2014. június 30., hétfő

Futótűz érintettségek díjátadókon

Tegnap nem vett rá a lélek, hogy összerakjam ezt a bejegyzést, de itt van, és persze ha lesz bármi, most pár napig tudom azonnal hozni :) Ennek a két kishírnek az aktualitása tegnapról mára nem veszett el, szóval ezért nem/sem kapkodtam vele.


Az első hír szerint a Young Hollywood Awards díjkiosztóján kapott jelölést a Futótűz mégpedig a következő kategóriákban:
  • Rajongók kedvenc színésze: Liam Hemswoth
  • Rajongók kedvenc színésze: Josh Hutcherson
  • Rajongók kedvenc színésznője: Jennifer Lawrence
  • Feltörekvő színész: Sam Claflin
  • Legjobb trió: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson
  • Legjobb kapcsolatrendszer a szereplőgárda tagjai között: Az Éhezők Viadala - Futótűz
  • Legjobb film: Az Éhezők Viadala - Futótűz
Mint a kategóriák nevei is jelzik, mi, rajongók mindösszesen két kategóriában szavazhatunk, a Legjobb Színész és Színésznő kategóriájában, amelyek közül a legjobb színész kategóriában már megint egymás ellen engedték Josh-t és Liam-et, aminek nem örülök felhőtlenül, de ez van. Aki szavazni szeretne, ITT teheti meg július 18-ig, a szavazás eredménye pedig a július 28-án a CW-n sugárzott díjátadó gálán derül ki.

Az ugrás után pedig a Futótűz jelmeztervezőjének Saturn Awards-on nyert díjáról olvashattok.

A horror, sci-fi és fantasy filmeket méltató június 26-án megrendezett Saturn Awards díjkiosztó gáláján 7 kategóriában volt jelölt a Futótűz, ezeket a kategóriákat ITT olvashattátok, ám ezekből végül csak egyet tudott díjra váltani, amelyet a film jelmezeiért Trish Summerville vehetett át. Trish-sel egy rövid interjú is készült, ezt és ennek egy rövid összefoglalóját láthatjátok még itt:


A videóban a riportercsaj megkérdezi, hogy miképp kap lángra Katniss ruhája, amiről Trish elmondja, hogy az csak számítógépes effekt volt. Sok vizuális effekt van a filmben.
Hogyan kezdte Trish a munkát a Futótűzben? Egyszerűen csak beszélt a rendezővel, sok mindent megtárgyaltak és sok vázlatot is látott a jelenetekről.
Mi a legmeglepőbb az emberek számára Trish munkájában? Hogy milyen sok embert kell felöltöztetnie és hogy milyen sok időt vesz igénybe ez az egész. Hogy milyen sokat kell próbálni. Ez az egész produkció olyan, mint egy kis falu, nagyon sok emberrel dolgozik együtt. Nagyon szereti a munkáját, de ez egy nagyon aprólékos munka.
Egy sci-fi/fantasy filmben mi a legizgalmasabb, mi jelenti a legnagyobb kihívást? Ilyen esetben a legnagyobb kihívás kitalálni az egészet, megálmodni, ehhez az embernek a képzelőerejét kell nagymértékben használnia. Egy ilyen jól sikerült kollekció pedig tökéletes referenciát teremt a továbbiakhoz.
És mi vár rád a továbbiakban? Nemrégiben fejeztem be a Holtodiglan forgatásában a munkát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése