2014. április 18., péntek

Rajongói élménybeszámoló egy Alexander Ludwiggal való találkozásról

Na, feléledt a forrásom szervere, ahonnan egy remek Alexander Ludwiggal való találkozásról fordítok egy élménybeszámolót. Ez a rovat nekem nagy kedvencem, de bízom benne, hogy Ti is örömmel olvassátok :) A végén Éhezők Viadala élményeiről is beszél Alexander, szóval klassz kis cikk ez, én legalábbis örömmel dolgoztam rajta, főleg, hogy kicsi változatosságot kínált a korábbiakhoz képest!

Az elmúlt hétvégén, április 12-13-án a Supernova rendezvénysorozatának melbourne-i állomását látogattam meg, és a srác csudajófej volt. Elsődleges célom az volt, hogy találkozzam Alexander Ludwiggal a panelja során, de nagyon tetszett az egész rendezvény, élveztem a hangulatot, imádtam nézegetni a megvásárolható ajándéktárgyakat, a megjelent művészeket, a jelmezbe öltözött rajongókat, meg minden. Korábban vettem már részt a rendezvényen, de 2014-ben láthatóan megnőtt a rendezvény látogatottsága és színvonala, ami arra a robbanásszerű fejlődésre emlékeztet, amit a San Diego-i Comic Con kapcsán tapasztaltam.

Ha még nem voltál (pedig érdemes!) a Supernován, ez egy popkulturális kiállítás, amelyet több városban megtartanak szerte az országban, hogy [az egyes filmek] rajongói összegyűlhessenek közelről, s távolról és mindenféle jóban részesülhessenek. Melbourne-ben a Ki vagy doki?, a Trónok harca, a Kalandra fel!, a Csillagok háborúja, az Éhezők Viadala, a Teen Wolf - Farkasbőrben, a Xena, a The Walking Dead és más filmek/sorozatok szereplői vettek részt az eseményen. A kiállítás másik nagy eseménye a jelmezes felvonulás, valamint a szombat esti parádé. Én magam is láttam jó néhány Katniss-t (köztük egy vérző és bekötöttet), de túl gyorsan mozogtak a tömegben, így nem tudtam megkérni őket, hogy álljanak már meg egy fénykép erejéig.

Miután végigjártam a földszintet, hogy mindenféle filmes ajándéktárgyat szerezzek, sikerült megvennem a NECA legutóbbi három Futótűz akciófiguráját (Katniss, Peeta és Finnick) és egy lángoló fecsegőposzátás posztert (amit a Futótűz végén mutattak be), de meglestem néhány fecsegőposzátás kitűzőt, Futótüzes takarót és Peeta medáljának néhány másolatát is láttam. Nagyon örültem, amikor láttam, hogy mire másodjára végigmentem a földszinten, ezeket már mind eladták. Végül a színészek visszatértek asztalaikhoz az autogram osztásra (az embernek sorba kell állni, hogy kifizesse az autogram és a közös fotó árát) és eljött az ideje, hogy találkozzak Alexander Ludwiggal. Örömmel jelenthetem, hogy nagyon kedves volt, elbűvölő és nagyon jóképű is élőben, és nagyon szívesen beszélgetett a rajongókkal, míg aláírta képeiket, könyveiket, posztereiket és DVD-iket. Én megköszöntem neki, hogy elhozta a jóidőt a Gold Coast-ról (itt egész héten esett!), aztán arról beszélgettünk, hogy mivel tölti az idejét errefelé, amiből kiderült, hogy egy kicsit szörfözött a Byron Bay-en, amit nagyon szeret. Íme a kép, amit dedikált nekem:



Később, délután még közös fotót is készítettünk, és bár csak egy röpke pillanat volt, amit együtt töltöttünk, megköszöntem neki, hogy itt van, és hogy készít velem közös képet, amire elvigyorodott és azt mondta, "szívesen". Biztos vagyok benne, hogy az én képemen sokkal szélesebben mosolyog, mint párakén, akikkel láttam, hogy közös képet készített, de ezt ítéljétek meg Ti magatok:


A csodaszép szombat után eljött az ideje, hogy hazatérjek és felkészüljek másnapra, amikor Alexander panelje is megrendezésre került. Szerencsére aznap ő volt az első, ezért nem kellett olyan sokat várakozni, mégis izgatottságom a tetőfokára hágott, amikor közvetlenül a kezdés előtt megláttam, hogy Alexander retweetelte üzenetemet. A panelje fantasztikus volt, rengeteg nagyszerű kérdéssel és sok-sok félelmetesen jó válasszal. Sokat nevetett és viccelődött és örömmel mesélte, milyen átverések és poénkodások zajlottak a forgatásokon. És bár a videó- és hangfelvétel készítését megtiltották, a jó öreg jegyzettömböt és tollat nem. Így aztán néhány válaszát el is olvashatjátok.


