2014. október 16., csütörtök

A Lionsgate bejelentette a Kiválasztott, 1. rész premierterveit

Jobb későn, mint soha, avagy íme a friss, ropogós premierinfók. Immáron hivatalosak, bár nem hivatalos sajtóközleményt, hanem cikkeket és tweeteket látni a témában. Mivel a ScreenDaily cikke értelmesen és részletesen megfogalmazza a lényeget. Ezt hozom most Nektek!!


A Lionsgate felfedte Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész nagy-britanniai, ázsiai és észak-amerikai premierjeinek részleteit.

A világsikert elérő Éhezők Viadala sorozat, amely világszerte november 21-étől látható a mozikban, világpremierje 2014. november 10-én Londonban kerül megrendezésre. [Vagyis nem november 11-én, mint azt az eddigi hírek írták.]

A stáb tagjai, Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Sam Claflin, Francis Lawrence  rendező és Nina Jacobson illetve Jon Kilik producerek egy világ körüli sajtókörúton vesznek majd részt, amelynek első állomása Peking, majd Szöulban, Londonban, New Yorkban és Los Angelesben folytatódik. A sajtókörút 2014. november 1-jén indul útjára.

A film londoni világpremierjére, amely hagyományosan a Leicester Square-en található kerül megrendezésre Elizabeth Banks, Julianne Moore, Natalie Dormer, Stanley Tucci és Donald Sutherland is csatlakozik.

A teljes stáb a Los Angeles-i premieren jelenik majd meg, amelynek november 17-én a Nokia Live Mozija ad otthont.


A cikktől függetlenül egyébiránt a film spanyol forgalmazója azt is bejelentette, hogy november 11-én Madridban is a filmnek premierje, amelyen Sam Claflin is megjelenik (hogy rajta kívül ki, az nem derül ki.) 


Ugyanaznap, vagyis november 11-én szintén lesz egy nagyszabású előzetes vetítés Berlinben is, ahol stábtagok nem jelennek meg, amelyről ITT már olvashattatok korábban. 


Az ugrás után a szokásos marketinginfókat olvashatjátok még el.

Az első Éhezők Viadala film világszerte közel 700 millió dollár bevételre tett szert. A sorozat második epizódja Az Éhezők Viadala: Futótűz 2013 legnagyobb bevételével büszkélkedhetett az Egyesült Államokban, Észak-Amerikában pedig minden idők 10. legjövedelmezőbb filmje lett, miután világszerte 860 millió dollár bevételre tett szert, így a két film összbevétele meghaladta a 1,5 milliárd dollárt.

Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. részében Katniss Everdeen története a 13. körzetben folytatódik, miután lerombolta a Nagy Mészárlás Arénáját. Coin elnök (Moore) vezetésével és néhány megbízható társának segítségével Katniss azért harcol, hogy megmentse Peeta életét és a nemzetet. 

A filmet Francis Lawrence rendezte Peter Craig és Danny Strong forgatókönyve alapján, amely Suzanne Collins világsikerű könyvének adaptációja. A film producere a Color Force vezetője Nina Jacobson és Jon Kilik. 

A regény, amely alapján a film készült, a harmadik Suzanne Collins trilógiájában, amelynek ezen kötete 65 millió példányban kelt el csak az Egyesült államokban. 
Forrás: ScreenDaily

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése