2014. szeptember 2., kedd

Mennyire lesz durva a Kiválasztott filmváltozata?

Nagyon hiányzott már, hogy cikkeket fordítsak, most végre erre is alkalmam nyílik, mert megint került elő egy-kettő. Mivel időszűkében vagyok, ma csak a rövidebbet kapjátok, holnap estefelé hozom a hosszabbat is :)


Mindenki, aki látta az Éhezők Viadalát, tudja, hogy a benne ábrázolt világ durva és kegyetlen. Sőt igazából ez a kegyetlen világnézet az, amely olyan kiemelkedő ifjúsági filmadaptációvá teszi, amilyen az Alkonyat is volt. 

De lehet, hogy épp ezek a jellemzői azok, amelyek által a rajongók megkedvelték a sorozatot, amelyek túl kegyetlenné teszik a harmadik Éhezők Viadala filmet, A Kiválasztott 1. részét még saját közönsége számára is?

A harmadik Éhezők Viadala film legutóbb látott előzetesében Katniss megsebzett nőként jelenik meg. Láthattuk a Lázadók és a Kapitólium csapatai közötti harcot, amely során a lázadók katonái, mint a majmok menekültek fel a fákra a túlerő ellen.
Szintén láthattuk az előzetesben, hogy Plutarch és Alma Coin Katnisst szeretnék megbízni azzal, hogy legyen a Lázadók arca, miközben a korábbi ízelítőben megnézhettük, hogy Peeta ugyanezt a szerepet játssza a másik oldalon, amikor Snow elnök mellett jelent meg a Kapitólium propaganda videóiban.

Ez egy olyan világ, amely a miénk legrosszabb oldalát tárja elénk, a közelgő filmben pedig olyan jeleneteket láthatunk, amelyek során kórházakat rombolnak porig, a kormányzat erői pedig civil lakosokat vesznek célba. Nehéz elképzelni - különösen a Közel-Keleten nemrégiben történtek fényében - olyan ifjúsági adaptációt, amely még nagyobbat ütne vagy még aktuálisabb volna.

De mégis, mi az, ami túl sok? Nem lehet-e, hogy Az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 1. rész túlságosan is durva lesz ahhoz, hogy tetsszen a közönségének?
Forrás: MoviePilot

8 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Én azért a Part 2. kegyetlenségétől félek egy picit. Mondjuk már azóta, mióta elolvastam a könyvet. Az 1. rész még annyira nem durva érzelmileg. Szerintem.

      Törlés
  2. Én az Éhezők Viadalát és az Alkonyatot nem említeném egy lapon. Az Éhezők Viadalában sokkal több mondanivaló van a fiatalok számára.(Sőt nem csak a fiataloknak) Az hogy a Kiválasztott 1.része mennyire lesz durva, az függ attól is,hogy milyen módon rendszerezik és mely cselekményeket emelik ki a történetből. Illetve hogy hol vágják ketté a történetet?! SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!! Megérzésem szerint, az lesz a vége,hogy Peeta rátámad Katnissre.Bár azt nem tudom,ezt megmerik-e csinálni a készítők,mivel a Futótűzben is kaptak hideget-meleget,azzal kapcsolatban,hogy úgy fejezték be mintha egy TV sorozat lenne. Az is érdekes lesz a filmben,hogy a könyv elejét mennyire fogják részletezni.(talán,nem nagyon)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Alkonyatot szintén kéretik nem bántani. Természetesen nem gondolom, hogy _mondanivaló_ tekintetében egy lapon lehet említeni, de világsiker tekintetében (mégpedig a cikk ezt teszi), igen.

      Nem kell szeretni, de kérem tiszteletben tartani, hogy más szeretheti azt a sorozatot is. Köszönöm!

      Törlés
    2. Elnézést kérek! Néha, sajnos hajlandó vagyok moderálás nélkül leírni a véleményem.

      Törlés
    3. Sebaj, majd én moderállak ;)

      Törlés
  3. Rendben:) (Bár nem véletlenül Johanna a kedvenc karakterem xDDD)

    VálaszTörlés
  4. Manapság már szinte minden háborús/akció/fantasy stb. filmet PG13-ban adnak ki. Egyszerűen azért, mert az az eladható. Persze a nagy közönségfilmek már régen is "gyerekbarátabbak" voltak, de most már hatványozottan igaz. Naphosszat lehetne sorolni a jó és rossz harcáról szóló, minimális vérrel megoldott filmeket. Star Wars, Gyűrűk Ura, Harry Potter, Marvel univerzum, csak hogy a legmeghatározóbbakat említsem. Szóval megoldják majd az Éhezők Viadalánál, ahogy eddig is sikerült.

    VálaszTörlés