2014. június 6., péntek

Idevágó HVG-címlap

Ma reggel ez jött velem szemben az utcán. A jelenség tehát már mindenütt jelen van, nemcsak a kamaszok, de a gazdasági újságírók körében is. Bár a téma a foci VB kapcsán a szegény és gazdag rétegek közötti különbségek, azért a főcím üt. Íme:

Forrás: HVG

6 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Hát, kemény világban élünk, ez is része...

      Törlés
  2. Ezt pont ma hozta be az irodalom tanárnő órára, és megkelett róla mondanunk a véleményünket! jót mosolyogtam. :) És most itt is találkozok vele....:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tökjó! És mit mondtál vagy mondtatok? :)

      Én konkrétan majdnem hátast dobtam, mikor megláttam a plakáton, de mondjuk én szeretem a HVG címlapjait, mert iszonyúan elgondolkodtatóak, sokféle asszociációs lehetőséget kínálnak és nagyon frappánsak. Ahogyan ez is. Mind vizuálisan mind szövegileg.

      Törlés
    2. Hát lényegében én nem tudtam megszólalni, mert a többiek annyirab ezséltek h nehéz lett volna őket megállítnai. De amit ők mondtak azt leírom. Lényegében egy lány felvázolta az alaptörténetet, és ehez kapcsolta ezt a vb s témát. Hogy ott is nagyon szegények vannak. Én tudtam volna talán jobbat is mondani róla, pl ott is ugyan úgy küzdenek a sport iránt mint a sorozatban a viadalra ahogy készülnek fel a szegényebb körzetből származók. Egész életükben erre készülnek, ugye mivel ez az egy esélyük van h kilépjenek onnan ahol élnek. Én ezt mondtam volna, de a töri feleltre való készülést fontosabbnak érzetem :) Még asszem azt is megkérdezte a tanárnő, hogy kik olvasták a könyveket. Meglepődtem milyen sokan, ennyi emberről nem tudtam. A filmeket meg még többen látták.

      Törlés
  3. Voltam Rióban, nem olyan gáz a helyzet, mint ahogy lefestik. Európához képest nyilván borzalmasak a körülmények (ivóvíz problémája, bűnözés stb.), de volt már szegényebb helyen is vb. Dél-Afrika például sokkal durvább, ráadásul ott a felépített stadionokkal se tudnak mit kezdeni, mert nincs akkora érdeklődés a foci iránt. 50-60 ezres stadionok megtöltésére hétről hétre csak Nyugat-Európa képes (meg persze az USA, csak ők más sportokban). A FIFA lehetőséget akar adni minden földrésznek a vb rendezésre, így kerülhet olyan helyekre is, mint pl. 2022-ben Katar (ami szintén nevetséges).
    A brazilok tüntethetnek ellene, de jelen esetben legalább lehet tudni, hogy mire megy el a pénz, és nagyrészt vissza is jön a befektetés. Amennyire átszövi az egész országot a korrupció, mondjuk utóbbiban nem vagyok biztos.

    VálaszTörlés