehet érdeklődni ezek iránt. Mivel annyira nem közvetlenül érint ez minket, ettől eltekintek, és inkább más cikket fordítok, mert most megint megjelent egy-két apróság :)

Innen-onnan, 95.

Nem szeretem én ezt az új rendszert, miszerint mindösszesen egy izgalom van hét közepén, azon kívül meg legfeljebb egy-egy apróságot kapunk. Mindenesetre így lehetőség nyílik a szereplők egyéb projektjeiről, megjelenéseiről is beszámolni.

Jennifer Lawrence Serena című filmjének magyar bemutatójáról még mindig nincs hírünk, viszont a napokban egy új jelenetfotó jelent meg a filmből Jennel, amit itt láthattok:


Joshról is szerettem volna képet hozni Nektek, de vele semmi hivatalos nem történt. Már majdnem meginogtam és hoztam egy dögös paparazzi képet, amikor megláttam egy képet, amelyen Josh nemzetközi kézjelekkel fogalmazza meg véleményét a lesifotósokról. Láthatóan sokat "fejlődött" Jen mellett, de ezt a képet csak az ugrás után láthatjátok.


Tegnap volt a Kiválasztott 1. részének második sajtónapja

Magán a híren kívül, amely a címben is olvasható, az eseményről nagyon sok mindent azonban egyelőre nem bírtam fellelni a neten, mindössze Elizabeth Banks tett ki egy képet, amelyen megjelenését mutatja be. Mondjuk szerintem ilyenkor készülnek el azok az interjúk, amelyeket majd a novemberi időszakban, a film közvetlen promózásakor jelentetnek meg.

Forrás: Elizabeth Banks.com

2014. augusztus 28., csütörtök

Dupla moziajánló: Mától a mozikban az Üldözött és a Tini Nindzsa Teknőcök

Két teljesen más film, két teljesen más kaliberű színész és még Éhezők Viadala-beli karaktereik is nagyon mások voltak. Philip Seymour Hoffmant az Üldözöttben láthatjuk mától utolsó befejezett filmjében, Alan Ritchson pedig az egyik Tini Nindzsa Teknőc jelmezét öltötte magára.

Az Üldözöttel kezdjük, amelynek a poszterét is beteszem, mivel Philip Seymour Hoffmann látható rajta:

Forrás: Premierfilmek Blog
Egy csúnyán megkínzott, félig csecsen, félig orosz fiatalember bukkan fel Hamburg iszlám közösségében, hogy édesapja sötét üzelmekkel szerzett vagyonát megkaparintsa. Természetesen ez nem kerüli el a német és amerikai hírszerző ügynökségek figyelmét sem. Megkezdődik a hajsza, miközben az idő egyre fogy a tét pedig egyre nagyobb: vajon a titokzatos férfi meghurcolt áldozat, vagy rombolásra és pusztításra készülő szélsőséges? Forrás: Port.hu

Az izgalmasnak ígérkező filmet feliratosan láthatjuk a mozikban:



Alan Ritchson és a Tini Nindzsa Teknőcök legújabb feldolgozása a folytatásban.

2014. augusztus 27., szerda

Hackeld meg a District13 oldalát, hogy átírhasd a titkos Cressida aktát!

A WelcomeToDistrict12 oldala segítségével kalauzollak végig a folyamaton, amelynek segítségével feltörhetitek a 13. körzet oldalának első rejtett képét. Akik szeretik ezeket az izgalmas promóanyagokat, azoknak igazi csemege lesz :) Különben erre már én is azt mondom, hogy elismerés a Lionsgate-nek, ez nem egy egyszerű reklámanyag. :))

UPDATE: Nem is csupán az a lényeg, hogy láthassuk ezt az aktát, hanem, hogy megváltoztassuk a Kapitólium rendszerébe feltöltött adatokat. A legvégén derül ez ki, félkövérrel kiemelem a most - reggel - hozzátett részeket.

A produkcióhoz egy okostelefonra és egy asztali gépre is szükséged lesz, és bár én megpróbáltam csak asztali gépen csinálni, nem teljes a siker, de szerintem megoldható, de majd Ti segítetek !! :) Szóval, aki tudja majd a titkot (jelzem, hogy mi nem megy nekem - egyelőre), az ne titkolja majd el. Köszi előre is.
  • Csatlakozz a m.district13.co.in oldalra mobiltelefonoddal, az asztali gépeden pedig - a korábban már megismert módon - indítsd el a thecapitol.pn oldalát.
  • Lépj be Facebook vagy Twitter profiloddal a 13. körzet oldalára, amelyhez be kell írnod a TheCapitol.pn oldalán jobb felső sarokban található kódot is.
  • Azonosítsd ujjlenyomatodat, vagyis nyomd hosszan a karikát, amíg az egész zöld nem lesz - és ahogy azt múltkor VanillaR felfedezte, ez még simán működik asztali gépen is, ha hosszan nyomod az egeret a körben. - Itt is köszi a tippet!
Ha beléptél, a mobilodon ezt látod:
district13.co.in belépés után

Az asztali gépeden a TheCapitol oldalának helyén pedig ezt.
TheCsapitol.Pn

Hasonlót már korábban láttunk, de most fogjuk feltörni a felkerült első anyagot. Csak a folytatásban :)

Új, dögös karakterposzterek!!!

Nem voltam eddig gépközelben, na de majd most kapaszkodjatok! Tény, hogy jobb, mint az előző sorozat, bár a szárnyak nekem nem tetszenek, pedig tudom, hogy azok a jelkép részei csak. Ja, és Katniss még mindig nincs, de ezek mellett ez sem tud letörni!!

Jól mondom, hogy ilyesmire várunk hetek, hónapok óta??? :)))




Forrás: District13.co.in

Jennifer Lawrence-ről mondták

Rájöttem, hogy félre van ez téve nekem egy ideje, szóval kirakom, amíg nem pörögnek fel az események. Igaz, nem Éhezők Viadala vonatkozás, de Jennifer Lawrence, szóval biztosan örömmel fogadjátok színésztársai róla alkotott véleményeit:


- Jennifer Lawrence folyvást bénázik! Imádom őt, ő a legnagyobb rajongóm, az ő legnagyobb rajongója pedig én vagyok. Bírom, ahogy kiszáll egy autóból és ismét megbotlik, és zseniálisnak tartom, ahogyan képes mindezt humorral kezelni. Kegyetlen jó! Egyszerűen imádom a csajt! Alig várom, hogy valaki megjelenjen a világot jelentő deszkákon, aki hozzá hasonlóan feszegeti határait a divat és a humor terén. Szerintem ez mindig nagyszerű. Olyan helyekre is eljuttat, ahová a pénz nem. - mondta Jenniferről az amerikai Topmodell leszek zsűrije J. Alexander (Miss J).





Daniel Radcliffe legújabb filmjének, a What If-nek a promózása alkalmával említette meg a színésznőt egy interjújában.

Pár évvel ezelőtt arról beszéltünk, hogy az embereket általában meglepi, hogy Te már ennyire fiatalon milyen hatalmas világhírnévre és vagyonra tettél szert, mégis szerény tudtál maradni és elkerülted a bajokat. Most, hogy már idősebb vagy, amikor olyan fiatal hírességeket látsz, akik mindezt nem kezelik túl jól - mint például Justin Bieber - együtt tudsz velük érezni?
... Arra a következtetésre jutottam, hogy a hírnév nem feltétlenül kell, hogy s***fejet csináljon az emberből. Nemrégiben ismerkedtem meg Jennifer Lawrwnce-szel és ő az egyik leghíresebb ember ezen a kib***tt világon, de kedvesebb nem is lehetne. Az ember vagy ilyen vagy nem. És alapvetően egy olyan iparágban dolgozunk, amely elősegíti és lehetővé teszi, hogy az ember f***fej legyen, ha akar, és sokan még díjazzák is ezt. Az ember minél őrültebb, annál nagyobb figyelmet kap, és ezáltal nagyobb a mozgástere. - mondta tehát Daniel Radcliffe, akire azért némi kommunikációs tréning még ráférne, ehh.


És végül Bradley Coopertől olvashattok egy interjú részletet az ugrás után, amelyet a South Jersey Magazine készített vele.

Éhezők Viadala cikk várható az Empire magazin téli mozis kiadásában

Bízom benne legalábbis, hogy nem az a tegnapi picurka anyag volt, amire a következő címlap utal, mert az csúnya forgalomnövelő trükköcske lenne. Az újság kinn holnap jelenik meg (de láttunk már olyat, hogy korábban kaptunk az újságból szkennt, szóval ez sem nyugtat meg teljesen) és szívesen hoznám, ha valami izgalmas cikk lenne benne. Íme tehát az Empire téli mozis kiadásának címlapja:


2014. augusztus 26., kedd

A Kiválasztott 1. részét valószínűleg nem láthatjuk majd IMAX moziban

Bár tavaly már tudhattuk, hogy nem használnak IMAX technológiát a Kiválasztott készítéséhez, a kintiek eléggé ledöbbentek, amikor megtudták, hogy Ausztráliában például nem vetíti majd a filmet a Sydney-i és a Melbourne-i IMAX mozi. De fogjuk fel pozitívan: ha nincs IMAX vetítés, nincs nagyon ronda IMAX poszter sem. Mivel tudom, hogy köztetek is vannak, akik érdeklődnének a nagyon nagy képernyős verzió iránt, lefordítom a cikket.

Az egyik dolog, ami meglepő módon feltűnően hiányzik az eddig megjelent promóciós anyagokból, az a Kiválasztott 1. részének IMAX-ben való vetítésének említése és mivel más dolgokból is erre lehet következtetni, minden jel arra mutat, hogy a filmet világszerte nem láthatjuk majd IMAX mozikban.

A létező legnagyobb IMAX képernyő

Amellett, hogy hiányzik az IMAX felirat a poszterekről, a weboldalról és az előzetes végéről is, Richard Gelfond az IMAX vezérigazgatója a legutóbbi befektetői konferenciahíváson arra utalt, hogy Christopher Nolan azon Csillagok között című filmjét titulálják az év legnagyobb IMAX élményének, amelyről köztudott, hogy az IMAX technológia felhasználásával forgatták. A filmet két héttel a Kiválasztott előtt mutatják be, amelynek felvételekor viszont nem használtak IMAX technológiát, ezért az sem valószínű, hogy ez utóbbi filmet legalább Amerikában bemutassák IMAX mozikban. Gelfond a következőképpen fogalmazott a kérdést illetően:

Nyúlfarknyi cikkecske A Kiválasztott 1. részéről az Empire magazinban

Na, megpróbálom idevarázsolni a cikket a magam eszközeivel - magyar nyelven, aztán az ugrás után megnézhetitek az eredeti, szkennelt verziót is.

RENDEZŐ: Francis Lawrence
FŐSZEREPLŐK: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Sam Claflin

- Fel nem merült bennem, amíg nem mondtad, úgyhogy most kicsit ideges is lettem. Szóval köszi. - Az Empire épp azt ecsetelte Sam Claflinnek, a Futótűz egyik feltörekvő tehetségének, aki a nehézségekkel küzdő Finnick szerepét alakítja, hogy Az Éhezők Viadala immáron eljutott arra pontra, hogy lassan nem egy egyszerű sikeres sorozat, hanem történelmi jelentősége lesz; egy olyan sorozat, amely egy generáció számára határozza meg a moziba járást. - Nagyon örülök, hogy egyikünk sem gondolt erre a forgatás során, de úgy vélem, igazad van. - mondja Claflin. - Csak az volt a célunk, hogy az első két film által meghatározott szintre felérjünk. Ha még az egész örökségén is gondolkodtunk volna, összeroppanunk a ránk nehezedő teher alatt. 
A Kiválasztott az, ahol a sorozat elkezd durvulni. Igen, sokkal durvább dolgok történnek benne, mint gyermekgyilkosság és állami zsarnokság. Hőseink, ahogyan azt Sam Claflin kifejti, "igen zord helyzetben vannak." Ahogyan Francis Lawrence fogalmaz, "Ez a történet a háború következményeiről szól. Nagyon fontos, hogy a végén ne ködösítsünk. A vége azért így sem az a kristálytiszta befejezés, amelyre az emberek egy ifjúsági sorozattól számítanak."
Forrás: Empire