Az Éhezők Viadaláról:
  • Alexander mindhárom kötetét elolvasta a sorozatnak a forgatás előtt, ezek közül az első könyvet már azelőtt, hogy egyáltalán megtudta volna, hogy filmet készítenek belőle. Amikor megtudta, hogy film készül a sorozatból, eldöntötte, hogy bármit megtesz érte, hogy megszerezzen benne egy szerepet.
  • Azt ugyan már tudtuk, hogy Peeta szerepére is meghallgatták, Alexander elárulta, hogy Gary Ross a végső döntést közte és Josh között hozta meg, majd Peeta szerepe helyett felajánlotta Alexandernek Cato szerepét, aki pedig elvállalta a kihívást, hiszen valami újszerűt csinálhatott. Alexander azon poénkodott, hogy úgy vélte, úgyis jó lesz a szerepben, mert "élőben hatalmas seggfej vagyok ám". 
  • Bár tetszik neki, ahogy Josh alakítja Peeta szerepét, Alexander másféle megközelítést érezne sajátjának, és kicsit férfiasabbra venné Peetát, de Alexander úgy véli, ezzel a döntéssel kicsit Gale szerepét venné át.
  • Alexander eltöltött pár napot Suzanne Collins-szal a forgatáson, akivel a könyvekről, a történetről és Cato háttértörténetéről beszélgettek. Suzanne "annyira hihetetlenül nyitott" volt az anyaggal kapcsolatban, és elfogadta Alexander elképzeléseit is.
  • Alexander úgy gondolta, hogy Cato egy átlagos srác volt, aki ezen rendkívüli körülmények között azt tette, amihez értett, és nem lehet mindenkire rávágni, hogy fekete vagy fehér, gonosz vagy sem.
  • Azt is elmesélte, hogy ezen beszélgetések során tudatosult benne, hogy Cato ölte meg Thresht [a könyvben]. 
  • Aggódott amiatt, hogy a rajongók mit szólnak majd Cato-alakításához, és hogy gyűlölni fogják őt, de nagyon le volt nyűgözve, milyen pozitív visszajelzéseket kapott.
  • Cato zárójelenetét a forgatás reggelén írták meg.
  • A Bőségszaru jelenetet egy héten keresztül forgatták, pedig a filmben alig néhány perc alatt lezajlik. Alexander elárulta, hogy eredetileg sokkal képszerűbb lett volna.
  • Kedvenc karaktere Ruta.
  • A Futótüzet csak nemrégiben látta egy repülőgépes utazása során, de azt gondolja, "kivételesen jó lett... jobb, mint az első film." Alexander azt is elárulta, hogy a szereplők még mindig olyanok, mint egy nagy család, és hogy nagy örömmel látja, hogy a sorozat sikere továbbra is töretlen.
  • Nem hiszi, hogy Cato túlélte volna a Nagy Mészárlást. 
  • Alexander nagy tréfamester, és elmesélt egy hatalmas átverést, amelyet ő eszelt ki az Éhezők Viadala forgatása során. A szájába vett néhány műfogat és egy kis művért, majd szándékosan úgy tett, mint aki megbotlik a rendező és a producerek székei előtt, majd az esés után kiköpte ezeket. Felidézte, milyen hisztérikusan kiáltottak fel a stábtagok, hogy "NEEEEEE!"
Egyebekről:
  • A túlélő forgatása volt számára a legnagyobb filmes kihívás.
  • A túlélő forgatása során őt is megtréfálták: bezárták egy raktárba és ott hagyták. Ma már csak nevet ezen az egészen, de azt mondja, az egyetlen probléma azzal, hogy másokat átver, ha visszaüt a dolog és őt verik át. :)
  • Háromszor mondott NEM-et a Vikingekre, de szabályosan üldözték a szereppel, mire végül mégis elfogadta. "Életem legjobb döntését hoztam." - fogalmazott Alexander.
  • A Vikingek nagyjából 80%-ban történelmi indíttatású. Alexander karaktere Bjorn létező személy volt, aki legendás dolgokat művelt, ezért Alexander reméli, hogy a 3. évadban még többet láthatjuk majd.
  • Az átverések sorozata természetesen a Vikingek forgatásán sem maradt el, ahol egyik színésztársát, Travis Fimmelt verték át, aki maga is nagy mókamester hírében áll. Esetében néhányan a stábtagok közül összefogtak és csináltak egy ál-forgatókönyvet, amely szerint karaktere Ragner ledobja ruháit, majd meztelenül énekel és táncol az esőben. Travis ezt meg is csinálta gyanútlanul, és csak akkor jött rá, hogy társai átverték, amikor látta, mennyire harsányan nevetnek.
  • Következő film, amit forgat, The Final Girls lesz [Érdekes, hogy Final Girl címmel is forgatott korábban, de nem tűnik úgy, hogy a filmcím kísérteties hasonlósága ellenére a kettőnek köze lenne egymáshoz, de majd kiderül], amelyben Nina Dobrevvel és Malin Akermannal játszik majd együtt, majd pedig visszatér Írországba, hogy részt vegyen a Vikingek 3. évadának forgatásán.
  • Legjobb jótanács, amit adhat, hogy "Maradj önmagad!"
  • Alexander szereti a Twittert, mert azon keresztül közvetlenül tudja tartani a kapcsolatot a rajongókkal, és többet meg tud mutatni nekik saját személyiségéből. 
  • Jennifer Lawrence-ről ezt mondja: "Nagyon kétballábas, nagyon vidám, és nagyon jól érzi magát a bőrében, nagyszerű példakép."
  • A benne élő gyerek az akciófilmeket forgatja szívesen, de örömmel venne részt drámai hangulatú filmekben is.
Forrás: Jabberjays.net

2 megjegyzés:

  1. Valóban mókamester lehet, kíváncsi lennék, honnan vannak ilyen "elbűvölő" ötletei. ;) A leírás alapján szívesen találkoztam volna vele.

    VálaszTörlés
  2. De jó lehetett :) Tetszett ez a bejegyzés. :)

    VálaszTörlés