2014. október 5., vasárnap

Milyen előadókat választ majd Lorde A Kiválasztott 1. részének filmzenei albumára?

Azért nyomom a Lorde témát, mert így másfél hónappal a film megjelenése előtt nagyon aktuális volna kihirdetni a filmzenei album listáját (bár, ha nagyon őszinte akarok lenni, a háttérzenei albumba szívesebben belehallgatnék személy szerint). Amíg nincs bejelentés, jöhetnek viszont a találgatások. Ezúttal az ETonline találgat. Van egy videóbejátszásunk [amit áttettem a végére, hogy ne induljon itt el az oldal minden egyes betöltésekor], és egy cikk, amely nem annak a szó szerinti fordítása, de a lényeg benne van.

Mennyi minden megváltozhat egy év alatt.
Tavaly ilyenkor Lorde feljutott a Billboard 100-as toplistájának élére. Mostanra Grammy-díjas előadóművész, világhírű sztár, Taylor Swift legjobb barátnője és ő felügyeli az új Éhezők Viadala film zenei albumát.
Nem rossz egy 17 éves fiataltól.

Lorde hétfőn jelentette meg a hamarosan bemutatásra kerülő Kiválasztott, 1. részéhez írt számát, a Yellow Flicker Beat-et, Tumblr blogján pedig egy bejegyzésében elárulta, hogy a teljes album is hamarosan elkészül. 

Mivel az album és a film is már novemberben megjelenik, az ETonline vet egy pillantást a korábbi előadókra, akik jelentős szerepet játszottak a sorozat korábbi filmzenei albumain, és megpróbál találgatni, kik szerepelhetnek majd a következő rész nagylemezén. 

A kezdetek...
Taylor Swift a The Civil Wars-zal működött együtt Az Éhezők Viadala rajongók kedvencévé vált végefőcím dala, a Safe & Sound megírásakor. De ez még nem minden: Swift egy másik, határozottan eltérő hangzású, Eyes Open című számmal is hozzájárult a T-Bone Burnett által felügyelt Az Éhezők Viadala filmzenei társalbumhoz, melynek címe Dalok a 12. körzetből és azon is túl volt.


Vajon visszatér?
Mi azt mondjuk, igen! Lorde és Taylor nagyon jó barátnők, és amikor új albumot promotál (az október 27-én megjelenő 1989-et), miért ne szállhatna vissza Taylor Swift az Éhezők Viadala vonatára? Ráadásul Instagramján Lorde elárulta, hogy Taylor volt a legelső, aki meghallgathatta a Yellow Flicker Beat-et ("Azonnal rajongója lett - rávett, hogy játsszam le barátainknak is, olyan volt, mint egy büszke anya"), miután Taylor kitett saját Instagramjára egy képet, amelyen a dal szövegének egy részlete olvasható, azzal a felirattal, hogy "Büszke".

Második kör...
Tavaly a Futótűz filmzenei társalbumának fő számát a Coldplay szolgáltatta Atlas címmel. Az albumon olyan előadók szerepeltek még, mint Of Monsters and Men, Christina Aguilera és Ellie Goulding, ám csak az Atlas volt hallható a filmben, a végefőcím alatt. [Igen, hiszen a sorozatra jellemző, hogy a filmekben nem szól slágeres zene, csak a komolyabb hangvételű háttérzene, a filmzenei társalbumon csak a könyv ihlette dalokat hallgathatjuk meg - ezek a filmben nem szerepelnek, csak kiválasztott 2-3 a végefőcím alatt.]

Ők visszatérhetnek?
Miért is ne? Chris Martin [a Coldplay frontembere] elvégre is Katnisszel - akarjuk mondani  Jennifer Lawrence-szel - jár állítólag.

Új befutók lehetnek...
Nagy tétben mernénk fogadni Charli XCX brit énekesnőre. Nagy sikert aratott Fancy című számával és a Csillagjainkban a hiba betétdalával a Boom Clap-pel is. Az Éhezők Viadala közönségében is vannak már rajongói és nem fukarkodott Lorde dicséretével sem a nemrégiben adott interjúiban. Ráadásul egy szeptember 17-i tweet-jében rejtélyesen Lorde így fogalmaz. "Charli-ra szavazok. MINDENért." Hmmm.

És ha már itt tartunk, bedobjuk James Blake nevét is a köztudatba. Lorde őt nevezte meg zenei inspirálójaként, mi pedig azt gondoljuk, zenéje jól illeszkedne a Kiválasztott nyomasztó, drámai hangulatához. Elviekben persze bármelyik ismertebb előadó szerezhet zenét a filmzenei albumra, azonban Blake kísérteties hangulatú Retrograd című száma megragadt a fejünkben, mióta nyáron a Hátrahagyottak című sorozat főcímdala volt. 
És Ti, ki hallanátok szívesen a Kiválasztott 1. részének filmzenei társalbumán?
Forrás: ETonline

2 megjegyzés:

  1. Remélem Taylor Swift vmilyen formában visszatér.
    Akit én szeretnék a társalbumon hallgatni az Avril Lavigne és P!nk :DDD Ők viszont tuti nem lesznek benne.Talán majd a Kiválasztott 2.részénél lehetőséget kapnak ők is :)

    VálaszTörlés
  2. Hm... tényleg jó lenne már látni azt a listát :) Ha pedig már találgatunk, akkor az első albumról jöhetne az Arcade Fire, The Civil Wars és Birdy, az számaik nagyon tetszettek. A második albumról pedig egyértelműen: Imagine Dragons, Coldplay, Sia, Of Monsters of Man és Mikky Ekko. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e visszatérő :) Újak közül meg szerintem passzolna hozzá az Editors, Snow Patrol, esetleg a Paramore. Ó, de várom már a társalbumot. Meg tényleg klassz lenne bele hallgatni a score-ba is lassan , még ha csak pár másodperc erejéig.

    VálaszTörlés