2014. augusztus 25., hétfő

Olvassuk újra a Kiválasztottat! - 4. fejezet

Na, egyre nagyobb sikere van a kérdéseknek, szóval most is kaptok. Azért csak szolidan az egymásra való reagálásokkal. Köszi :)
  1. Mit gondoltok az előkészítő csapat aránytalan büntetéséről a 13. körzetben? Mi mindenre utalhat ez? Katnisst akarták figyelmeztetni ezáltal vagy csupán arról van szó, hogy ilyen a 13. körzet?
  2. Miért érzi úgy Katniss, hogy meg kell védeni az előkészítő csapatát Gale előtt?
  3. A fejezetben több régi szereplő is először bukkan fel a Kiválasztottban. Persze Finnick és Greasy Sae karaktereinek jelentősége teljesen más, mégis mi jutott eszedbe, újra róluk olvasván?
  4. Mi az üzenete Coin elnök bejelentésének (azon kívül vagy kicsit bővebben esetleg másként - amit Katniss maga is megfogalmaz a fejezet utolsó sorában)?
Természetesen az összefoglalók nem pótolják a könyvélményt, ezért mindenkinek azt javaslom, olvassa el az eredeti regényt is (ha eddig még nem tette volna)!!
Nem lehet azt állítani, hogy dübörögnek az események a fejezetben, de legalább az előző fejezetben elkezdődött napnak a végére érünk.

Ott hagytuk félbe, hogy Katniss, Gale, Plutarch és Fulvia kínok között talál rá Katniss előkészítő csapatára, akikről megtudjuk, hogy elrabolták őket a Kapitóliumból, az itt adott ennivaló nem volt nekik elegendő, amikor azonban Octavia elvett egy plusz szelet kenyeret, mindannyiukat megalázó módon megbüntették.
Katniss édesanyjához viszi a csapatot, aki ellátja sebeiket és állítása szerint másnapra jobban lesznek. Katniss, Gale, Plutarch és Fulvia között felvetődik, hogy vajon mi célja lehetett a 13. körzetnek gyakorlatilag ártatlan emberek megbüntetésével és megalázásával. Az eljárás mindannyiukat megdöbbenti, de nem tudják biztosan, hogy Coin figyelmeztetésnek szánta, Katnissnek szeretett-e volna ezzel a "kedvére tenni" vagy egyszerűen a 13. körzetben komolyan veszik, hogy szabályaikat mindannyiuknak maradéktalanul be kell tartani.
Elgondolkodtató azért Katniss és Plutarch beszélgetése:

Nem adtak le a VMA-n Kiválasztott előzetest

Csak azért írom, nehogy valaki azt higgye, eltitkolok valamit.
Sajnos bejött, amit írtam, hogy nem volt realitása a dolognak, amit pedig nyilván hirdettek volna, ha mégis (hiszen a műsor készítőinek érdeke lett volna a nézettség, amit pedig igencsak meg lehet nyomni egy ilyen franchise előzetesével). 

A filmet (odakinn) mozis előzetes helyett Körzetek Hősei poszterekkel reklámozzák: a múltkori óta több hasonló is kikerült. 

De sebaj, új hét, új remények...

2014. augusztus 24., vasárnap

Stef Dawson Annie Cresta szerepéről

Meg nem mondom, hol és mikor készült ez az interjú, amelyből láthatjátok a következő feliratos gifeket, de valóban nem az a lényeg (csak az én komfortérzetemnek lenne jobb - de lehet majd még utánanézek), hanem a mondanivaló. Íme:


Hatalmas rajongó voltam! Imádom a könyveket!
Amikor az egyik barátom, akinél először laktam, miután Los Angelesbe érkeztem,
kapcsolatba hozott a könyvekkel, így szólt: "El kellene játszanod ezt a szerepet!"
Őrület nem? Erre most itt vagyunk, és csodálatos az egész!


Éhezők Viadala stábtagok és a jeges-vizes-vödör kihívás

Igen, tudom, hogy van ennek szép angol neve is Ice Bucket Challenge néven, de én szeretem, ha inkább magyarul beszélünk :) Mindazonáltal két dolog miatt vagyok hajlandó foglalkozni vele: egyrészt, mert nem csupán poénkodásból áll a dolog, hanem jótékonyság is van mögötte. Bár a videón nem mutatják, a "játék" célja, hogy az ALS nevű betegségre felhívja a figyelmet, amelynek érdekében a sztárok jótékonykodnak is egy lehetséges gyógymód megtalálása érdekében (vagy csak akkor fizetnek 100 dollárt, ha 24 órán belül nem teljesítik a kihívást? Passzolom, de aki igazán belevaló az fürdik is és fizet is :)).
Másrészt viszont a jelenség, és az Éhezők Viadala stábtagok részvétele is olyan méretűvé duzzadt, hogy nem nagyon lehet mellette elmenni szó nélkül.

A történet Nina Jacobson producerasszonnyal kezdődött, aki az Éhezők Viadala rajongóitól kapta a kihívást és becsületesen végre is hajtotta:


A lehetőséget Jennifer Lawrence-nek [UPDATE: Jen azt választotta, hogy inkább adakozik!!], Jena Malone-nak [UPDATE: Jena is adakozik inkább] és Natalie Dormernek adta tovább (tőlük még nem láttam ilyen videókat), de Twitterén megmelítette Francis Lawrence-t is, aki szintén készen állt a mókára és a jótékonyságra. Nina Jacobson után vélhetően őt is saját gyerekei öntötték nyakon. Hálás gyerekek :D


Ő srácoknak dobta tovább (tudta, mi kell a népnek ;), így Liam Hemsworth, Josh Hutcherson és Sam Claflin is vizeskedhetett és jótékonykodott. Meg is tették mind a hárman, de ők már csak az ugrás után.

2014. augusztus 23., szombat

Rajongói előztesek

Egyik kinti rajongótársunk egy előzetest a várakozás hevében egy előzetest beharangozó előzetest készített az előző előzetesek felhasználásával. Ő is azt mondja, a sorozat egy jobb minőségű kampányt érdemelne.



Elkészült a Kiválasztott 1. első előzetesének LEGO-verziója is, ettől készen tudok lenni, egyesek mennyire ráérnek :D De jópofa, ráadásul hasonlónk már volt Éhezők Viadalára is.


És ha már Éhezők Viadala, egy másik lelkes kinti rajongó a Jégvarázsban hallott Let it go című számot írta át Gotta Win-re és egy klipet is összevágott hozzá az Éhezők Viadala és a Futótűz filmváltozatának képeiből. Tegyük hozzá, néhol kissé hamiskás a dal, ami rontja kissé az élményértéket, de a szöveg egész jól sikerült.

2014. augusztus 22., péntek

A The Hunger Games Movie Pack alkalmazás reklámja

A múltkori Éhezők Viadala Mozis Alkalmazás reklámja jelent meg videós formában, amit annak ellenére érdemes megnézni, hogy mi nem tudjuk letölteni (de akinek van megfelelő okos telefonja, próbálja meg újra, hátha).

Klassz kis kedvcsináló:

Még tegnapról: a kimaradt beharangozós képek

Volt egy olyan kérés, hogy a rend kedvéért tegyem már ki a tegnap már elsumákolt képeket, és mivel valóban gyakorlatilag a képek feléről van szó, és mert azóta semmi izgalmasság nem jelent meg, megteszem.

Amúgy a csalódottságotokat megértem, véleményem szerint a Lionsgate nagyon rossz irányba indult el, ami a marketinget illeti. Nem értem a félbehagyott dolgaikat: a Körzetek Hősei posztersorozatból 7 kép került elő a 12-ből, karakterposzterekből pedig összesen 6 darab, pedig lenne még kit megmutatni. A tavalyi stratégia, amikor sorozatban, naponta 1-2 karaktert illetve előzetes előtt stillt mutattak meg, számomra izgalmasabb volt, és úgy tudták folyamatosan fenntartani az érdeklődést, hogy egyszerre nem lőttek el túl sok mindent. Többen írtátok, hogy a propaganda videókat is folytathatták volna, ami szintén logikus lett volna, bár annak - szigorúan szerintem - nem lett volna realitása. Nekem még mindig hiányzik egy mozis poszter, hiszen még csak a teaser posztert láttuk és egy Comic Con poszterünk volt, amin még csak a film címe sem szerepelt, az csak autogramosztásra volt alkalmas, másra nem.

