2014. július 30., szerda

Minden felkelőnek szüksége van egy mentorra

Miért érzem azt, hogy déjá vu-m van? Ugyanazok a promóelemek zajlanak, mint két hete. Meghekkelik a Kapitólium oldalát a lázadók, kiadnak egy már látott stillt feliratozva. Most is. A kép már volt, szöveg nem volt hozzá, mivel azonban most könyvközelben vagyok, idézetet is tudok mellékelni hozzá:

"Példát statuáltak velem. Hogy az ifjú Finnickek, Johannák és Cashmere-ek tudják,
mi történik egy győztessel, ha túl sokat problémázik."

Hogy világos legyen a teljes szövegkörnyezet, kibővítem picit az idézetet. Imádom, ahogyan többet megtudunk Haymitchtől:

"– Magával is ezt tették? – fordulok Haymitch felé.
– Nem... Az anyám és az öcsém... a barátnőm... Két héttel azután, hogy győztessé koronáztak, már mindannyian halottak voltak – feleli. – Méghozzá azért a trükkért, amit az erőtérrel csináltam. Nem maradt senki, akivel Snow zsarolni tudott volna.
– Meglepő, hogy nem ölték meg – jegyzem meg.
Ugyan. Példát statuáltak velem. Hogy az ifjú Finnickek, Johannák és Cashmere-ek tudják, mi történik egy győztessel, ha túl sokat problémázik – magyarázza Haymitch. – De Snow tudta, hogy nincs a kezében semmi, amivel sakkban tarthat.
– Amíg Peeta meg én meg nem jelentünk a színen – mondom halkan. Haymitch még a vállát sem vonja meg."
Az idézet Suzanne Collins: A Kiválasztott című regényéből származik.

Kérdés az, hogyan folytatódik tovább a promó, már ha a két héttel ezelőtti analógiákat tekintjük. Két hete pénteken bejelentették az előzetest, de jövő héten nem lesz Comic Con :) Mondjuk augusztus 10-én Teen Choice Awards díjátadó gála van, elég sok Éhezők Viadala vonatkozással. Meglátjuk :)

2 megjegyzés:

  1. Talán ez egy utalás arra, hogy láthatjuk Haymitch viadalát?

    VálaszTörlés