2014. szeptember 18., csütörtök

Szintén disztópikus: Az Útvesztő

Aki szereti a disztópikus ifjúsági regényeket, sorozatokat és könyveket, annak újabb csemegét ajánlhatok figyelmébe. Részemről legalábbis nagyon kedvelem James Dashner fantasy-ját, az Útvesztőt. Oké, el kell kicsit vonatkoztatnom a regényben olvasható szlengtől, de a belőle készült filmváltozat klassznak ígérkezik.

Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál - és sokan vannak ilyenek - mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók. Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni. Forrás: Port.hu

A film feliratosan megy a mozikban, így olyan előzetest teszek be.



Véleményt ide is írhattok, de akinek megtetszik a jelenség, annak Anna és Cassie oldalát ajánlom szeretettel. :)

5 megjegyzés:

  1. Valóban, nekem is nagyon tetszett a könyv, én is olvastam! Izgalmas, relytélyes, ( Az elején az olvasó is ugyanúgy összevan zavarodva, mint Thomas), és nem E/1-ben van írva ami külön tetszik benne. Nekem a "szlengel", nincs semmi bajom sztem különlegessé teszi a könyvet (meghát egy csapat fiú van a Réten, nem lehetett volna káromkodás nélkül megoldani, így meg senki sem botránkozik meg.) Ebben a könyvben szerencsére nincs túl sok nyálas rész, ( szinte semennyi) szóval engem egy picit jobban lekötött mint az THG. ( Szósincs arról, hogy az Éhezők Viadala trilógia rosszabb, mert nem így van csak a végén már zavart hogy a végén minden Katniss, és akörül forgott, hogy kit választ magának.)
    Szóval az Útvesztőt bárkinek szívesen ajánlom akinek tetszett az Éhezők Viadala!
    ( Ja, és nem sokára érkezik a második része, magyarul, októberben jön!

    VálaszTörlés
  2. Pár hete az egyik barátnőm kölcsönadta a könyvet, és nagyon bejött :) A sztori tetszik, jó a felépítése, a vége folytatásért kiált, alig várom, hogy jöjjön az is :) A karakterekkel sem volt probléma, Thomast hamar megkedveltem, ahogy Chuck-ot is. Később pedig Minho és Newt is nagy kedvencem lett, a többiekkel elvagyok :) Már átnéztem párszor Anna és Cassie oldalára, baromi jó és színvonalas. Tetszik, az író, James Dashner hozzáállása is, hogy nem az új Twilight, hanem az első Útvesztő lesz :) Bár néha eszembe jutott a THG olvasás közben, de alapvetően tényleg egyedi történetről van szó. Ja, és végre nincs szerelmi szál, ez olyan jó :D Viszont csak jövőhétvégén tudom megnézni a filmet :( De jó lesz, úgy érzem :)

    VálaszTörlés
  3. A könyv tényleg egész jó, ilyenkor szokott az jönni, hogy jól elszúrják a filmet. :D
    Viccet félretéve érdekes történet, úgy tűnik, hogy szép megvalósítással, elképzelhető, hogy megnézem moziban. Előtte azért megvárom, hogy a kritikák kijöjjenek.

    VálaszTörlés
  4. Köszi a reklámot a filmnek Ancsi! Sokat jelent. :))
    És köszönöm a kedves szavakat is a hozzászólásokban. :)

    VálaszTörlés
  5. Ezeket után a könyvet biztos, hogy elolvasom! Terveztem még a film kijövetele előtt, de mindig más akadt a kezembe. Érdekes, hogy a mostani könyvek témája az elnyomás, de pont ezt bírom bennük. A reakcióm a film végén csak az volt, hogy sokkoló. :)

    VálaszTörlés