2014. július 31., csütörtök

A Lorde-é az első szám a Kiválasztott filmzenei albumán

A lényeg ez, illetve az, hogy nem elég, hogy az övé az első szám, de még az album felügyelője ('curator'-t használ az eredeti szöveg, én a producert használnám rá legszívesebben, de a cikkből ki fog derülni, miről is van szó) részletes sajtóközlemény pedig az ugrás után.



A 12. körzet fontossága Az Éhezők Viadala: A Kiválasztottban

Avagy a Yahoo Movies újra száguld. Vagyis elemez.


A Kiválasztott regényváltozatának első fejezeteiben olvashatjuk, amint Katniss meglátogatja egykori otthonát a 12. körzetben. Miközben katonák óvják biztonságát a magasból, hősnőnk feltárja régi otthona romjait, olyan emberek elszenesedett holttestein átlépkedve, akiknek nem sikerült elmenekülniük a robbanás alkalmával, és arra utaló jeleket is talál, hogy Snow elnök még mindig figyeli.

A bevezető jelenetek élénk képsorai megmutatják, mekkora veszteséggel kell Katnissnek szembenéznie. A lány képtelen anélkül egykori lakhelye romjaira tekinteni, hogy ne jusson eszébe édesapja, nem tud úgy betérni a Győztesek falujába, hogy ne jusson eszébe Peeta iránti aggodalma, különösen, hogy nem kérdéses, hogy Snow elnök járt a régi házában.

Míg a Kiválasztottban azt látjuk majd, amint Katniss Panem több körzetében megjelenik, szülőhazájának Az Éhezők Viadala: Futótűz végén történt lerombolása szimbolikus jelentésű dolog életében, amelyben oly sok minden megváltozik.

2014. július 30., szerda

Minden felkelőnek szüksége van egy mentorra

Miért érzem azt, hogy déjá vu-m van? Ugyanazok a promóelemek zajlanak, mint két hete. Meghekkelik a Kapitólium oldalát a lázadók, kiadnak egy már látott stillt feliratozva. Most is. A kép már volt, szöveg nem volt hozzá, mivel azonban most könyvközelben vagyok, idézetet is tudok mellékelni hozzá:

"Példát statuáltak velem. Hogy az ifjú Finnickek, Johannák és Cashmere-ek tudják,
mi történik egy győztessel, ha túl sokat problémázik."

Hogy világos legyen a teljes szövegkörnyezet, kibővítem picit az idézetet. Imádom, ahogyan többet megtudunk Haymitchtől:

"– Magával is ezt tették? – fordulok Haymitch felé.
– Nem... Az anyám és az öcsém... a barátnőm... Két héttel azután, hogy győztessé koronáztak, már mindannyian halottak voltak – feleli. – Méghozzá azért a trükkért, amit az erőtérrel csináltam. Nem maradt senki, akivel Snow zsarolni tudott volna.
– Meglepő, hogy nem ölték meg – jegyzem meg.
Ugyan. Példát statuáltak velem. Hogy az ifjú Finnickek, Johannák és Cashmere-ek tudják, mi történik egy győztessel, ha túl sokat problémázik – magyarázza Haymitch. – De Snow tudta, hogy nincs a kezében semmi, amivel sakkban tarthat.
– Amíg Peeta meg én meg nem jelentünk a színen – mondom halkan. Haymitch még a vállát sem vonja meg."
Az idézet Suzanne Collins: A Kiválasztott című regényéből származik.

Kérdés az, hogyan folytatódik tovább a promó, már ha a két héttel ezelőtti analógiákat tekintjük. Két hete pénteken bejelentették az előzetest, de jövő héten nem lesz Comic Con :) Mondjuk augusztus 10-én Teen Choice Awards díjátadó gála van, elég sok Éhezők Viadala vonatkozással. Meglátjuk :)

Letölthető a Samsung Éhezők Viadala alkalmazása

Tegnap a Lionsgate megjelentette a The Hunger Games Movie Pack néven futó Éhezők Viadala alkalmazást, amelyet a megfelelő "bizonyos Samsung Galaxy készülékekkel" rendelkezők tölthetnek le a Google Play store-ból. A kinti rajongói oldalak szerint csak az USÁ-ban elérhető Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész legfrissebb kampányanyaga, de mint azt mindjárt láthatjátok, olyan sok mindenről azért nem vagyunk lemaradva mi sem.


Az alkalmazás tartalmazza az összes eddigi előzetest (oké, ez itt is fellelhető), linkeket a hivatalos Éhezők Viadala oldalakra (na, ez sem akadály, főleg, hogy konkrétan ezekről van szó: The Hunger Games Explorer, The Capitol és a Capitol Couture), Az Éhezők Viadala és Az Éhezők Viadala: Futótűz teljes forgatókönyvét (ez utóbbi azóta fel is került IDE oldalanként képfájlban - az első filmét még nemigen látom, ha belebotlok, linkelem), részleteket mindhárom Éhezők Viadala kötetből, mozis posztereket, jelenetfotókat (na, ezek is megtalálhatóak itt, ha nem is mindig a legoptimálisabb felbontásban).
Forrás: Jabberjays.net

Hamarosan indul az Olvassuk újra a Kiválasztottat! rovat

Na. Ez úgy volt, hogy amikor elindult az oldal, fejezetenként foglaltam össze az Éhezők Viadala történetét, aztán a Futótűz előtt (jóval előtte, az első könyv filmváltozata után) csináltam a második kötetből is egy újraolvasós rovatot. Az első könyvnél még nem sokan jártatok erre, aztán a második könyv újraolvasós rovatát szerintem túl hamar csináltam, amikor még nem voltak anyagok a filmhez, és sokszor nem is igen volt reakció rá. Akkor voltak felajánlások, hogy lenne, aki szívesen megírná a harmadik kötetét, de ez végül elmaradt, én meg nem erőltettem.


Nekem azonban most jött meg a kedvem ahhoz, hogy újra, fejezetről-fejezetre képbe kerüljek a történésekkel, ezért elhatároztam, hogy felélesztem a rovatot. Szerintem én Peeta megmentéséig viszem most a történéseket, ez kereken 12 fejezetet jelent a 27-ből. 

Természetesen, ha most érezne bárki affinitást, hogy besegítsen, az az oldalsávban is látható hungergames@mailbox.hu címen jelentkezhet, akár az első rész összefoglalójával. Ha bárki erre vetemedik, semmiképp ne írjon egy A4-es oldalnál (sokkal) hosszabb összefoglalót (12-es betűmérettel, nem 6-ossal :D), mert nem a könyv újraírása a cél, hanem átgondolása, esetleg hétről-hétre ténylegesen egy-egy fejezet elolvasása. 

Ha többen is jelentkeznétek, akkor vagy "megversenyeztetem" az írásokat, vagy felváltva biztosítok lehetőséget számotokra. Ha nem jelentkezik senki, nekem az sem gond, most elszánt vagyok, érkeznek majd az összefoglalók mindenképpen! :)

Ha valaki ugyan nem írna, de tud rajongói rajzot, képet (vagy akár maga rajzolt), amely illeszkedik a történetek egyes fejezeteihez, azt is örömmel fogadom, mert nagyban felgyorsítaná, megkönnyítené a munkámat. De ne feledjétek: a minőség a lényeg, nem a mennyiség. Egyelőre vasárnap estig várom az első fejezettel kapcsolatos anyagokat.

Hétfőn pedig indul a rovat, és valószínűleg a továbbiakban is hét elején lehet rá számítani, mert hétvégén általában nem özönlenek a hírek, nekem viszont olyankor a későbbiekben is jóeséllyel lesz időm összeállítani az anyagot.

Valami már megint történik a háttérben

Tudom, hogy vannak, akik amiatt aggódnak, hogy az előzetes bemutatása után leáll egy kicsit a promóanyagok "áradata", már amennyiben, ami eddig volt, annak lehet nevezni. Mivel épp azért, mert nagyon kevés hagyományos hivatalos anyagunk van, szerintem a továbbiaknak lassan csordogálni kellene. Néha azonban úgy érzem, épp azért húzzák az idegeinket, hogy éppúgy lázadó hangulatba kerüljünk, mint a körzetek :) Vagy már nekem is üldözési mániám van? Nem tudom. Az éjszaka azonban nem telt odakinn eseménytelenül.

Először a Kapitólium Twitterén jelent meg a következő képecske:


Eredetileg ez egy mp4 videó, és úgy látom, a kintieknek sem sikerült belőle hibátlan gifet csinálniuk, mert náluk csak az L meg a T villogott, az enyém meg nem lett tökéletes, de a lényeg látszik rajta, vagyis hogy sorban az O-L-T-M karakterek villannak fel más színnel. Gondolom, nem kell sok furmány hozzá, hogy az ember rájöjjön, ezek az Our Leader The Mockingjay, azaz az új előzetes címének kezdőbetűi.

Az eredeti üzenetben van egy link is, amely a Kapitólimi Aggályok oldalra vezet, ahol az éjszaka a szokásos The Capitol Is Listnening felirat a következőképpen módosult:

2014. július 29., kedd

5+1 új karakter a Kiválasztott első előzetesében

Bár a témát érintettem már, amikor megnéztük az előzetest és kicsemegéztem az izgalmasabb pillanatokat, azóta azonban a kintiek megerősítették és bővítették az általam is írtakat.

Ismétcsak mielőtt belekezdenék, jelezném, hogy a mai napon (tudom-tudom, nem volt sok bejegyzés, de csak azért nem szeretek hozni valamit, hogy legyen) a Szereplők aloldalon vacakoltam picit. Néhány szereplő képét aktualizáltam az eddig megjelent képi anyagok alapján és bízom benne, hogy hamarosan lesz még anyag ahhoz, hogy ezt folytathassam. 

És akkor az öt karakter, akit itt láthattunk először mozgóképen, meg én kiegészítem egy általam talált aprósággal.

Coin elnök
Oké, őt már láttuk jelenetfotón, és meg is fogalmaztuk, hogy jó lesz ő. Valaki írta, hogy amiért szereti Julianne Moore-t, így nem tűnt ellenszenvesnek itt sem, pedig Coin egy kígyó. De szerintem ez nem is baj, hiszen Coinról az elején nem tudjuk, milyen is valójában. Mivel a lázadók oldalán áll, abban bízunk, ő jó elnök, de közben minket is átjár Katniss bizalmatlansága. Eközben pedig azt látjuk a könyvben, és itt ezt Julianne Moore nagyon jól hozza, hogy az elnök asszony hihetetlenül személytelen. És nagyon szürke.


Cressida
A Kapitóliumból a 13. körzetbe érkezett rendezőnőt úgy mutatja be Katniss, hogy "kopaszra borotvált fején tetovált zöld indák virítanak". Amikor még tavaly októberben először nyilatkozott a színésznő, elárulta, hogy nem borotválták le a haját, de reméli, hogy a rajongóknak tetszeni fog ez a másikfajta megvalósítás. Véleményem szerint kiválóan sikerült, az az igazán szomorú arckifejezés, amit pedig látunk tőle a képen megerősíti, hogy jó beleérző képességgel rendelkezik Cressida, nem az a felszínes kapitóliumi polgár, mint Effie is volt az elején.


Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész: Minden, amit eddig tudunk

A Yahoo Movies - ezúttal nem azon szerzője, aki a semmitmondó cikkeket ontja magából - egyik szerkesztője összeszedte mindazokat az információkat, amelyeket eddig tudunk az Éhezők Viadala harmadik kötetét feldolgozó első filmről. Akik régóta és rendszeresen olvassák az oldalt, azoknak már sok minden nem lesz újdonság, de azért jó így egyben látni a dolgokat.

Ha rajongója vagy a könyveknek (és lássuk be, itt ki nem az?) akkor már tudod, hogyan végződik Katniss, Peeta, Gale és Panem világának története, de ez nem akadályoz meg minket abban, hogy a Kiválasztott legyen az elkövetkező évek (két) legnagyobb várakozás övezte filmje.
Vigyázat, aki nem olvasta még a Kiválasztottat, annak SPOILERekre kell számítani!

Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott megjelenési dátumai

A Harry Potter és az Alkonyat mintáját folytatva az Éhezők Viadala zárókötetét is két filmben dolgozzák fel, hogy ezzel is még többet mutathassanak a moziba járóknak kedvenc karaktereikből, mielőtt végleg búcsút intenének nekik. 
Vagy, hogy a stúdió még több bőrt lehúzzon a közönség tagjairól. Értelmezze mindenki a maga cinizmusának megfelelően. 

Tudjuk, hogy mindkét fejezetet a jövedelmező karácsony előtti időszakban mutatják be. Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész a 2014. november 21-i időpontot célozta be, a 2. rész alkalmával viszont 2015. november 20-ra mutat a nyílvessző.

A Kiválasztott szereplőgárdája

A főszereplő hármas minden bizonnyal visszatér, jöjjön akár pokol vagy vadászdarazsak serege, mert Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson és Liam Hemsworth az összes filmre aláírt, hogy ők alakíthassák Katniss, Peeta és Gale szerepét a sorozat folyamán.



A mellékszereplők nagy részét szintén visszavárjuk, Donald Sutherlandtől és Stanley Tuccitól kezdve Woody Harrelsonon át Elizabeth Banks-ig, egyik színész sem szeretne kimaradni ennek a rendkívül népszerű sorozatnak a lezáró fejezeteiből.
Philip Seymour Hoffmant szintén láthatjuk egyik utolsó filmjében Plutarch Havensbee szerepében.

Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész első hivatalos előzetese magyar felirattal

UPDATE: Már YT-on is látható Peeta magyar feliratos előzetese!

Máris előállt a magyar feliratos előzetes, amiért Peetának jár köszönet!!



2014. július 28., hétfő

4 hihetetlenül fontos dolog, ami hiányzik az első Kiválasztott film első előzeteséből

Bár legtöbben nagyon elégedettek vagyunk az előzetessel, vannak, akiknek maradt hiányérzete. Nekik segíthet megfogalmazni a Bustle cikke, miért nem érzik hiánytalannak az előzetest. Mondjuk személy szerint nem feltétlenül tudok azonosulni  cikk minden mondatával. De lehet, hogy lesz, aki igen. Kiderül, ha elolvassátok :)

Á, az Éhezők Viadala. Jennifer Lawrence ugyan Mystique-ként is elkápráztatott minket az X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban, most azonban visszatér a sorozathoz, amely által mindenki megismerte a nevét, és elérkezett az a nap is, amire már mindannyian vártunk. Nem, nem a film bemutatója. Csak Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész első előzetese, amely több, mint nagyszabású. Természetesen az elvárásaink is meglehetősen magasak voltak a Kiválasztott korábbi vírusvideóinak köszönhetően, amelyek paranoiát kiváltó üzeneteket tartalmaztak. Annak ellenére, hogy az Éhezők Viadala mindeddig soha nem okozott csalódást számunkra, nekem akadt némi hiányérzetem az előzetes láttán.

Ne értsetek félre. Az előzetes nagyszerűen bemutatja, mivel kell szembenézniük a lázadóknak, ha meg akarják nyerni a Kapitólium elleni háborút. A legegyszerűbb jeleneteket használták fel a hatás- és a feszültség felkeltése érdekében. Én azonban biztos vagyok benne, hogy mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a tét még sosem volt akkora, mint a Kiválasztott 1. részében. Az előzetes nagy részére nem lett volna szükség, hogy mindezt megmutassa nekünk. Snow elnök egy perces üzenetei az agymosott Peetával az oldalán, sokkal hatékonyabbak voltak, mint ez az előzetes. 

Őszintén szólva lett volna még pár dolog, amit igazán beletehettek volna az előzetesbe, hogy én is elégedett legyek.

1. Még több Jennifer Lawrence


Oké, én olyan emberként szólok itt hozzátok, aki akkor hallott először az Éhezők Viadaláról, amikor az első film megjelent a mozikban, ám a sorozat legnagyobb vonzereje magán a történeten kívül Jennifer Lawrence főszereplése. J. Law azonban mindösszesen nagyjából 20 másodpercen keresztül látható az előzetesben, és ahogy azt nézem, mintha Katniss Everdeen lenne a főszereplő. Értem én, hogy fel akarták vázolni, milyen reménytelen a helyzet, mielőtt megmutatták volna, hogyan küzd meg saját démonaival és a politikaiakkal Katniss, de akkor is. Húsz másodperc egy teljes percből? Nem szép dolog!

10 szívszorító pillanat a Kiválasztott, 1. rész első előzeteséből

Na, beindultak az elemző cikkek is, bár még olyan igazán izgi nem jött ki, de abban mindannyian egyetértünk, hogy nagyon tömény, eseménydús és nagy hatású előzetest láthattunk. Íme 10 pillanat, ami igazán szívettépő az egy perces anyagban:


  1. Philip Seymour Hoffman megjelenése mindig hátborzongató februári halála óta. Bár tudtuk, tudjuk, hogy szerepel a filmben, az ember mindig óhatatlanul elszomorodik láttára.
  2. Katniss árnyképe hátborzongató, ahogyan végigsétál a 8. körzet kórházának sebesültjei között.
  3. Már két mondatból is egyértelműen megállapítható, hogy Julianne Moore tökéletes Coin elnöknek ígérkezik: "Túl nagy teher lesz neki. A Viadal tönkretette." - halljuk tőle az előzetesben.
  4. A Cressida szerepét alakító Natalie Dormer könnyes szemeit is szívszorító látni, amikor Katniss elhalad mellette.
  5. Az aggodalom Gale arcán, ahogyan letérdel a jelenetében.
  6. A lövés, amelyet a Békeőr sisakján látunk.
  7. Ahogy az emberek a fákra menekülnek, miközben a Békeőrök üldözik őket.
  8. Az, ahogyan Katniss kimondja, hogy "Igen. Harcolni fogok!"
  9. Mindezt még erőteljesebbé teszi, hogy ez Katniss legelső megjelenése előttünk a Futótűz óta.
  10. És a jó öreg négy hangból álló füttyszó az előzetes végén. Ettől valahogy mindig elérzékenyül az ember.
Forrás: Crushable

Igen. Harcolok! - Észrevételek és gifek a Kiválasztott első hivatalos előzeteséből

UPDATE: Nem szorosan ide tartozik, csak nem akarok neki külön bejegyzést írni, de átvariáltam picit az oldalsávot. Kikerültek a Comic Con kapcsán előkerült anyagok, a (csak a) Comic Con-ra készült lázadó poszter és persze a vadiúj előzetes. Snow elnök üzenetei sem tűntek el, ezeket és az eddig megjelent promóanyagokat betettem a Kiválasztott, 1. rész aloldalra, ahova immáron érdemes benézni néha. Ahogyan a továbbiakban is érkeznek a filmmel közvetlenül kapcsolatos újdonságok, ott gyűjtöm össze ezeket.

Mivel kinn éjszaka van, felesleges arra várni, hogy mielőbb előkerüljenek a mozis magazinok előzetes elemző cikkei, mivel azonban nekem is vannak észrevételeim, csinálok magunknak sajátot. Szerencsére gif-eket találtam (illetve nyilván nem mindenről, és nem szeretném a feliratos - pláne ronda sárga feliratos gifeket sem kitenni, ahol nem muszáj), ráadásul egész jó minőségűeket is, szóval remélem, élvezni fogjátok a bejegyzést, és Ti is hozzáfűzitek saját gondolataitokat, illetve, ha úgy érzitek, valamivel még ki lehetne egészíteni.

Érkezik a légpárnás a 8. körzetbe

Felülnézetből a 8. körzet

Íme Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész első hivatalos előzetese

Tényleg epic:



A felirat már készül, de addig is a szövegek magyarul:
Plutarch: Nézze. Erre más nem alkalmas, csak ő.
Coin: Nem fogja tudni kezelni a helyzetet. A Viadal tönkretette.
Plutarch: El kell érnünk, hogy az emberek összefogjanak. Ő a lázadás arca. Az emberek felsorakoznak majd mögötte.

Snow: A Fecsegőposzáta jelkép bárminemű használatát betiltom!

Fiú a 8. körzetben: Te is harcolsz, Katniss? Azért vagy itt, hogy velünk együtt harcolj?
Katniss: Igen. Harcolni fogok!

2014. július 27., vasárnap

Még egy kevés Éhezők Viadala vonatkozás a Comic Conról

Tegnap lezajlott a Kőkemény Csajok (Women Who Kick Ass) Panelja, amelyen vagy méltatlan módon mellőzték Jennifer Lawrence-t, vagy kedvenc színésznőnk nem tudott részt venni az eseményen. A beszélgetésen azonban részt vett Natalie Dorman, és azért a beszélgetés során csak nem lehetett teljesen elmenni az Éhezők Viadala mellett. Néhány erről szóló tegnapi cikkből szemezgetek.

Képek: DailyMail
  • Natalie Dormer szerint a legjobb női karakterek mostanában leginkább TV-s sorozatokban vannak. Az, hogy egy filmes karakter olyan népszerű legyen, mint Katniss Everdeen, nem jellemző.
  • Natalie Dormer nagyon élvezte, amikor egy félautomata fegyverrel a kezében rohangálhatott a Kiválasztottban.
  • Jennifer Lawrence nem igazi íjjal és nyilakkal lő az Éhezők Viadala filmekben, de a felvételek idején folyamatosan gyakorol, szóval maguk az íjász mozdulatok teljesen hitelesek a filmben.
  • Bár nem Éhezők Viadala, de Natalie Dormer elmesélte, hogy egyszer kitöltött egy Melyik Trónok Harca szereplő lennél? tesztet, amire nem saját karakterét kapta, hanem a szintén jelenlévő Maisie Williams Arya-ját :)
  • Natalie Dormer szerint az a szép a színészetben, hogy olyan helyekre utazhat és olyan dolgokban vehet részt, amelyben egyébként nem lenne része. 
  • Natalie Dormer, ha valamelyik szuperhős lehetne, Batmant választaná.
Mivel a Trónok Harca panel kapcsán Natalie Dormerről és Gwendolin Christie-ről már láthattatok képeket az Innen-onnan rovatban, ezt most nem ismételném, azonban még egy egykori szereplő is feltűnt, mégpedig Alexander Ludwig, aki a Vikingek kapcsán volt jelen a filmes találkozón. A helyes fiatal színész a sorozat 2. évada után a 3.-ban is szerepel majd.

Képek: Getty Images via Teen Daily
Források: HitFix, HungerTimes

Innen-onnan, 92.

Míg az előzetest várjuk, van néhány egyéb hír is, amit nem szeretnék tovább tologatni, a Comic Con lényege pedig úgy tűnik, lezajlott számunkra.

Kezdeném is némi esztétikai élményértékkel, nehogy bárki is úgy érezze, hogy nem volt érdemes ma benéznie az oldalra ;) Előbb hölgyolvasóimnak kedveznék egy "cuki" Sam Claflin és egy dögös motoros Josh Hutcherson képpel:

Forrás: samclaflin instagram - JoshHutchersonNews

Az ugrás után a férfi olvasók is örvendezhetnek, többek között egy Stef Dawson fotósorozat képei láttán.

2014. július 26., szombat

10 képkocka a Kiválasztott első előzeteséből

Na, most. Az eddigi legtöbb, ami kikerült, az egy 13 másodperces (amúgy török feliratos) kamerás részlet. Ezt sikerült lekapnom és kimentenem belőle 10 képet. Mivel senki élményértékét nem szeretném elrontani,  a képeket eldugtam az ugrás mögé és felhívom a figyelmeteket, hogy a képek kis felbontásúak, mivel kamerás a felvétel, tükröződik időnként, és olykor nem sok minden vehető ki belőlük. A kockák az előzetes első 13 másodpercéből származnak, amikor SPOILER a légpárnással Katniss megérkezik (nem egyértelmű hova, szerintem nem a 13. körzetbe, mert nála van az íja), és amikor Plutarch, Coin és Beetee kitárgyalják, hogy alkalmas-e a Fecsegőposzáta szerepre vagy sem. SPOILER VÉGE

Csak annak javaslom a képek megtekintését, akik már majd' megvesznek az idegtől, hogy láthassák az előzetest, és gyöngébb minőséggel és néhány képkockával is beérik. Egyelőre ennyi van, akik a szép felbontásra várnak, azoknak hétfő reggelig kell kitartaniuk!! :)

Van rá igény, hogy cseréljem a képeket a jobb minőségű előzetesből kivágva, vagy csak a saját időmet pazarolnám csak vele?

Még képek tegnapról, máról

Kezdem azzal, ami mindenkit a legjobban érdekel: nem bírják feltenni az előzetest, mert a Lionsgate AZONNAL lekapja. Illetve most találtam egy 13 másodperces részletet, amit le is kaptam, abból hamarosan hozok képernyőképeket, ha van rá igény!!

Addig is pár - jó minőségű - kép még tegnapról/máról, amihez hasonló már volt ugyan, de nem pont ezek -értelemszerűen. Hozok még, ha találok izgiket! :)

Íme az előzetest bemutató stábtagokról egy újabb közös portré:


Ilyen a kuckó közelről, ahol tegnap meg lehetett nézni az előzetest. Klassz :)


Aki pedig ma elzarándokolt egy Samsung üzletbe, ezeket az ajándékokat kapja meg az előzetes mellé. Teaser poszter, kitűző és egyéb szóróanyagok.

Videós hangulatjelentés San Diegoból tegnapról

Nincs értelme nagyon fordítani, a képsorok - amelyekből állóképeket már bőven láthattatok - mindent elárulnak.

Hard Rock Hotel és az előzetes bemutatója (maga az előzetes még nincs meg!!)



Comic Con és autogram osztás

Nem termett babér az Éhezők Viadalának az MTVu Fandom Awards-án

Nem találok interjúkat (egyelőre?) a Comic Conon résztvevő Éhezők Viadala szereplőkkel, viszont a hírek között rátaláltam a Fandom Awards-os vonatkozásokra. 

Bár a díjátadó gálaműsor vetítése csak holnap este zajlik, a felvétel már megtörtént és immár nem titok, kik is vitték el az új díjkiosztó első díjait.
Az Éhezők Viadala két kategóriában volt érdekelt:
  • A Legjobb Rajongótábor versenyének első fordulói nyilvánosak voltak, ott sajnos már menet közben kiesett a Fandom. A végső győzelmet Veronica Mars rajongótábora szerezte meg.
  • A másik Katniss és Peeta szerelmes párosa volt az Év Párja kategóriábam, akiket a Vámpírnaplók Damon/Elena párosa győzött le.
Emiatt külön nem is írtam volna bejegyzést, de a gálán Natalie Dormer is érdekelt volt, aki díjat adott és vett is át. Trónok harca-beli szereplőtársával Nikolaj Coster-Waldauval ők vehették az az Év Legmedöbbentőbb Pillanata címéért járó díjat. Erről is van kép és Natalie vörösszőnyeges megjelenéséről is:

Natalie még mindig a Cressida-frizurával nyomul :)




Forrás: DailyMail, WinterIsComing

Nagyon sok kép a Comic Conon résztvevő stábtagokról és az előzetes bemutatójáról

A rossz hír, hogy az előzetesnek még semmi nyomát nem leltem a neten (a médiabemutató alapján született cikkeken - összefoglaló ITT - és néhány rajongói beszámolón kívül, amelyben mindenki lelkesedik, a leggyakrabban előforduló szó az EPIC), és csak azt tudom mondani, hogy ami biztos, hogy kinti idő szerint vasárnap este, vagyis itt hétfőn reggel várható az előzetes online verziója. Persze addig bármi előfordulhat, de én azt mondom, egy hétvége mindig gyors' eltelik, egy nyári különösképp, ha szenvedünk, nyűglődünk, nem lesz jobb, addig is javaslom, kiránduljatok, strandoljatok, töltsétek az időt családdal, barátokkal, mozogjatok, sportoljatok, és akkor higgyétek el, mindjárt itt a hétfő reggel!! :)

Addig is, hogy teljen az idő hozok (jó)pár képet a tegnap nap történéseiről: az előzetes bemutatásának körülményeiről (futurisztikus hangulatban), a Comic Conon résztvevő friss Kiválasztott stábtagokról, autogramosztásról, hasonlók. A nap során keresek interjúkat is, és hozom azokat is folyamatosan, ahogy időm, lehetőségem adja.

Kezdjük a bemutató hangulatképeivel:

Még üresen a bemutatóterem

Már nézőkkel, de semmilyen képkészítésre alkalmas eszközt nem lehetett bevinni.

2014. július 25., péntek

Frissítve: Ez látható az előzetesben !!

Egyelőre csak rajongói reakciókat látok, hogy milyen jó lett, illetve a Hypable cikkében fogalmazzák meg, miről is szól az előzetes. Tudom, hogy mind várakoztok, de egyelőre ennyit tudok tenni, engem is megöl az ideg. A következő sorokat csak az olvassa viszont, aki szeretné megtudni, mi van az előzetesben. Aki megvárná a képi anyagot, lapozzon! Én szóltam.

UPDATE: Közben találtam még két cikket (amelyek közül csak az MTV-s nyújtott újabb infókat), ezekkel próbálom a részletgazdagságot bővíteni. 

Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész első, teljes hosszúságú előzetesét péntek délben mutatták be San Diego-ban.

A média képviselőit, köztük a Hypable szerkesztőit meghívták a Samsung "Kapitólium Galériájába" egy előzetesre vetítésre, ahol számos egyéb Éhezők Viadala tevékenységet is kínálnak a rajongók számára.

[A Peeta-pékségre és Haymitch elixírjeire nem térek ki, arról itt már olvashattatok.]

A Kiválasztott előzetes egy perc hosszúságú és a Kapitólium kontra Katniss téma körül forog. Azzal kezdődik, hogy a Katnisst szállító légpárnás leszáll a 13. körzetben, a lázadás központjában.

Plutarch, Coin és Beetee Katnissről beszélgetnek, hogy az egyetlen, aki képes feltüzelni a lázadókat. Ő kell, hogy legyen a Fecsegőposzáta
- Figyeljen rám. Erre más nem alkalmas, csak ő", mondja Plutarch társainak.
- Nem fogja tudni kezelni a helyzetet. A Viadal tönkretette. - válaszolja Coin.

Vágás a 8. körzetben lévő kórházba, amely dugig van a lázadás során megsérült emberekkel. Katniss az emberek közt járkál. Feltűnik Gale arca is, aki katonai szerelésben van, és szomorúnak tűnik.
- El kell érnünk, hogy az emberek összefogjanak. Ő a lázadás arca. Az emberek mögé állnak majd - mondja Plutarch válaszul.

Vágás a Kapitóliumba. Snow elnök két embere [Antonius???] előtt áll, fújtat.
- A Fecsegőposzáta jelkép bárminemű használatát betiltom! - mondja.
Megjelenik egy Békeőr sisakja, láthatóan ártatlan embereket lő le (akiknek valószínűleg valami közük lehetett Fecsegőposzáta jelképhez).

Vágás a háborúra. Egy csapatnyi lázadót egy hadseregnyi fegyveres Békeőr üldöz.

Újabb vágás, amelyben azt láthatjuk, amint a 13. körzetben az emberek a biztonságos óvóhelyekre menekülnek a bombázások elől.

A 8. körzetben lévő kórházban egy kisfiú áll a többi sebesült között, ő kérdezi reménykedve Katnisst:
- Te is harcolsz Katniss? Azért vagy itt, hogy velünk együtt felvedd a harcot?
- Igen. Megteszem. - válaszolja Katniss. Mindezt olyan hatással, hogy máris a rajongók jelmondatává vált. És Katnissen tényleg látszik, milyen súlyos nyomokat hagyott rajta a legutóbbi Viadal és a sok haláleset. De még mindig kezében van az íja és a nyilai.

Bár az előzetes mindössze egy perc hosszúságú, minden tekintetben epikusnak tekinthető. Az ember úgy érzi, a láthatáron a vég. Szép összhangot mutat az első két ízelítővel is, így biztosak vagyunk abban, hogy a rajongók elégedettek lesznek vele.
Forrás: Hypable, MTV, io9

Képek a mai San Diego-i eseményekről

Ebbe a sorocskába kellett beállni annak, aki ma meg akarta nézni az előzetest a Hard Rock Hotelben:


Vannak újabb képeink, hogy mi van még benn, ugyanezen a helyszínen. Kapitólium Kvíz és úgy nézem, meg lehet nézni Snow elnök előző üzeneteit is. Bár tartok tőle, inkább az az előzetes érdekelne most minket.



Első infók a Kiválasztott előzetesről


Bár az előzetest még nem találom, de nyilván akkor kerül elő, amíg én itt dolgozom valamin, de az Éhezők Viadala brit oldala arra utal, hogy egy kalóz adás várható a 13. körzetből. Remélem, ennél komolyabb dologra számíthatunk, és egy cikkben már megtaláltam, mi lesz benne, igyekszem majd mielőbb hozni is. 

Addig is egy kép, amelyen láthatjuk, amint Mahershala Ali, Elden Henson, Natalie Dormer, Wes Chatham és Evan Ross (vagyis a tévéstáb és Boggs alakítói) bemutatják az előzetest. Ezzel megdőltek azok a híresztelések, amelyek szerint Jen, Josh és Liam mutatják be az anyagot.

Forrás: HungerTimes Instagram

Az ugrás után még egy gyengébb minőségű közelibb kép a csapatról. Ők öten fognak még a mai nap során autogramot osztani is, de azt én már nem várom meg, bocsi. De bejegyzés még lesz. Tuti.

Reggelizz Peeta pékségében!

Szép jó reggelt! - Ahogyan korábban jeleztem, már megvolt, mikor akarom cserélni a háttérképet. Nos, gondolom, nem túl nagy meglepetés, hogy a Comic Con hétvégéjét gondoltam erre alkalmas időpontnak. :)
Ha belegondolok, hogy az előzetest Our Leader Mockingjay címen látom hirdetni, még külön ide is illik!

Na, de reggelizzünk, és a jelenlegi helyzet szerint erre San Diego-ban nincs is alkalmasabb hely, mint Peeta péksége. A tegnap késő esti bejegyzésben már bekukkanthattok, de azóta találtam még egy-két apróságot, ami esetleg érdekelheti az elszánt rajongókat!

Peeta és Haymitch: Panem győztesei, hirdeti a felirat
Peeta péksütijei mellett Haymitch elixírjeit is beszerezhetik az ide látogatók
Tegnap egy közeli képről már megpróbáltam kisilabizálni, milyen termékeket vehetnek az itt vásárlók, most azonban találtam erről egy felsorolást:
  • Fecsegőposzáta brownie-k
  • Snow elnök rózsa muffinjai (mint ITT)
  • Mellark Kecskesajt-tortája
  • Snow elnök fahéjas rózsatekercse
  • Kapitóliumi fánkok
  • Caesar Flickerman mesés keksze
  • Peeta sajtos kiflije
  • Effie Couture muffinjai (amihez hasonlóakat ITT találtok)
Ez utóbbiról és Haymitch egyik elixírjéről az ugrás után láthattok még egy képet, és azt is megtudhatjátok, reggeli után mi várna még ránk a Kiválasztott bázisként szolgáló Hard Rock Hotel megfelelő helyiségeiben.

2014. július 24., csütörtök

Nézzünk szét San Diego-ban

Hát, esküszöm próbálok Nektek összeszedett bejegyzést készíteni, de olyan össze-vissza infóim vannak, hogy nem tűnik egyszerűnek. Attól tartok, a Comic Con Éhezők Viadala megjelenéséről a reggeli bejegyzéshez képest nem tudok sok újat mutatni, legfeljebb ugyanazokat a képeket más szögből. Annak meg semmi újdonságtartalma, ugye. 

Az egyik friss infó, hogy már rögtön a legelején elfogyott a Kiválasztott kitűző (hogy ez engem miért nem lepett meg?), azt írják a kintiek, hogy a Lionsgate standján ne is keressen senki, hanem a Hard Rock Hotelben van még, ahol az előzetes is bemutatásra kerül holnap.
Illetve - ezt már helyileg meg nem mondom, hol van, de - ilyen sor áll a Kiválasztott kitűzőért. Szóval annyira ne irigykedjünk, aki kitűzőt szerez, előzetest lát, az is meg kell, hogy harcoljon érte keményen.

Forrás
Úgy tűnik azonban, aki kitartó, megszerezheti kitűzőjét. A kép tulajdonosának röpke két órát kellett várnia rá.


Tartok is attól, hogy a Hard Rock Hotel 207-es számú bárja Éhezők Viadala rajongói körökben hamarosan nagyobb népszerűségnek örvend majd, mint a Comic Con helyszínei, ugyanis a bár egyfajta Kapitólium Galériává alakul. A továbbiakban ide látogathattok, be is kukucskálhattok a Kapitólium Galériába és Peeta Pékségébe is! Az ugrás után!!

