2014. május 7., szerda

Hivatalos: Tigris szerepében Eugenie Bondurant

Ma újabb szereplőt jelentett be, mégpedig Tigris alakítóját, akit szintén a Kiválasztott, 2. részében láthatunk majd:



Franciás neve ellenére Eugenie Bondurant New Orleans-i születésű színésznő. Nincs túl komoly szerep-repertoárja, legtöbben talán a Harcosok Klubjában láthattátok. Ezen kívül felbukkant Az értelem diadala és az Elvis - A kezdet kezdete című filmekben is, de nem túl komoly szerepekben, ráadásul szerintem ezek a filmek sem túl ismertek. Legtöbb szerepe még a 90-es évekre datálódik az IMDB 2008 óta nem is jelez vele kapcsolatban semmit. Na, majd most :)

Az ugrás után néhány részlet segítségével felidézhetitek, ki is Tigris, bár szerintem őt pont nem kell bemutatni :)



"A pult mögött a legfurcsább szerzet ül, akit valaha láttam. A nő élő példája annak, mi történik, ha a plasztikai sebészeti beavatkozások rosszul sikerülnek. Kizártnak tartom ugyanis, hogy ezt az arcot bárki vonzónak találná a Kapitóliumban – pedig itt aztán elég fura az emberek ízlése. Az arcán hátrahúzták a bőrt, és fekete-sárga csíkokat festettek rá. Az orrát úgy lelapítottak, hogy szinte már nem is látszik. Láttam már macskabajuszt kapitóliumi embereken, de ilyen hosszút még senkin. A végeredmény valamiféle groteszk, macskaszerű maszkra emlékeztet, amely mögül gazdája bizalmatlanul sandít ránk.
Cressida leveszi a parókáját, felfedve a fejbőrére tetovált indákat.
– Tigris – köszönti a nőt. – Segítségre van szükségünk.
Tigris. Távolról ugyan, de olyan ismerősnek tűnik a név. Egy réges-régi Éhezők Viadalán dolgozott stylistként, persze jóval fiatalabb és kevésbé ijesztő kiadásban.
[...]
Ahogy átverekszem magam a szőrmerengetegen, meglátom, hogy Tigris félrehúzta egy fal melletti lejáró fedelét. A nyíláson bekukkantva egy meredek kőlépcső tetejét látom. Tigris int, hogy lépjek be.
Mintha nagy, piros betűkkel lenne a bejárat fölé festve, hogy CSAPDA.
[...]
Úgy érzem, nem hallgathatom el Tigris elől, hogy van egy csomó kajánk, de a nő egy kézlegyintéssel elintézi a dolgot.
– Szinte alig eszem – mondja. – Akkor is csak nyers húst."
A részletek Suzanne Collins: A kiválasztott című regényéből származnak.

1 megjegyzés: