2014. szeptember 11., csütörtök

Filmajánló: Térkép a Csillagokhoz és szintén disztópikus: Az emlékek őre

Ma ismét két filmet ajánlok a mozirajongóknak, amelyek picit kötődnek az Éhezők Viadalához. A Térkép a Csillagokhoz című film egyik főszereplője a Kiválasztottban Coin elnökasszonyt alakító Julianne Moore, Az Emlékek Őre pedig az Éhezők Viadalához hasonlóan ifjúsági disztópikus könyvadaptáció.

Kezdjük a Térkép a Csillagokhoz-zal:

A Weiss-család egy tipikus hollywoodi dinasztia: az apa, Stafford (John Cusack) korábban egy önsegítő program kidolgozásával vált sikeressé; míg az anya, Cristina (Olivia Williams) ideje nagy részében 13 éves fiuk, a gyereksztár Benjie karrierjét egyengeti. Stafford egyik páciense a színésznő Havana (Julianna Moore), aki arról álmodozik, remake-et készít a filmnek, amely a '60-as években sztárrá avatta édesanyját, Clarice-t (Sarah Gadon). Az asszony már nem él, ám éjjelente még kísérti lányát. Benjie nemrég jött ki a rehabról, ahol 9 éves kora óta kezelték, illetve nővére, Agatha (Mia Wasikowska) is épp ez időben lép ki a pszichiátria kapuin, ahová piromániája miatt utalták be. Forrás: Port.hu

A film Cronenberghez méltóan elég kattantnak és elvontnak tűnik (tőle legutóbb a Cosmopolis-t láttam, azóta is azon gondolkodom, vajon mi is volt annak a filmnek a mondanivalója). Íme viszont ennek a szinkronos előzetese:


Az Emlékek Őre a folytatásban.


Egy tökéletes jövőben, ahol nincs háború, fájdalom, szenvedés, az ifjú Jonas is megkapja életre szóló feladatát a vének tanácsától. A mentorával töltött idő alatt azonban ráébred, hogy mekkora árat kell fizetnie mindenkinek ezért a színtelen békéért. Az emlékek ifjú őre letér a kijelölt ösvényről és a szabályokat felrúgva azt teszi, amiről azt gondolja, hogy helyes. Forrás: Port.hu

Aki szereti a jövőben játszódó filmeket, könnyen azonosul a társadalmi berendezkedést megváltoztatni kívánó fiatalokkal (ezúttal fiú a főhősünk), az biztosan szívesen nézi majd meg ezt a filmet is, amelynek szintén itt láthatjátok a szinkronos előzetesét:



Természetesen ezúttal sem tilos írni bármelyik filmről, ha megnéztétek, és jó lenne kiírni magatokból, amit gondoltok :)

4 megjegyzés: