2014. június 19., csütörtök

Körzetek Hősei Propagandafotók

Ilyen divatfotó jellegű (szerintem irtó gáz) képekkel indult újra a TheCapitol.Pn oldala, ahol a körzetek lakóiról  láthattok propaganda képeket Kapitóliumból.
Számomra csalódás, hogy semmi köze a Kiválasztotthoz, ráadásul némelyik szerintem nagyon morbid és ízléstelen.

Elviekben pedig ITT regisztrálhattok (kötelező regisztrálni a Kapitólium szerint), hogy nézhessétek a Kapitólium TV adásait. De vajon hova kell mennem, ha engem a 13. körzeté érdekel inkább??

Amint kijön a többi, azokat is hozom, egyelőre ez a 7 darab van mindenfelé.




Forrás: CapitolCouture.pn

28 megjegyzés:

  1. nem csak az a baj (szerintem), hogy semmi köze a Kiválasztotthoz, hanem a képhez írt szöveg. Mi az, hogy a Kapitólium tiszteleg minden körzet lakója előtt?

    Egy kicsit ellentmondásos úgy az egész történettel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, szerintem arról van szó, mintha a Kapitólium ezekkel a reklámfotókkal mutatná be az egyes körzeteknek a többi lakóit, jellegzetességeit.
      Ezek tipikusan propaganda fotók. Megszépítik a csúnyaságot, de ha jobban megnézi az ember a képeket, láthatja, hogy kilóg a lóláb. És bármennyire szomorú és morbid is, a faláb is. :(
      Ehh, nagyon csalódott vagyok, na.

      Törlés
  2. Hhát, nem pont erre számítottam, hogy megvalljam az őszíntét, de más se xD :D -.- Talán a legelviselhetőbb kép a 4-es. Mondjuk. A 6-os például nagyon undorító ? és mi az a gatya ? :D

    Ennyit a poszterekről XD

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom a csalódottakhoz :(
    De most gondoljatok bele, hogy ha ezeknél a képeknél ilyen felhajtás volt, mi lesz az előzetesnél :O XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én konkrétan átverve érzem magunkat. Szívesen jelezném a Lionsgate-nek, hogy nem A Kapitólium lakói vagyunk, hanem rajongók, nem külsőségre vágyunk, hanem bármilyen, akár aprócska promóanyagra, ami a filmmel kapcsolatos.

      Bevallom, azt hittem, a Capitol Couture anyagok már nem nagyon lesznek az utolsó két könyv promója során. Illetve egy ilyen sorozatot az első film előtt még érdeklődéssel néztem volna, amikor nem ismertük annyira a körzeteket, de az utolsó két filmre készülve, ez már nem aktuális.

      Törlés
  4. Csak nekem új hogy a 6.-ban szállítással foglalkoznak?

    VálaszTörlés
  5. Hát, én is azt hittem lesz valami... Erre ilyen képeket kapunk... Szerintem mindegyik elég visszataszító és ízléstelen. Kicsit úgy érzem, mintha szórakoznának a rajongókkal....

    VálaszTörlés
  6. Hát, ez eléggé kiábrándító....:/

    VálaszTörlés
  7. Hàt màr kezdtem örülni, hogy van valami ....erre meg ezeket az undorító és morbid képeket kapjuk !! :o Amikor először végig néztem szóhoz sem jutottam ... az a falàb hàt nekem az màr nagyon is túl lő a célon !! :-/

    VálaszTörlés
  8. Most komolyan, ezt harangozták be annyira?! Undorító és morbid képeket? Hát ha ilyen promora számíthatunk én inkább, köszönöm nem kérek belőle... :( :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyenek - ha nem is ilyen mennyiségben és így beharangozva - tavaly is voltak, csak akkor max úgy mellékesen lettek tálalva, kinn is és itt az oldalon is.

      A promó vélhetően nem ilyen lesz, ráadásul szerintem nem csak mi vagyunk csalódottak, hanem a kinti fanok is, és az ő hangjuk elér azért a Lionsgate-hez, szóval hátha visszább veszik a promónak ezt a jellegét. Ami engem illet, speciel nem is fogom ezt a vonalat továbbvinni - nyilván a maradék öt képet kiteszem, ha lesz még - de nem vagyok hajlandó a képekhez tartozó szövegeket fordítani, stb...

      Törlés
    2. Teljesen egyetértek Veled, én sem tenném.

      Törlés
  9. Dear Lionsgate! Every revolution begins with a spark. HG Fans.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Illetőleg: Every revolution begins with some dissapointed fans ;)

      Törlés
  10. Ezek a képek valóban szörnyűek, ezért szét se néztem az oldalon. Na de mégis! Regisztráció a Kapitóliumi TV-hez? Most vicceltek??? Ez lesz az! Így fogjuk kapni a propókat! Így értelmet nyer az egész! :)

    VálaszTörlés
  11. A csontsovány 9. körzetes, a koszos kicsi és a faláb. Borzasztó! ez azért már bőven ízléstelen ilyen témájú dolognál. Még akkor is, ha a Kapitólium kitalált anyagairól van szó.

    VálaszTörlés
  12. Nemtudom mi bajotok van a plakátokkal, szerintem nagyon jól meg lettek csinálva. Tükrözi a körzetek sajátosságait.
    Mindegyik plakát szomorú és gyönyörű egyben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a bajunk a plakátokkal, amit fentebb is írtam: iszonyú rosszul voltak időzítve, és nagy felhajtással voltak beharangozva. Ugyanezért olyan márciusig nagyon hálásak is lehettünk volna, de immáron 5 hónap választ el minket a Kiválasztottól, és Kiválasztott promóra számítottunk.

      A másik, amit már fentebb írtam, hogy nem tudok azonosulni a Tim Palen-féle marketing ötlettel, amely szerint úgy kezeli a rajongótábort, mintha a Kapitólium lakói lennénk, mert szerintem, mi rajongók többnyire a körzetlakókkal azonosulunk, és így tekintve ezek a propagandaplakátok nem kicsit megalázóak.

      Törlés
    2. Szerintem nem kellene ezt ilyen véresen komolyan venni. A média a Kapitólium kezében van. MÉG. És itt ezen van a hangsúly. Teljesen egyértelmű, hogy azért vezették be a Kapitólium nagy médiauralmat már a CF alatt , azért építették fel így az egészet, hogy a lázadók átvehessék az irányítást, ahogy a könyvben is tették. Számomra eddig tökéletes a marketingkampány. A Kapitólium itt még próbálja tussolni a forradalmat, próbálja kiemelni a lázadó körzetekből is azokat a szereplőket, akik mellettük állnak. Ezzel a TV-s fogással pedig ez egyértelművé vált, szerintem ahogy beérünk a 150 napba, elkezdenek "támadni" a lázadók.

      Törlés
  13. Sziasztok!
    Én hosszú idő után most tértem újra vissza az oldalhoz, szerintem nem rossz ötlet, hogy most a Kapitólium lakóiként kezelnek minket. Fogjátok fel úgy, hogy ez egy új nézőpont. Eddig mindent, vagy függetlenként, vagy körzetlakóként olvashattunk. Szerintem érdekes, sőt akkor lenne igazán érdekes (bár eszméletlenül morbid is azt aláírom), ha mellé lennének téve azok a képek, hogy a körzetlakók hogy látják magukat. Szerintem ez egy új, érdekes szemszög, ezt is ki kell próbálni, hiszen sem a könyvben, sem máshol, nincs erre lehetőség.

    ui.: a 6. és a 7. körzet tényleg durva, de ez is ennek a világnak a része!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a 12. körzet kislányától szorul össze a szívem, ahányszor csak látom. :(

      Törlés
  14. én nem is tudok regisztrálni ....

    VálaszTörlés
  15. Szerintem ötletes. Hamarosan jön a 13. körzet válasza, türelem. :)

    VálaszTörlés
  16. Erről az egész Panemes dologról eszembe jutott még valami: Elolvastam a Twilight Saga-t és Forksban akarok lenni, elolvastam a Végzet Ereklyéit, és jó lenne most New Yorkban lenni, elolvastam a Pokoli Szerkezeteket, és ááá, de klassz lenne Londonba menni, elolvastam a Shiver trilógiát, és de jó lenne, ha Mercy Falls tényleg létezne. Elolvastam az Éhezők Viadalát, és áááá, köszi, jó nekem itthon :) Ezek a képek csak megerősítették ezt :D Az egyik olyan könyves "világ", amit bár jó volt elolvasni, de nagyon nem vágyom oda.

    VálaszTörlés
  17. Állati jók és hangulatosak ezek a képek, remekül mutatják be azt, hogy a Kapitólium mit gondol a körzetekről! Én úgy képzelem, hogy kapitóliumi, agyonplasztikázott modellekkel akarja bemutatni az egyes körzeteket Panem fővárosa a saját népének. Nagyszerű példája ez annak, hogy a Kapitólium milyen nagy mértékben ferdíti el a valóságot! A kiválasztott első részének bemutatója előtt kijönni ezekkel a poszterekkel a lehető legjobb döntés volt szerintem... Első osztályú és példaértékű a reklámkampány, csak így tovább srácok! ;) Egyébként király az oldal! ;)

    VálaszTörlés