Ugyanakkor azt gondolom, hogy hiába elégedetlenkedtek (amúgy nem csak Ti: a napokban az egyik rajongói oldalon olvastam egy igencsak arrogáns cikket, amelyben egy 2:30-as előzetest "követeltek" az oldal szerkesztői), hiszen ez nem befolyásolja a Lionsgate marketingeseit. Én azt mondom, hogy minél kevesebb dolgot sütöttek el, annál több minden marad a hátralévő három hónapra és az sose baj. :)

Az ugrás után pedig a kért képek:

2014. augusztus 21., csütörtök

A meglepetés: új 13. körzetes alkalmazás

UPDATE: Nem tudom, ezt mennyire vehetjük magunkra, de pl. a franciák sem tudják letölteni az alkalmazást, és nekik a Lionsgate azt válaszolta, hogy az országukban érvényes, alkalmazásokra vonatkozó törvények miatt van, de dolgoznak rajta, hogy elérhetővé váljon. Szóval tudjátok, ne hagyjon el benneteket a remény!!

Amit mi valszeg nem is használhatunk. De elviekben ITT érhető el.

Vagyis hogy lehet, hogy csak én nem használhatom, mert nekem azt írja, nincs megfelelő eszközöm hozzá, és ha jól nézem, ez egy Androidos alkalmazás. Jelezzétek majd, Nektek sikerül-e letölteni. Az alkalmazás iOS-re is letölthető, annak letöltőlinkje ITT található.


Leírás

Töltsd le a District 13 Our Leader the Mockingjay alkalmazást, hogy közvetlen hozzáféréshez juss a 13. körzet kommunikációs rendszeréhez. Használd ezt az alkalmazást arra, hogy kifejezt a Kiválasztott iránti támogatásodat.
  • Hozz létre digitális jeleket a valós világban és jelöld be rajta tartózkodási helyedet.
  • Hagyj üzeneteket a mások által megjelölt pontokon.
  • Gyűjts pontokat a Hunger Games Explorer-en
  • Légy naprakész a 13. körzetből származó bejelentésekből és promóanyagokból
  • Szerezz információkat a filmről.
Légy részese a 13. körzet mozgalmának, hogy segíts támogatókat keresni az egész világról. Látogass vissza rendszeresen, hogy interaktív élményekben lehessen részed, miközben várod, hogy még idén elérkezzen A Kiválasztott filmváltozata.

Na, ezért kár volt a felhajtás, persze, ha derülnek még ki további részleteket, frissítem a bejegyzsét!


Ezáltal az is kiderült, hogy azért volt ez a világ sok-sok helyéről származó D13 és Fecsegőposzáta jelkép, mert arra utaltak, az ember sok-sok helyen lehet a világon, és mindenütt nyomot hagyhat, akárcsak az új alkalmazás egyik szolgáltatásában.

Este 6-ra tippelik a kintiek a meglepetést

Állítólag a nagy marketingmeglepetések Amerika nyugati partján reggel 9-kor, a keleti parton pedig délben szoktak megjelenni, ami nálunk este 6 óra. Ez reális, bár nem hivatalos, csak spekuláció.

De mivel immáron 36 38 40(!!) ilyen figyelemfelkeltő képecske érkezett, bízom benne, hogy valami igen izgalmassal kívánnak meglepni minket a Lionsgate-nél :)

Szintén csak spekuláció, de a kintiek valamiféle bejelentést/hírt várnak.
Ez esetben a premierdátumok aktuálisak, esetleg a filmzenei album számlistája, bár ez utóbbihoz szerintem még korán van. Várakozunk, meglátjuk. :)

17:05 Továbbra is csak a fecsegőposzáta jelképes képek ömlenek, már állítólag 40 van belőlük, azon kívül egyelőre semmi.

18:00 Egyelőre még mindig semmi. Újabb tippek szerint még este 7-re is lehet várni az anyagot (amúgy a legtöbb THG Tweet/Facebook üzenet valóban este 7-kor szokott kijönni európai idő szerint), de egy másik összeesküvés elmélet szerint lehet, hogy amire várunk, pont akkor jelenik meg időben, mint a "nyomok", ami nálunk hajnali 2 lenne. Mondjuk, ha a Lionsgate-nek érdeke meghódítani és növelni a nézettséget Európában, akkor nem tesznek ilyet. Várunk tovább...