Amit a közelgő Kiválasztott előzetesről tudni érdemes

Amerikai rajongótársaink is felébredtek időközben, és vannak, akik a San Diego-i Comic Conon senyvednek, de egyetlen mentségük, hogy legalább nekünk is továbbítják az infókat. Az első és legfontosabb, hogy helyi idő szerint holnap 12 órakor (ez nálunk este 9 óra - ha nem csal tavalyról az emlékezetem az időeltolódást illetően) mutatják be az előzetest. NEM, nem a Comic Con helyszínén, hanem egy HardRock Hotelben a Samsung Galaxy támogatásában. Más most szólnék, hogy a hivatalos előzetes jó eséllyel holnap még nem kerül fel a netre (a Lionsgate-Samsung együttműködés miatt), csak kinti idő szerint vasárnap este (nálunk hétfő reggel!). Rajongói kamerás felvételeket jó eséllyel találhatunk majd, olyat igyekszek kitenni, de csak óvatosan.

A kintiek is azt írják, hogy bár Snow elnök korábbi üzeneteit is teaser-nek nevezték és itt is felvetődött a teaser szó, aggodalomra semmi ok, ezúttal teljes hosszúságú (vagyis reményeink szerint 2-2,5 perces) mozis előzetest kapunk. A Lionsgate-Samsung együttműködést hirdető sajtóközleményben is első hivatalos előzetesként utaltak az előzetesre, így szerintem sem kell másra számítani. 

Nem is húzom tovább, íme egy-két trailer-propaganda:

Részletes infók - időpont, pontos helyszín - a képen, leginkább kinti rajongóknak izgalmas.

Az előzetest tehát a hétvége során csak bizonyos Galaxy telefonokon és a Best Buy Samsung Experience Üzleteiben
nézhetik meg a rajongók. Forrás: Samsung
Mivel azt ígértem, hozok még Comic Con képeket is, hozok még egy bejegyzést még ma, mert ez is annak indult, csak aztán félrecsúszott :)))

A sötétségben jobban lobog a tűz a Kiválasztott, 1. rész magyar poszterén

Miközben odakinn a Comic Con tombol, Peeta lőtt nekünk itthon is egy klassz poszter képet! Köszönet neki!


Akinek van még türelme várni, az nézzen még vissza később, mert hozok újabb hangulatfotókat a San Diego Comic Con Éhezők Viadala megjelenéséről, de van még munkám azzal a bejegyzéssel. :)

Meghallgattatott Panem népe

Ha emlékeztek, úgy egy hónapja (úristen, olyan rég volt??) tettek közzé közzé egy felhívást a TheCapitol.pn oldalon, amelyben azt kérték Panem lakóitól, hogy fogalmazzák meg gondolataikat az ország vezetésével kapcsolatban. Tegnap fel is kerültek ezek a gondolatok a Kapitólium weblapjára. A weblapon az ököl különböző pontjaira kattintva újabb és újabb gondolatok jelennek meg, amelyek - mily váratlan egy ilyen diktatórikus rendszerben - a várakozásokkal ellentétben nem aggályokat fejeznek ki, hanem elégedettséget. Hozok is párat ezekből a gondolatokból, amelyeket az ugrás után olvashattok.


Megnyitott a Comic Con

Vááá, imádom ezt a hetet, amikor beindul a Comic Con, és érkeznek sorra az izgalmas történésekről szóló hírek. Így van ez most is, amikor a várakozások ellenére van azért Éhezők Viadala megjelenés és hangulat a rendezvényen, amelyről amerikai kispajtásaink mindenféle képi és videóanyaggal is megleptek minket. :)
Játsszuk azt, hogy mi is ott vagyunk, és nézzünk körbe a helyszínen!!

Mondja valaki például, hogy a Lionsgate-nek nincs standja. Dehogy nincs:


Menjünk csak közelebb, úgy izgibb:


Szétnézünk még kicsit a Samsung standjánál is, és keresünk szóróajándékokat, de azt már csak az ugrás után, de gyertek csak!

2014. július 23., szerda

A lázadók egy Kiválasztott, 1. rész posztert töltöttek fel a Kapitólium Instagramjára

Komolyan nem tudom biztosan, hogy a múlt heti akció és ez mennyire a műsor promó része, mindenesetre ma egy Kiválasztott, 1. rész poszter jelent meg a Kapitólium Instagram oldalán. Mivel a poszter annyira nem nagy szám, illetve mert azonnal le is került az oldalról, úgy tűnik, tényleg csak valamiféle kalózakció lehet. Ha így van, és a Lionsgate informatikusainak ugyanazzal meg kell küzdeniük, mint a könyvben a kapitóliumiaknak, akkor az tök vicces, de az is izgalmas, ha ez a promó része. Nem szövegelek tovább, íme a poszter. Azért nyugodtan fejtsétek ki, mit gondoltok a helyzetről és a poszterről.

UPDATE: A poszter hivatalos, ezt fogják osztogatni a Comic Conon. A posztert a WK Interact készítette.
Én pedig csak remélni merem, hogy ennél kapunk még jobbat. Lehet, hogy túl kevés hagyományos vagyok én ehhez a kampányhoz...

Peeta és Johanna portréi a Capitol Couture-ból

Ezek mellé a tegnapi bejegyzésben már látott videókat mellékelték, azokat már nem tenném be még egyszer, csak egy-egy gif-et a videóból. A szöveg magáért beszél, azért fordítom nehezen, mert nem tudok azonosulni vele.

Peeta Mellark: Az erő szelleme

A Capitol Couture már régóta várta, hogy megkaphassa nagy becsben tartott elitünk hihetetlen képeinek következő hullámát, amelyek végre megérkeztek! Az eddigi legeseménydúsabb Nagy Mészárlás izgalmaitól felfrissülve örömünkre szolgál és hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy bemutathatjuk az új Kapitóliumi élő portrékat! 

A Nagy Mészárlás győzteseiként Peeta Mellarkot és Johanna Masont érte a megtiszteltetés, hogy ők lehetnek az első kapitóliumi polgárok az Élő Portrék sorozatban. Peeta kihúzza magát saját Kapitóliumi Élő Portréján, matt bőr együttese kőszerű textúrára emlékeztet, és jól hangsúlyozza a győztes higgadt erejét, amelyet Maison Martin Margielának köszönhető inggel és cipővel egészítettek ki. A David Mason által tervezett inggallér hűen tükrözi Johanna ruhájának szobrászati elemeit, és zordságot kölcsönöz a Pék Fiának. Két példátlan győzelemmel a háta mögött, Peetá immáron nem csupán egy fiú, aki szembenézett a 74. Éhezők Viadalával, hanem egy igazi kapitóliumi hős.



Johanna Mason: A szoborszerű báj

A Kapitólium ismét felülmúlta önmagát. Bár még mindig a tavalyi Kapitóliumi Portrésorozat sztoikus fényében fürdőzünk, mi itt a Capitol Couture-nál már régóta vártuk, hogy megkaphassuk nagy becsben tartott elitünk hihetetlen képeinek következő hullámát! Az eddigi legeseménydúsabb Nagy Mészárlás izgalmaitól felfrissülve örömünkre szolgál és hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy bemutathatjuk az új Kapitóliumi élő portrékat! 

