2014. június 17., kedd

Lily Rabe a Kiválasztottból való távozásáról

Na, ennek a cikknek is örülök, hogy előkerült, mert számomra Lily Rabe távozása a sorozatból - mielőtt egyáltalán bármit csinált volna benne - elég érthetetlen volt. Most választ kapunk a miértekre.


Mióta áprilisban kiderült, hogy Lily Rabe-t  Gwendoline Christie-re cserélték az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 2. részében, a színésznő most árulta el, miért is hagyta ott a sorozatot.

Amikor a Lionsgate bejelentette, hogy Rabe-t Christie-re cserélik, azt állították, hogy az Amerikai Horror Storyból ismert színésznő, korábbi megállapodása szerint a Sok hűhó semmiértben szerepel a New Yorkban minden évben megrendezésre kerülő Shakespeare a Parkban fesztivál alkalmával. [Nos, én eleve úgy értelmeztem, hogy a Sok hűhó semmiért filmváltozatában szerepel majd, bár tény, hogy az anyag, amit én találtam, nem volt túl sok részletre kiterjedő.] 

A Playbill interjújában erről is megkérdezik a színésznőt.
"Hogy idén nyáron főszerepet játszhass a Sok Hűhó Semmiértben le kellett mondanod Lyme parancsnok szerepéről az Éhezők Viadala: A Kiválasztott, 2. részében. El tudnád mondani, mi állt a döntés hátterében?
Terveztük a Sok Hűhót, és abszolút elkötelezett voltam, amikor megkaptam a szerepet, aminek már jó ideje. Ennek a próbaidőpontjai azonban még képlékenyek voltak, és két részben volt tervezve. Úgy tűnt, hogy mindkettő beleférhet, de én mondtam a Lionsgate-nek, hogy "Szeretném azzal kezdeni, hogy mindenképp szeretnék szerepelni ebben a darabban.", ők pedig azt mondták, hogy teljesen megértik. Az időpontok végül ütköztek, számomra pedig nem volt kérdés, hogy a darabot választom."

Bár kár, hogy így Rabe-t nem láthatjuk a sorozatban, de nem meglepő, hogy a Shakespeare a Parkban fesztivált választotta a film helyett, hiszen a színésznő komoly kritikai elismerést szerzett már korábban főszereplőként olyan hasonló darabokban, mint a Velencei Kalmár és az Ahogy Tetszik. Amikor arról beszélt, milyen közel áll szívéhez a Shakespeare-darab főszerepe, kiderül, hogy semmiféle rossz érzés nincs benne az Éhezők Viadalával szemben: "Egyszerűen csak arról volt szó, hogy életemnek ezen szakaszában hihetetlenül fontos volt számomra, hogy ezekkel az emberekkel eljátsszam ezt a szerepet. Annyira szerettem volna a filmben is szerepelni! És az a csodálatos, hogy ezt [a Lionsgate-nél] kezdettől fogva tudták és nagyon megértőek voltak. Nagyon izgatottan várom a filmet! Hihetetlen, hogy tele van erős női karakterekkel! Ez olyan nagyszerű!"

Sok rajongó kifejtette már korábban, hogy Gwendoline Christie jó csere volt Lyme parancsnok szerepében, hiszen erősebb testalkatának köszönhetően úgy néz ki, mint egy "hivatásos Kiválasztott". Christie Trónok harca-beli színésztársnőjéhez, a Cressidát alakító Natalie Dormerhez csatlakozott a filmben.
Christie egyébként is izgalmas időszak előtt áll, hiszen hamarosan a Csillagok háborúja VII. epizódjában is látható lesz.
Forrás: Yahoo Movies

1 megjegyzés:

  1. Remélem, hogy Gwendoline Christie és Natalie Dormer legalább olyan jó alakítást hoz az Éhezők Viadalában majd mint a Trónok harcában. :) Bár Christie-ben nem nagyon kételkedek, mert a Trónok Harcában is egy erős női karaktert játszik.

    VálaszTörlés