19:00 Még mindig semmi. Szóval lehet, csak éjjel lesz ebből valami, hiszen - bár a kapitóliumi anyagok ilyentájt szoknak előkerülni - a lázadóké éjszaka. Türelem, de tényleg.
Plusz, ha beleélitek magatokat, hogy valami naaagy-nagy-nagy dolog lesz, nem is biztos, hogy elégedettek lesztek. Nyugi!!

20:00 A Kiválasztott orosz forgalmazója szerint is este 7-kor kellett volna jönnie a meglepetésnek. Szóval vagy valami közbejött, vagy pedig a sok okos rajongói oldal csak egy remek tippet adott a későbbi megjelenéshez (már az éjszakaihoz). De közben már van 41. Fecsegőposzátás photoshoppolt kép is :)
Remélem, mindenki nyugodt, kiegyensúlyozott, és jól alszik majd az éjszaka ;)

A Lionsgate folytatja a tavalyi marketingelveket

Az Éhezők Viadala filmek reklámozása sok szempontból jelent mérföldkövet a filmvilágban. Ezt az idei promóanyagok terjesztése alkalmával is érzékelhetjük, de már tavaly is jellemző volt. Akkor olyan, egyébként nem létező Capitol Couture márkanév alatt szereplő termékeket reklámoztak amerikai nagyvárosokban óriásplakátokon, amelyek a filmhez kapcsolódtak. Erről épp egy éve olvashattatok is egy cikket

A Lionsgate szakemberei ezúttal ismét alkalmazzák ezt a marketingstratégiát is, így az egyik New York-i kereszteződésben egy 9. körzetből származó Körzetek Hősei poszterbe botolhatnak kinti rajongótársaink. Íme:

Forrás: MyHungerGames

Éjszaka előkerült új várakozós képek

Előkerült az éjszaka egypár új várakozós kép, és ha nem mentettem le duplán semmit, akkor 20-nál tartunk (feltéve, hogy mindet megtaláltam, de közben már látom, hogy nem, de ennyi időm volt). Mindez szép és jó, de értékelném, ha a Lionsgate legalább ennyi energiát fektetne abba is, amit ma kapunk, mert amikor mindössze 6 karakterposzterünk van, de 20 képet kapunk arról, hogy valami érkezik, akkor joggal érezhetjük a helyzetet faramucinak.





2014. augusztus 20., szerda

Frissítve: Valami megint készül

A Lionsgate különböző rajongói oldalaknak kezdett küldözgetni egy-egy Fecsegőposzáta jelképpel és #OLTM utótaggal ellátott képet, amelyhez egy dátumot, mégpedig a holnapit (14.8.21) mellékelte, amelyből arra lehet következtetni, hogy valamilyen promóanyagot kapunk holnap.

Holnap amúgy kereken három hónappal leszünk a film előtt, szóval a meglepetés valahol várható is. (Az én visszaszámlálós rovatom még ma érkezik, mert azt könnyen be lehet időzíteni, én pedig nem egész nap vagyok gépközelben mivel nálunk ugye november 20. a premierdátum.)
Kommentben lehet tippelgetni, hogy vajon mivel készülnek, én egy - Katnisst ábrázoló - mozis poszterre számítok, most már az hiányzik nagyon a repertoárból, ugyanakkor, ha van alapja a hét eleji előzetes pletykáknak, a napokban arra is fény kellene, hogy derüljön.

De íme a nyomok, amelyeket a Lionsgate terjeszt.


UPDATE: Folytatódik a képek küldözgetése, district13.co.in-es e-mailcímről érkeznek, holnapi dátumra utalnak és egyre változatosabb helyeken jelenik meg a Fecsegőposzáta logo. Nekem még nem küldtek, ehh, de azért a reggel óta megjelentekkel bővítem a bejegyzést, és hozok még, ha lesz.


Na, van még kettő új, beteszem őket is, legyen teljes a sorozat.