2014. május 31., szombat

Hivatalos sajtóközlemény: A Lionsgate a Kabammal együttműködésben készít Éhezők Viadala mobil-játékot

Na, ezzel kapcsolatban már vegyesebb érzéseim vannak, mint az előző hírrel kapcsolatban, mert hasonló bejelentés már volt, sőt, az a játék, a Panem Run - amivel Ti is játszottatok már páran, korábban ITT olvashattatok róla, már megjelent, bár hogy él-e és virul, arról nem nagyon vannak híreink. 
Mindenesetre új év, új játék, ezúttal a Kabam-mal és a Lionsgate tegnap erről is kiadott egy hivatalos sajtóközleményt. Íme:


SAN FRANCISCO és SANTA MONICA, Kalifornia, május 30. – A Kabam, a világ vezető ingyenesen játszható játékait fejlesztő cég a mai napon bejelentette, hogy a Lionsgate-tel, a következő generáció első globális tartalmakat megjelenítő vezetőjével együttműködésben egy az Éhezők Viadalára alapuló mobiljátékot hoz létre.

A Kabam egy különleges szerepjátékot gyárt majd, amely egy kártyajátékon alapuló mobiljáték, amely a kasszasiker film történéseit világszerte a lelkes rajongók kezébe adja majd. A játékban a játékosok valamely körzet egy lakójának bőrébe bújhatnak, hogy különböző küldetéseket hajtsanak végre, szövetségeket építsenek ki, felszabadítsák körzetüket és újjáépítsék Panemet.

- A Lionsgate páratlan múlttal rendelkezik az Éhezők Viadalához hasonló kasszasiker filmek gyártása és fejlesztése területén - mondta Kent Wakeford, a Kabam vezérigazgatója. - A Lionsgate-tel együttműködésben a Kabam olyan mobiljátékot hoz majd létre, amely legalább annyira szórakoztató lesz, mint maguk a filmek.

A kasszasikert elérő Éhezők Viadala sorozat, főszerepében az Oscar-díjas Jennifer Lawrence-szel, olyan világjelenség, amelynek első két filmje összesen több, mint 1,5 milliárd dollár bevételre tett szert, az Éhezők Viadala: Futótűz pedig minden idők 10. legnagyobb bevételt hozó filmje lett az Egyesült Államokban. A sorozat következő két része, az Éhezők Viadala: A kiválasztott, 1. rész 2014 november 21-étől, az Éhezők Viadala: A kiválasztott, 2. rész pedig 2015. november 20-tól látható a mozikban.

- Nagy örömünkre szolgál, hogy együttműködhetünk a Kabam-mal, hogy olyan élményben részesítsük rajongóinkat, amelyhez hasonlóhoz korábban nem volt részük. - nyilatkozta Danielle DePalma, a Lionsgate Digitális Médiáért felelős ügyvezető alelnöke. - Az, hogy egy olyan szerepjátékot adhatunk rajongóink kezébe, amely egyenesen az Éhezők Viadala világának mentoraitól származik, rajongóinkat az akció kellős közepébe repíti majd. 

A játékot a Kabam kínai stúdiójában fejlesztik, ugyanott, ahol a sikeres filmen alapuló Hobbit: Középfölde Királysága nevű játékot is gyártották, amely több, mint 100 millió dolláros bevételre tett szert a megjelenése utáni első évben. 
Forrás: LionsgatePublicity

A sajtóközlemény ezúttal is tart még, de abban már csak a Kabamról és a Lionsgate-ről olvashatunk ismeretterjesztő információkat. Természetesen, ha vannak gondolataitok a játékkal kapcsolatban, ne fogjátok vissza magatokat. :)

5 megjegyzés:

  1. Nekem van hozzáfűzni valóm: gondolom ha tényleg megcsinálják Windows Phone-on nem lesz Max drágán -.-

    VálaszTörlés
  2. Mbbiljáték. Olvastam, hogy a Lionsgate csinált magának játék részleget. Én szívesen fogasnék egy Éhezők Viadal Játékot. :D

    VálaszTörlés
  3. Ha meg is csinàljàk akkor tuti , hogy nem lesz olcsó mulatsàg letőlteni.

    VálaszTörlés
  4. A Panem Runt én kipróbáltam, de mindig ugyanabban a négy körzetben futottam csak, ráadásul az irányítás sem volt túl jó! Nem reagált elég gyorsan a mozdulatokra, emiatt töröltem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 4? 3! ahhoz képest, hogy megígérték, hogy lesz mind a 12...

      Törlés