A Nagy Mészárlás győzteseiként Peeta Mellarkot és Johanna Masont érte a megtiszteltetés, hogy ők lehetnek az első kapitóliumi polgárok az Élő Portrék sorozatban. Ime Johanna, aki egy Avon Livne alkotásban látható, amely "a drapéria klasszikus szoborszerűségét és a Panem Sellőjének ágszerű motívumait felvonultató modern szobrászat elemeit felhasználó felsőrészt ötvözte ruhájában". Johanna együttesének minden eleme (beleértve az Alexander Wang cipőket és a kézzel készített Chen Chen és Kai Williams karpereceket) leomló vonalaival és hasítékaival éppoly merész és isteni mint maga a harcos viselője, nyers erőt és kitartó büszkeséget sugároz - amilyen a Kapitólium igazi kedvence is. 
Forrás: CapitolCouture

Peeta Mellark és Johanna Mason: Capitol Couture Exkluzív

Jaj, nem szeretem én ezeket a cikkeket, mert fiktívek, és bár Peetáról meg Johannáról szólnak, de nem Suzanne Collins írta, hanem a jó ég tudja ki. Ugyanakkor azt sem szeretném, hogy akit érdekel, az azért ne olvashassa el, mert én nem vagyok hajlandó lefordítani, gyanúm szerint ugyanis máshol sincs magyar fordítás. Szóval akit érdekel, az dőljön hátra, és érezze magát kapitóliumi polgárnak, és jó szórakozást a cikkhez!
A Peeta és Johanna portré is érkezik délután, de a Capitol Couture szerkesztői üdvözletét már tényleg nem fordítom. :)


- Akkor térjünk a lényegre - fújtat a baltás hősnő, miközben türelmetlenül áthelyezi testsúlyát és keresztbe fonja lábait. Johanna Mason éppolyan impozáns, mint valaha, hosszú, testre szabott szoknyája világítva öleli körül lábait. A Nagy Mészárlás alattomos arénájának vizéből kiemelkedve alabástrom bőre és szőke loknijai rácáfolnak halálos veszedelmességére. 

Snow elnök, a tőle megszokott nagylelkűségével ajánlja fel nappaliját exkluzív interjúnk elkészítéséhez, mi pedig egyszerűen képtelenek voltunk visszautasítani. A körülöttünk lévő aranyozott szoba fényei megcsillannak Johanna elefántcsontszín együttesén, amely fonott mintájával kígyózik körbe Johanna felsőtestén, majd gallérjánál kiszélesedik. Mellette a csöndes Peeta Mellark, személyre szabott hófehér öltönyében, kimunkált gallérja hajtókája fontos dolgokról árulkodik a szoba éteri fényében.

A beszélgetés során egyértelmű, hogy kettejük között Johanna a hangadó - minden egyes kérdésre előredőlve fejezi ki szenvedélyét. 

- Sok mindenen keresztülmentünk az arénában, de ami a lényeg, hogy most Peetával együtt képviselhetjük Panemet, a 7. és 12. körzet egy szebb jövő reményében egyesíti erőit. 
Ez a hazafiasság sugárzik a Kapitólium új Élő Portéiról, Johanna pedig lelkesen áradozik minderről:
- Még csak azt sem tudom, mennyi ideig kellett talpon állnom, de ezekben az Alexander Wang cipőkben úgy éreztem, mintha a felhőn állnék egy pulpituson. Igazán különleges nap volt.

Mind Johanna, mind Peeta Élő Portréra készült együttesében szemmel látható, mennyire odafigyeltek a részletekre, de ez akkor válik igazán megdöbbentővé, ha közelebbről is szemügyre vesszük a dolgokat. Mason kisasszony ruhájának formája pontosan követi Panem sellőjének alakját és mozgását, míg Mellark keményített gallérja finom kidolgozottságot, mégis természetességet kölcsönöz mindkettejük ruháinak. Találó metaforája mindez annak, hogy nemzetünk a földből emelkedett ki és lakói tették csodálatosan működő, rendszerszinten jótékonykodó kormányzattá. 

- Csodálatos dolog, hogy mi lehetünk ezen portrék főszereplői. - mondja Johanna. - Peetával együtt szerény körülmények közül érkeztünk, hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy Panemet képviselhetjük. Büszkék vagyunk, hogy országunk arcai lehetünk.
Forrás: CapitolCouture

2014. július 22., kedd

Peeta és Johanna a Capitol Couture-on

Új számmal jelentkezett a Capitol Couture oldala, amelyben a Kapitólium által fogságba ejtett vendégül látott Éhezők Viadala győztesek, Peeta Mellark és Johanna Mason portréját láthatjuk és olvashatjuk, illetve mindkettőjükről egy-egy videó is látható. Nyugi, nem nagy szám, csak forognak körbe. Ezt beágyaztam az ugrás mögé, bár nem biztos, hogy első blikkre működni fog, akkor a szokásoknak megfelelően kis türelmeteket kérem, mire megoldom a projektet. :)

A cikkeket nem hiszem, hogy le szeretném fordítani, mert a szokásos kapitóliumi stílusú anyag, de íme a képek:
Forrás: Capitol Couture
Az ugrás után pedig elviekben a videók. Remélem, gyakorlatban is.

Yahoo Movies: Miért kell az Éhezők Viadala: A Kiválasztottnak Peeta történetét is elmesélnie?

Avagy Josh Hutcherson karakterének kiemelkedő szerepűnek kellene lennie az utolsó filmben. - Amikor úgy tűnik, hogy semmi nincs, semmitmondó Yahoo Movies cikk akkor is van. :)


Peeta Mellark mindvégig az Éhezők Viadala középpontjában áll. A karakter folyamatosan melegséget  és reményt sugároz, és hű szövetségese Katnissnek, aki a történetet elmeséli.

Miközben a lány mindvégig azon vívódik, hogy Peeta iránti érzései valódiak vagy plátóiak, a fiú egyszerűen csak örül, hogy ott van neki Katniss, annak ellenére, hogy néha érezhető, hogy csalódott, amiért a lány nem viszonozza érzéseit. 

Az Éhezők Viadala: Futótűz végén abban a döbbenetben hagyjuk ott Katnisst, hogy Haymitch és Plutarch nem mentették meg Peetát az Arénából, hanem a fiú a Kapitóliumba került Snow elnök kezei közé. 

Bár fizikailag nincs jelen Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott első felében, Peeta mindvéig ott van Katniss gondolataiban, ezért fontos, hogy az akciójelenetektől eltekintve Peetának erős jelenléte kell, hogy legyen a regény filmváltozatában.
Miközben Katniss megpróbálja megérteni, hogy Az Éhezők Viadala: Futótűz arénájában való cselekedeteinek milyen hatása van, meg kell küzdenie a poszttraumatikus stressz tüneteivel, a haraggal, a félelemmel és a bűntudattal - különös tekintettel a Peeta iránti bűntudatra.

2014. július 21., hétfő

Hivatalos sajtóközlemény a Kiválasztott 1. részének első előzeteséről és a Lionsgate-Samsung együttműködésről

Na, visszatértem. A jó hír, hogy innentől remélhetőleg kicsit zökkenőmentesebben kapjátok a híreket - bár szerintem/remélem, panaszra nem lehetett ok, némelyik külföldi rajongói oldal nem frisselt annyit, mint én a múlt héten, bár tény, hogy nem minden volt friss anyag - de természetesen a továbbiakban sem ígérem, hogy a nyarat a gép előtt töltöm el, de igyekszek azért résen lenni, hogy az izgalmas dolgokról mielőbb értesülhessünk.

A heti izgalom a Comic Con, és az, hogy ha panel nem is lesz, valamiféle Éhezők Viadala megjelenésre lehet számítani a rendezvényen. A fő események - ahogyan múlt héten már igyekeztem jelezni - az első hivatalos Kiválasztott előzetes megjelenése és lesz egy autogramosztás is. Röviden annyit, hogy ahogy így gyors' átfutottam a híreket, az előzetes online megjelenésére 2 dátumot találtam: 27-e vasárnap este illetve 28-a hétfő reggel. (Végülis a kettő kb egy is, ha azt veszem, hogy a vasárnap estét valamelyik USA idő szerint, a hétfő reggelt pedig moszkvai időzónára hivatkozva találtam.) Ezek szerint még egy hetet kell várnunk, hogy hivatalosan is láthassuk az előzetest, de egészen biztos vagyok abban, hogy kamerás felvételt már előbb fogunk látni.

És akkor most elolvashatjátok a LIONSGATE hivatalos sajtótájékoztatóját a Samsunggal való együttműködésükről és a Comic Con megjelenésről:

A LIONSGATE ÉS A SAMSUNG BEMUTATJA AZ ÉHEZŐK VIADALA: A KIVÁLASZTOTT, 1. RÉSZ HIVATALOS ELŐZETESÉT

Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész első hivatalos előzetesét, kizárólag a Samsung Galaxy® S-en kerül bemutatásra a San Diego-i Comic Con® alkalmával és a Samsung Experience üzleteiben országszerte a Best Buy-nál.


Santa Monica, Kalifornia és Dallas, Texas – 2014. július 18. – A Lionsgate a jövő generáció első, globális tartalmakat megjelenítő vezetője és a  Samsung Telecommunications America együttműködésében kerül bemutatásra a világméretű kasszasiker sorozat, az Éhezők Viadala következő filmje, a Kiválasztott, 1. rész. Az együttműködés első állomásaként az online megjelenést megelőzően a rajongók a Samsung új, Tab® S-én láthatják először Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész első hivatalos előzetesét. 

2014. július 20., vasárnap

Visszaszámlálás: 4 hónap a Kiválasztott mozis bemutatójáig

Ismét azt tudom mondani, amit korábban már írtam, hogy júniusban sem feledkeztem el arról, hogy vissza kellene számlálni, de május 15. és június 25. között talán egyetlen dolgot lehetett volna felmutatni: hogy befejeződött a Kiválasztott filmek forgatása. Azután viszont kissé felpörgött a promó. Ja, és átálltam a magyar dátumhoz viszonyított visszaszámlálásra, hiszen immáron azt is tudjuk, hogy a filmet mi november 20-tól nézhetjük meg a mozikban.
  • Ennek egyik első elemeként a Lionsgate kiadott 7 posztert Körzetek Hősei címmel. Őszintén szólva sokáig nem voltam meggyőzve arról, hogy ez a sorozat tényleg a Kiválasztott promójának része.
  • Június 25-én jelent meg Snow elnök első üzenete, amiért szintén kicsit hálásabbak lettünk volna, ha nem mozis előzetesre számítunk. Ezt néhány nappal követte az egyik kapitóliumi oldalon a Kapitóliumi aggályok project, ahol bár le lehetett írni, milyen gondjai vannak az embernek, én valahogy még mindig nem éreztem megszólítva magam.
  • Ezután némi csöndet követően Snow elnök újabb üzenetét jelentették be, másnap pedig meg is kaptuk. Ebbe már "belerondítottak a lázadók", Beetee adta át azok üzenetét, miszerint a Fecsegőposzáta él. Másnap este a Kapitólium ismét jelentkezett, technikai problémákra hivatkoztak és kiadták az előző napi üzenet megvágott változatát, amelyből a lázadók üzenete már hiányzott. Immáron nem kérdés, hogy a Lionsgate minden idők legátgondoltabb, legkreatívabb reklámkampányát tárja elénk, de tény, hogy nem kapkodja el az anyagok adagolását, hisz még mindig nincs egy rendes mozis plakátunk sem pedig egyetlen karakterposzterünk sem a filmhez. 
  • Súlyos csalódást okoz ugyan, hogy nem lesz panelje a filmnek a San Diego Comic Con-on, de a héten végül kiderült, hogy - ha minden igaz - a film első hivatalos előzetesét végre láthatjuk a rendezvény kapcsán...
Addig is Snow elnök két üzenetét teszem be magyar felirattal:





Kiesett az Éhezők Viadala fandom az MTVu versenyében

Meglepett a dolog, hogy a Beavatott rajongótábora lenyomta az Éhezők Viadala rajongótáborát az MTV-s Fandom Awards-on, de így történt.

Ami engem illet, meg vagyok lepve. Nem azért, mert semmi gondom a Beavatottal, szeretem a filmet, de nem érzékelem, hogy a rajongótáboruk aktívabb lenne, mint a miénk. Lehet, hogy a másik tábor ezt nem így látja, szóval passz. Így jártunk. De tudjátok: ettől mi még jó fandom vagyunk. :)

2014. július 19., szombat

Vajon a Lionsgate majd újra lángra lobban?

Hogy ma se maradjatok olvasnivaló nélkül, a Lionsgate anyagi helyzetét feszegető cikk összefoglalójával készültem, amelyből megtudhatjuk, az Éhezők Viadala sorozat mekkora hatással is van a stúdió életére. Érdekes újraolvasni ezt a 2011. szeptemberi cikket, amelyből gyakorlatilag kiderül, hogy a filmstúdió még mindig sehol nem lenne a sorozat nélkül.


A Lionsgate részvényeinek árfolyama jelentősen növekedett az elmúlt két évben. Múlt szeptemberre 500%-os növekedést ért el az Éhezők Viadala sorozatnak köszönhetően. Azóta a növekedés lassult, mivel a stúdió nem felelt meg legutóbbi jelentéseinek, az Éhezők Viadala: Futótűz novemberi mozis bevételi adatai pedig elmaradtak a várakozásoktól. [Hogy mi van? - Eszerint a cikk szerint 900 millió dolláros bevételt vártak tőle, és azt később hozta is összességében.]

A jövőbeli mozis megjelenések bevételi adatait nehéz megjósolni. Az eredmények negyedévről negyedévre változhatnak, függően attól, mikor jelenik meg az adott film. A részvényesek azt várják, mikor érdemes leginkább Lionsgate részvénybe beruházni.

A Lionsgate 2014 első negyedéves bevételének 83%-át adják a mozis, 17%-át pedig a sorozatokból származó bevételek. A cég jelenleg 30-nál is több sorozaton dolgozik, és a tévés részleg láthatóan folyamatosan növekszik, és a cég egyre fontosabb bevételi forrásává válik.
Másrészről viszont a mozis részleg bevételei csökkennek, aminek oka, hogy a mozis bemutatók száma is csökken. A stúdió legjobban teljesítő filmje az utolsó gazdasági évben a Futótűz volt, amely 865 millió dollár bevételre tett szert, épp csak elmaradva a 900 millió dolláros elvárásoktól.

Ahogy a Lionsgate TV-s és mozis sorozatai egyre nagyobbak lesznek, a gazdasági mutatók is javulnak majd. A stúdió elnök vezérigazgatója, Jon Feltheimer azt reméli, hogy a következő három évben a bevételek 25%-kal növekednek majd, ahogy a haszon is 14%-osra megduplázódik, és a TV-s bevételek is 50%-osra növekednek a stúdió sikeres sorozatai bevételeinek köszönhetően. A novemberi Éhezők Viadala film után a Lionsgate-nek újabb kiadása van még talonban, a Kiválasztott, 2. része, amely 2015. novemberétől látható a mozikban. Feltheimer elvárásai ugyan nagynak tűnhetnek, de ez segíthet majd csökkenteni a Lionsgate részvényeinek számát.
Forrás: Josic.com